Årets Pantonefärg

årets pantonefärg 2019

Medan vi inte är för flyktiga trender som hjälper till att definiera våra inredningsinsatser, finns det inspiration att hitta varje gång Pantone tillkännager att det är årets färg. Och med 2019 som tog oss till en värld av ” Living Coral ”, vände vi oss till våra inredningsarkitekter för att dela med sig av deras tillvägagångssätt när de injicerade ett hem med lysande färgslag.

Enligt Pantone Color Institute framkallar Living Coral ”lekfullt uttryck” och vårt ”medfödda behov av optimism.” Bäst av allt är dock att färgvalet inte bara baserades på ett slumpmässigt infall eller trender. Som en hyllning till miljöutmanade korallrev förklarade Pantone att ”Levande korall är stämningsfullt för hur korallrev ger skydd till ett varierat kalejdoskop av färg.” Hur är det för inspiration?

Använd den för att accessorize

pantone årets färg 2019

När det gäller snabba och prisvärda inredningsuppdateringar, slår ingenting några fina tillbehör. Naturligtvis är de också lättare att förbinda sig till och kan hittas relativt billigt.

Från ett doftljus till sängkläder till jämna lampor finns det ett oändligt antal alternativ att upptäcka. Nyckeln här är dock att lägga till högst tre stycken i något rum i hopp om att inte överväldiga ögat eller komma tungt.

Skapa en blandning av gratis toner

årets färg för korall 2019

Lägg märke till hur soffans matta korallton ger rummet som visas ovanför sitt starkaste uttalande. Medan den isiga blå väggfärgen och den mönstrade bruna mattan arbetar tillsammans för att hålla ögat fokuserat på den konversationsstartande soffan.

Använd levande koraller som ett visuellt ankare i vilket rum som helst, eftersom det passar bra med nästan vilken färg som helst, och när det kommer i ett mörkare intervall ser det desto mer tidlöst ut.

Tänk på att väcka din entré

korall entré dekor idéer

Medan strukturen som illustreras ovan har ett oändligt charmigt tilltal, skulle utseendet vara helt annorlunda om det inte vore den iögonfallande dammiga koralldörren.

Följ efter och överväga att måla om dörren i en signaturskugga, eller väcka din entré till liv igen med livfulla träffar av koraller via en matta, inramade utskrifter eller uppsamlingsfack.

Det är inget fel med en liten dos

pantone korallfärg idéer

Återigen, när det gäller färgtrender, finns det ingen anledning att göra full kraft eftersom de bästa ögonblicken ibland kommer från subtila färgspel. Vad sägs om en levande korallaccentvägg, korallridåer eller färska sängkläder i denna seriöst peppiga färg?

Överväg mönsterspel

dekorera med korall

Skapa distinkta spel på mönster genom att låta koraller fungera som utgångspunkt, eftersom det återigen fungerar bra när det är ihop med nästan vilken färg som helst. Från korall som ersätter rött i en svartvitt färgkombination till en rad tonala nyanser, färgen ger verkligen så många designriktningar som hjälper dig att göra den unik för dig.

Bilder via Pinterest