Alabaster ljuskronor

Bland de många typer av ljuskronor som finns idag på belysningsmarknaden är alabasterkronor bland de mest hållbara och populära bland interiörarkitekter och husägare.

Vad gör Alabaster till ett av de ledande materialen inom tillverkning av ljuskronor? "Alabaster" är ett kompakt, fint strukturerat, vanligtvis vitt och genomskinligt gips eller en hård, kompakt kalcit / kalciumsulfat eller aragonit som är genomskinlig och ibland bandad eller venad som marmor. Det kännetecknas av en snövit färg, men det finns ljusgul och rödaktiga variationer. Eftersom alabaster är en mycket mjuk och ömtålig sten (även om kalcit alabaster är svårare än gips), har den ofta använts för att snida ornament, vaser och statyer.

Under århundradena har albasterns funktionalitet utvidgats till lampor och ljuskronor. Alabaster används ofta som ett lamphölje för en ljuskronas individuella glödlampor och har omvandlat glödlamporna till ett mjukt, varmt ljus. För att bevara denna unika, dämpade glöd har inredesigners integrerat alabaster i de många typerna av ljuskronor, från antika mönster till eleganta moderna stilar.

Trots den lugnande skönheten i alabasterkronor har den en stor nackdel. Eftersom det är en mycket mjuk, ömtålig sten, är den benägen att repor. Om du drar en nagel över ytan skapas redan fina linjer. Det är också beryktat för sin porositet. Alabaster absorberar lätt färgämnen från de mildaste tvålarna samt föroreningar från vanligt vatten, vilket leder till förändringar i stens utseende. På grund av doften av alabaster är regelbundna rengöringsmetoder som användning av rengöringsmedel, skrubber eller slipmedel strängt förbjudna.

Regelbundet underhåll av din Alabaster-ljuskrona kräver noggrann, mild dammsugning eller dammsugning varje dag. Om smuts och damm har samlats på ljuskrona, rengör den försiktigt med en fuktig trasa och lite borax. Innan du rengör ljuskronan, se till att nätkontakten är ansluten för att undvika elektrisk stöt. Om du är orolig för rengöring av din alabasterkronkrona i sin helhet kan du ta isär, rengöra och byta ut alabasterdelarna. Du kanske vill märka varje del så att du vet var i ljuskrona du returnerar den.

Ljuskronor i Alabaster är en värdefull investering för varje hem, trots regelbundet underhåll och högt underhåll. Lär dig mer om hur du får din alabasterkronkrona i dess vackra, orörda skick.