Amerikanska trämöbler

Har du någonsin tänkt var dina trämöbler kom ifrån?

Under de senaste decennierna har organisk matrörelse lett oss att ställa frågor om vårt livs ursprung. Nu överförs de grundläggande problem som uttrycks i denna rörelse till möbler och golvindustrin. Människor vill veta var deras möbler kommer från och vad de finner ut är ofta störande än fakta som har avslöjats om vår mats ursprung.

Trämöbler i Amerika kommer ofta från olagligt regnskog

Upp till 90% av trämöbler och golv som säljs i USA och Europa importeras från utlandet. Det är nästan 2 miljarder kubikmeter trä olagligt slagen varje år. Varje år förstörs ett otroligt skogsområde tre gånger storleken på Vermont! I tredje världsländer som Brasilien, Kamerun, Gabon, Liberia, Indonesien, Malaysia, Ryssland och Vietnam, där enorma utländska timmerkonglomerat plundrar stora regnskogsområden, är olaglig skogsavverkning värst. Virket används för billiga möbler och golv som bearbetas och monteras i Asien. Ibland är möblerna sedan färgade eller färdigställda i USA för att märkas som "Made in America".

Varför skulle amerikanska köpare av trämöbler vara intresserade av att förstöra regnskogen så långt borta från våra hem? Förstörelsen av regnskogen rånar inte bara vår planet av syreproducerande träd och hotade livsmiljöer, utan också rånar skogsresurser som direkt bidrar till försörjningen för över en miljard människor i utvecklingsländer som lever i extrem fattigdom. Vad blir det av dessa människor när regnskogen har försvunnit?

Hur man hittar hållbara, organiska trämöbler

Samtidigt som de stöder grupper som World Wildlife Fund för att skydda regnskogen och dess invånare, letar amerikanska konsumenter efter alternativ för att ta med ohållbara möbler och "dålig karma" till sina hem. Köpare är angelägna om att hitta USA-tillverkade möbler tillverkade av amerikansk trä som skördas hållbart i välskötta nordamerikanska skogar. Liksom med den organiska livsmedelsförfattningen, är övergången att "köpa lokala" och köpa ekologiska trämöbler fart.

Konsumenter kan lära sig mer om miljövänliga organiska möbler och leverantörer på Sustainable Furniture Council (SFC).