American Made Furniture

Kan du föreställa dig något du köper idag som kostar ungefär hälften så mycket som för 30 år sedan? Trämöbler gör det. Ja, tro eller ej, för 30 år sedan fanns det en mycket god chans att om du hade köpt trämöbler, var dessa tillverkade av North Karolines erfarna hantverkare av massivt, lokalt skördat trä. Och det skulle ha fixats i enlighet därmed.

Inte idag. Amerikaner har av misstag blivit beroende av billiga importerade möbler under de senaste decennierna. Du har sett det på Ashley Furniture och Bob's Discount. En 10-delad servis för 399,00 dollar, eller hur? Men jorden betalar ett stort pris för våra kortvariga möblerrabatter.

Varför är importerade möbler så billiga?

Den otvättade sanningen är att billiga importerade möbler ofta tillverkas av olagligt skördat trä som kommer från de snabbt försvinnande regnskogarna i världen. När de stulna stockarna har skurits transporteras genom regnskogen och lastas på fartyg som reser till Kina och Sydostasien. Där är de slipade och billigare, bearbetade underordnade föremål, ofta benämnda "trottoarmöbler". Delarna skickas igen till USA, Europa och Kina för att tillfredsställa kunderna. omättlig efterfrågan på billiga möbler.

Med den amerikanska möbelindustrins kollaps har till exempel möbelindustrin i Vietnam ökat tiofaldigt sedan 2000. Kinas statistik över möbelproduktion är ännu mer imponerande. Men hur höga är de miljömässiga och sociala kostnaderna för denna billiga möbelimport som vi vill köpa?

Miljö- och sociala kostnader för billigare möbelimport

I Laos, ett land som plundras av korrupta myndigheter för dess trä, bärs kostnaderna för våra billiga möbler av fattiga landsbygdssamhällen vars traditionella försörjning beror på skogarna. Olaglig avverkning gör ursprungsbefolkningen och djuren i dessa samhällen hemlösa och har inte en hållbar plan för framtiden – en identisk, alltför utbredd möjlighet för olaglig trähandel över hela världen.

Förlusten av regnskogar hotar också några av våra mest kända arter som tigern, den malaysiska solbjörnen, den asiatiska elefanten och den molniga leoparden, för att inte tala om de tusentals amfibier, reptiler, fåglar, insekter och växter som är endemiska för samma skogar. Avskogning leder också till erosion och översvämningar och orsakar stora mängder koldioxid till atmosfären, vilket förvärrar klimatförändringarna. Det uppskattas att för närvarande 20 procent av världens årliga koldioxidutsläpp kommer från olaglig förstörelse av tropiska regnskogar.

De kan hjälpa till att stoppa olaglig avverkning och förstörelse av regnskogen

Köpa möbler? Håll dig borta från billiga importerade möbler som du kan hitta i butiker som Pottery Barn, Target, Sears – K Mart och WalMart. Det yttersta ansvaret för förstörelsen av regnskogen ligger främst hos oss, konsumenterna i USA, Japan, Tyskland, Frankrike och Kina. USA är den absolut värsta gärningsmannen: 2007 importerade USA 930 miljoner dollar i vietnamesiska möbler, drygt en tredjedel av all vietnamesisk export av möbler. Våra länder måste städa upp sin verksamhet och stänga våra marknader för olagliga träprodukter, annars kommer förlusten av värdefulla tropiska skogar att fortsätta utan dröjsmål.

spela teater

Stoppa förstörelsen av regnskogen. Be dina valda tjänstemän att anta nationella lagar för att förhindra att olagligt skördat trä kommer in på våra marknader. Köp amerikanska kvalitetsmöbler som är handgjorda i USA från lokalt anskaffat, hållbart skördat trä. Du betalar lite mer för det på kassan, men chansen är god att du kan njuta av det under generationer i din familj. Och du behöver aldrig byta ut den eller ta bort den på trottoarkanten.

Genom att köpa hållbara amerikanska möbler ger du ditt bidrag till naturen medan du förskönar miljön i ditt eget vardagsrum.