10 sätt att fräscha upp din dekor

dekorera med kuddar

När du överväger smarta inredningsidéer, som inredningsexperterna på Décor Aid betonade under ett möte nyligen, finns det gott om små saker du kan göra för att uppmuntra utseendet på ditt gamla, trötta utrymme utan hjälp av en inredare. Dessa uppgraderingar som är lätta att hantera ska inte ta en hel helg och tömmer inte din plånbok. Här är 10 felsäkra sätt att fräscha upp din heminredning direkt från vårt team av inredare.

Från omarbetning av vad du redan har och gillar, till små detaljer att ta med, till överraskande väggbehandlingar, det finns något för nästan vem som helst att ta bort från den här viktiga guiden, oavsett om det är för en snabb hemuppfriskning, en stor översyn, eller en enkel livsförbättrande arbetsyta. Lägg märke till och utforska de oändliga möjligheterna att få ditt hem att känna sig nytt och inspirerande direkt.

Ta med fler speglar

eleganta inredningsidéer 2019

När det gäller smarta inredningsidéer för att enkelt uppgradera ditt hem, är det förmodligen ingen överraskning att speglar är ett lysande sätt att få ett utrymme att se större, ljusare och dyrare ut, även om speglar kan vara relativt billiga. Lägg till en gynnsam känsla av vardaglig glamour i hela ditt hem med en serie med eftertänksamt placerade speglar i olika skalor och designstilar.

Och eftersom de flesta speglar kräver enkel installation borde du inte ha något som håller dig tillbaka. Ett enkelt sätt att lägga till elegant drama i alla rum är att skapa en accentvägg täckt med billiga och lätta att källa vertikala speglar som hängs horisontellt och staplas ovanför varandra för att se och känna en hel speglad vägg utan att behöva spendera en liten förmögenhet på uppgraderingar till inredning.

Bli grön

gröna inredningsidéer 2019

Letar du efter uppgraderingar till heminredning med en grön, organisk böjning som är billig och lätt att underhålla att starta? Växter är billigare än speglar, och är ett utmärkt sätt att få ett rum att leva medan man arbetar för att rena luften och lägga till en subtil doft när det är möjligt.

Och som alla som anses vara en bästa inredare kommer säkert att berätta för dig, växter kan också arbeta för att ge ett utrymme en dramatisk känsla av känsla. Observera hur rummet som visas ovan har en minimal, extremt ljus yta och lite annat än några spännande vinstockar som knyter ihop allt. Dessa murgröna växter är lätta att ta hand om, växa snabbt och kostar nästan ingenting. Hur är det för geni inredningsidéer?

Få en ny matta

inspirerande inredningsidéer 2019

Så du är ganska inspirerad av ditt hems nuvarande inredningsdesign och vet inte vad du ska tänka på för en snabb rumsuppdatering?

Ta en cue från de evigt-eleganta inredningsidéerna i vardagsrummet ovan. Medan allt verkar fungera bra med varandra och en balanserad känsla av kontinuitet, föreställ dig det utan en grundmatta som binder samman alla element. Följ efter och köp en stor neutral matta för att sammanföra alla de olika möblerna och tillbehören samtidigt som ett rum känns komplett.

Lägg till något High-Shine

eleganta inredningsidéer 2019

En annan snabb heminredning uppdaterar vissa för att öka glamourfaktorn i alla rum är tillägget av underbara högglansiga tillbehör som metalliska vaser och dekor, tillsammans med utsmyckade kuddar och kast, för en vuxen och lyxig look. Och när det gäller extremt glänsande extra kan du aldrig få nog som precis som en spegel, de får vilket rum som helst att se större ut, ljusare och bäst av allt dyrare.

Hitta ett nytt hem för omhuldade fynd

möbler inredning dekorationer idéer 2019

När det gäller budgetvänliga inredningsidéer kan ibland en snabb undersökning från rum till rum ge överraskande resultat. Men hur kunde de gamla inredningarna fungera som en ny inspirationskälla? För att svara kort sagt är det helt enkelt för att även om du ursprungligen kanske har köpt konsolen till din entréfoyer, finns det ingen anledning att behöva spendera hela livet med dig begränsad till det enda området.

Faktum är att de bästa inredningsvägarna ibland inte kräver några nya inköp alls eftersom det handlar om uppfinningsrikedom och att arbeta med det du har till hands. Så varför inte flytta inredning runt ditt hem och experimentera med nya antaganden på samma gamla bitar som du aldrig vet vad som är möjligt – tills du utmanar dig själv att försöka utforska nya riktningar för ditt hem.

Måla din ytterdörr

Spruce Up Your Home

Ett av de enklaste sätten att sprida upp din heminredning är att helt enkelt ge din ytterdörr ett helt nytt utseende. Kom ihåg att ingången till ditt hem är lika viktigt som heminredningen i ditt interiör. Detta är det första som dina gäster ser när de närmar sig ditt hem. Om du vill göra ett gott intryck, börja med att förvandla utseendet på din ytterdörr.

Några av de bästa inredningsidéerna för ingången att tänka på är ljusrött, fuchsia och eventuella pastellfärger som du vill ha. En annan bra idé som du kan använda för att piffa upp ditt hems fasad är att återuppliva ditt däck, veranda eller staket. Börja med att rengöra dem snabbt. Tänk sedan på en färg som kan fungera bra med färgen på din ytterdörr. Om du har valt att måla din ytterdörr i en ljus färg bör du överväga att hålla fast vid vitt för ditt staket eller däck så att din dörr sticker ut ännu mer.

När du har målat din dörr och återupplivat ditt däck eller staket, överväga att också ge din trädgård eller din trädgård ett helt nytt utseende. Du behöver inte riktigt göra något större som enkla trädgårdsuppgifter kommer att göra. En mängd olika färgglada växter kommer också att göra. Kanske kan du odla slående petunior för att göra din främre fasad ännu mer färgstark. Om du föredrar ett mer dramatiskt utseende för att fräscha upp din hemfasad, odla några blommor i en målad kruka eller behållare och ordna dem på sidan av din dörr. Detta är definitivt ett utmärkt sätt att välkomna gästerna till ditt hem.

Bild via Al Lowry

Plats ut din hyllan visar

Fräscha upp ditt hem

Nu när du är klar med din ingång, undersök ditt hem och tänk på hur du kan fräscha upp din heminredning. Våra designers på Décor Aid rekommenderar att du placerar dina hyllor. Ett vanligt misstag för husägare som vi ser är att fylla hyllorna med så många föremål de kan för att kunna utnyttja varje tum av utrymmet. Men ett av de bästa sätten att fräscha upp din heminredning 2019 är att frigöra dina hyllor medan du reserverar en del av varje hylla för att visa några intressanta dekorativa bitar. Genom att göra det kommer du inte bara att skapa en känsla av utrymme i din heminredning, men du kan också förvandla din vanliga hyllan till ett snyggt uttalande.

Om du har en gammal trähylla fylld med saker, töm ut den och ge den en ny färsk färg. Du kan måla den med en strålande blå färg eller något som kompletterar resten av din heminredning. När du har målat hyllan, sätt tillbaka den och dekorera med juvelliknande vinglas, färgglada tekannor och inramade foton och konst. Se bara till att inte röra på utrymmet eftersom det helt kan besegra uppfriskande inredningsidéer. Nyckeln är att återuppliva ditt hem genom att omforma dina hyllor för att skapa en fantastisk effekt för din övergripande heminredning.

Bild via Marianne Mitchell

Ordna om dina kuddar

dekorera med kuddar

Vill du ha enkla och billiga inredningsidéer för att uppgradera ditt hus? Genom att helt enkelt ordna om något så enkelt som dina vardagsrumskuddar, kommer du att blåsa nytt liv i ditt hem inredning. Överväga att återuppliva utseendet på dina gamla och slitna kuddar genom att byta omslag. Om du gör det kan du också få tillbaka livet till din försummade vardagsrumsoffa och soffor.

Du behöver inte handla efter nya kuddfodral om du tycker att det är utanför din budget. Om du har grundläggande kunskaper om att sy, kan de gamla färgglada sjalarna och sjalarna som sitter i din garderob faktiskt återföras som färgglada kuddfodral. Annars kan du helt enkelt ordna om dina gamla kuddar. Ta dig tid att titta på de gamla kuddarna som sitter runt ditt vardagsrum och se om du kan komma med ett nytt och intressant arrangemang för dem.

Om du inte längre vill ha dessa kuddar som sitter på soffan i vardagsrummet och du känner att du inte längre kan återuppliva deras utseende, skäm bort dig själv med några nya. Du hittar massor av bra kuddalternativ till rabatterade priser online. Att investera i nya uppsättningar färgglada kuddar är ett av de enklaste sätten att snabbt sätta in din heminredning.

Bild via With Love From Kat

Byt dina möbler

Spruce Up Your Home

Ta en titt på dina möbler. Ser de ut gamla och slitna? Om så är fallet, överväga att investera i inredningsidéer som inte kommer att bryta banken, som ny inredning till försäljning. Även om detta kanske inte är det bästa tillvägagångssättet för hur man kan stärka ditt hem med en budget, är det ett okomplicerat och effektivt sätt att uppgradera ditt hem att ha nya möbler. Byt dina mörka träbänkar mot en ljus stoppad soffa. Se bara till att färgen matchar resten av din heminredning.

På sommaren föreslår våra hemdesigners att du dekorerar ditt heminredning med färgade korgmöbler. Det finns gott om prisvärda trädgårdsinspirerade möbler som kan fräscha upp din heminredning. Till exempel kan du välja rottingmöbler. Dessa möbelstycken är extremt mångsidiga och kan fungera både inomhus och utomhus medan du laddar din heminredning 2019.

Måla en accentvägg

accent vägg dekorera idéer

Ett annat enkelt sätt att fräscha upp din heminredning utan att spendera mycket pengar är att helt enkelt måla en accentvägg. Nu när du är ute efter vad en skicklig inredare skulle göra kan du äntligen öppna dina fönster och släppa in frisk luft. Spruva upp ditt hem i år genom att måla en accentvägg i ett område i ditt vardagsrum eller bara om vilket rum som helst. Det ska vara en hög kontrastfärg eller en färg som är ljusare än resten av färgerna i din inredning. Och du kan också välja en levande tryckt tapet om färg inte verkar så inspirerande.

Var inte rädd för att använda djärv färg för en accentvägg. Se dock till att du pryder ditt vardagsrum med heminredning som samordnar med den nya färgen på din vägg. Tänk utanför lådan om du funderar på nya accenter för din vägg. Var så kreativ som möjligt när det gäller val av färg. Du kan till och med välja ränder och använda färg med specialytor. Måla är utan tvekan ett av de billigaste sätten att uppgradera din interior dekoration 2019.

Bilder via inredare