Amerikanska handgjorda möbler

Handgjorda möbler är inte de enda amerikanska möbler som säljs under detta namn. Det finns i princip tre typer av hemmöbler som erbjuds av amerikanska möbelbutiker:

Utländskt gjort

Möbler tillverkade i USA och erbjuds till salu av amerikanska möbelhandlare. Dessa kan vara högkvalitativa bitar som är handgjorda i Storbritannien enligt strikta standarder eller som enkelt kan monteras i Fjärran Östern och är av relativt låg kvalitet. Inte alla möbler i Fjärran Östern är av dålig kvalitet, och mycket som kommer från Kina är mycket bra, men det är inte tillverkat i Amerika.

Byggt i USA

Möbler monterade i USA, men tillverkade av delar eller delar av trä. Delarna var prefabricerade utanför Amerika, lika mycket av den amerikanska bilindustrin använder delar tillverkade i Japan eller Korea. Det kan vara lättare att hitta reservdelar till loungestolar och andra funktionella möbler än de som tillverkas och byggs utanför USA, men detta är inte nödvändigt.

Tillverkad i Amerika

Dessa handgjorda möbler är tillverkade helt i Amerika av amerikansk trä och handgjorda delar. Du kommer inte att hitta det lätt att hitta den här typen av möbler, som du kanske tror, ​​eftersom inte alla skruvar, spikar och andra metalldelar kan komma från USA. Emellertid är artikeln i grund och botten amerikansk, tillverkad i USA från delar som i princip tillverkas i USA och säkert av amerikansk trä. Delar är lätta att få när din strandstol inte längre ligger!

Inget av detta indikerar att möblerna i fråga inte är handgjorda, även om många utländska möbler och vissa amerikanska möbler är tillverkade av robotar. Äkta handgjorda amerikanska möbler erbjuds av ett antal välkända traditionella företag som Notkeley, Sherrill, Southwood, The Custom Shoppe, Simply Amish och American Craftsman.

Handgjorda Amish-möbler

Faktum är att de flesta Amish-möbler är handgjorda av Amish-människor som bor i enskilda samhällen vars arbete domineras av lokala eller nationella möbelbutiker eller detaljhandlare. Ta till exempel Simply Amish. Detta företag är baserat i Arcola, Illinois, och de flesta möbler som de säljer är handgjorda av hantverkare och kvinnor inom 32 kilometer från deras distributionscenter. De använder trä från hållbara skogar högst 800 km bort.

Detta är ett exempel på hur lokala män och kvinnor kan skapa vackra möbler i massivt trä och sälja det genom ett centralt butik som Simply Amish, som säljer möblerna genom lokala möbelhandlare och detaljhandlare. Det heter Made in America!

Fördelar med handgjorda möbler

Det finns många fördelar med att köpa handgjorda amerikanska möbler. En viktig fördel är kvaliteten: Naturligtvis kan vissa handgjorda möbler vara av mycket dålig kvalitet, men företag som Simply Amish marknadsför inte varor av dålig kvalitet, och sådana produkter skulle returneras som "outsellable." Det är inte den enskilda hantverkaren. Supremacy men detaljisterna och deras leverantörer.

Det är därför de mer prestigefyllda amerikanska möbelhandlarna bara tar fram de allra bästa handgjorda möblerna på marknaden. Handgjorda amerikanska möbler tillverkas med traditionella snickeristandarder som används av tidigare snickare: män som Thomas Sheraton, Gustav Stickley och Duncan Phyfe.

Trä och hur det är gjutet

Att välja rätt trä är en konst i sig, och att göra en elegant möbel med traditionella skarvfogar som är så tuffa och stabila som du önskar är ett märke för en mästare. Detta är den kvalitet som bara kan uppnås med handgjorda möbler, oavsett var de är tillverkade.

Storbritannien, USA och Skandinavien kännetecknas av hantverk av hög kvalitet, och Frankrike, Tyskland och Holland har alla sina ögonblick i möbelhistoria bakom sig. Idag är det främst de tidigare tre som utgör de flesta av de högkvalitativa handgjorda möblerna. Det är svårt att slå hantverk från amerikanska möbelföretag som The Custom Shoppe, American Craftsman och Nectley, medan Southwood utan tvekan är den ledande tillverkaren av reproduktiva möbler i USA.

Det finns många Amish-möbelhandlare som marknadsför produkter som har handgjorts av enskilda hantverkare efter traditionella tekniker som överlämnats från far till son. De gamla sammanfogningsteknikerna är de bästa eftersom de har utvecklats över tid för att uppnå den starkaste och mest hållbara bindningen mellan två eller flera träbitar.

Inga skruvar eller spikar kan jämföras med en stark tenon eller en stark svansstång för styrka och varaktiga egenskaper. De fortsätter att bära vikt när alla metallförband har korroderat! Det råder liten tvekan bland dem som köper handgjorda möbler som är den starkaste typen av amerikanska möbler som finns idag – det är nästan omöjligt att överträffa handgjorda amerikanska möbler när det gäller styrka och utseende.