Abc Carpet Home Favoritfynd

abc matta hem design

ABC Carpet & Home ligger i New York City i stort sett designerversionen av ett Disneyland. Från det senaste inom modern design till unika antika vintagefynd till underbara belysningsalternativ, det är en dröm shopping destination. Det är verkligen inte en bra affärsupplevelse, men även här kan du ibland hitta mycket – särskilt på golvmodeller eller försäljningsartiklar. Och ibland är unikhetsfaktorn värt en splurge.

ABC-butiksköpare letar efter land och världen efter unika, handgjorda föremål som du inte hittar någon annanstans. Butiken tar upp en enorm 350 000 kvadratmeter, vilket är ett stort steg från början 1897, när det helt enkelt var en vagn som säljer mattor på gatorna i New York. När grundarens barnbarn Paulette Cole (nu VD) tog rodret på 90-talet började hon ta med fynd från hela världen och skapa en loppmarknadsliknande shoppingupplevelse. Efter en liten paus borta från företaget är hon tillbaka med ett nytt fokus på hållbarhet.

Om du gör resan, skydda din plånbok! Med sex våningar föremål för hemmet finns det verkligen något för alla. Se nedan för våra favoritfynd från ABC Carpet & Home.

abc matta och hem nyc butik

häckningsbord för röd och rosa metall

Dessa abcdna spektrum röda stål häckningsbord är handgjorda i North Carolina. Konceptet är en lekfull blick på färgteori och färgens kraft att omvandla känslor.

Krossade glaspastellskålar

krossade glaspastellskålar

Med hjälp av den franska metoden av pate de verre är dessa skålar handgjorda i Osaka, Japan med Nya Zeelands glas. Konstnären formar det krossade glaset till en rustik juvelliknande skål. Perfekt för att lagra smycken eller lägga till en liten gnista på en bordsskiva.

Färgglada sammetskuddar

färgglada sammetskuddar

Lyxiga kuddar av siden i sammet handgjorda i Vietnam.

Färgglada linneservetter

färgglada linneservetter

Neondetaljerna ger dessa bomullsservetter den perfekta touchen av ljusa färger, vilket på allvar kommer att förbättra ditt bordsspel.

Silver arbetslampa

silver arbetslampa

Denna arbetslampa lyfter även det mest vardagliga arbetet till nya höjder.

Modern Silver Ljusstake

modern silverstake

Varje ljusstake är noggrant handgjord av mästersilversmeder i Vietnam och har detaljerat gitterarbete. Visst att ge gnistan till vilken måltid som helst.

Glass husskulptur

glashusskulptur

Letar du efter ett objekt för att göra ett uttalande på en bordsskiva eller i en bokhylla? Denna glasskulptur skapas för hand med hjälp av munblåsta glasframställningstekniker i Luis Parades-studion i Spanien.

Blå avskalad skål

blå eboniserad skål

Denna eboniserade ekskål, handgjord i Kanada, refererar till den traditionella smörskålen som används på gårdar för att blanda salt i det nykurna smöret.

Metall kalligrafi väggkonst

metall kalligrafi väggkonst

Delskulptur, delvis väggkonst, vi är 100% procent besatta av skulptörkalligrafen Valentine Herrenschmidt som skapar varje enstaka bit av handsmidd metall i sitt hemland Frankrike.

Modern stoppad bänk

modern stoppad bänk

Denna bänk skapad med tyg av Brooklyn-baserad textildesigner Eskayel. Det är den perfekta biten för sängens fot eller i en entré.