Art Deco möbler idéer

art deco möbler idéer

Under 1920-talet blomstrade art deco-möbler och inredningsdesign i hela USA och över hela Europa som en avgörande stil för tiden. Det förökades av mode- och livsstilsuppdateringar och en nyfunnen frihet för självuttryck och växte till att bli en av århundradets mest spännande dekorationsstilar. Även om dess popularitet bevittnade en tystnad i omgivningen under senare årtionden, är art deco-stilens överklagande en som väger en enorm effekt på samtida geometriska mönster. Hittills fortsätter art deco-möbelidéer och dekorativa geometriska mönster att blomstra bland Décor Aid-inredningsarkitekter och våra kunder.

Art deco blev berömd omkring 1925 i Amerika och var en källa till konstnärlig inspiration för många framstående mode- och inredningsarkitekter och slutade dominera stora delar av världen som tidens definitiva designstil. Idag är ett av de eleganta moderna sätten att dekorera alla rum i ditt rum genom att peppa det med inslag av art deco-element och några sofistikerade detaljer. Således ger ett rum ett diskret men ändå polerat utseende som är full av personlighet, tillsammans med eleganta material och en rik blandning av färger för att få det att se perfekt inredda med de bästa inredningarna i art deco-stil.

Under 2019 har art deco-interiörentusiaster omdefinierat känslan och utseendet på denna inflytelserika och visuella konst- och designrörelse. Så om du älskar återuppkomsten av denna tröstande inredningsstil för ditt hem och letar efter de mest kostnadseffektiva sätten att få in art deco-möbler för att skapa ett retroinspirerat utseende i ditt hem, det är modernt att starta, bör du överväga dessa designkoder som utgångspunkt. Oavsett om det är för ditt vardagsrum, sovrum eller kök, möbler i art deco-stil är en skönhet att se i varje rum i ditt hem. Här är några tips som hjälper dig att finjustera din art deco-inredningsstil så att du kan hämta inspiration från dessa art deco möbler idéer.

Visa så mycket konstverk och skulpturer som möjligt

art deco möbler idéer dekorativ stil

Betona en rik och avslappnad känsla genom att betona dina art deco-möbelidéer med djärva uttalande oljemålningar, utsmyckade tillbehör och skulpturella element som byst och dekorativa bordslampor. Dessa är i själva verket kännetecken för inredningsdesign för 1920- och 1930-talet och de fortsätter att ge en rikt skiktad känsla i alla hem. Det bästa sättet att skapa en omedelbar art deco-känsla i ditt hem är att blanda tidens design och möbelstilar med moderna material för en uppdaterad och skräddarsydd design på art deco-dekor.

Frodig, symmetrisk konst och grafiska tryck och mönster är kärnan i alla art deco-möbelidéer 2019 eftersom de ger ett rum en berusande känsla av elegant känsla.

Styl dina moderna renoveringar med art deco-möbler

art deco möbler idéer för hem

Bara för att utseendet är mycket lyxigt och utsmyckat betyder det inte att du inte kan använda det billiga art deco möbler stil för att uppdatera ett rum i ditt hem med en känsla av original charm och glamour. Och art deco-utseendet är inte bara för äldre hem, eftersom nyare hem också kan uppdateras till med ett uppfriskande retroutseende inspirerat av det brusande 1920-talet. Nyckeln till att få utseendet rätt är att hitta de bästa materialen och dekorativa element som kommer att framkalla ett modernt och sofistikerat utseende samtidigt som den överdådiga andan av art deco-styling avslöjas.

Om du funderar på art deco-möbler på en budget, bör du överväga moderna men ändå tidstestade material för att skapa och väcka art deco-tidens överklagande. En blandning av retro art deco och Hollywood regency-stilar i kombination med modern design kommer bara att få ditt hem att se ut och känna sig unikt och välbedömt.

Art deco möbelmaterial

art deco möbler idéer och material

På 1920-talet skapades klassiska avancerade art deco-möbler med lövträd som ebenholts, lönn, valnöt och aska. I slutet av 1920-talet blev exotiska skogar knappa eftersom kriget krävde strikta ransoner, och det var då grafiskt zebaträ blev ett populärt art deco-material för de flesta moderna möbler. Idag kommer art deco-material från fina skogar som kalamander och palmved.

Dessa skogar är ofta mycket glänsande för att ge dem ett mer lysande och reflekterande utseende och känsla än de som användes i början av 1920-talet. Dessutom är dessa träslag mycket slitstarka och eftersom de är mörka oftare än inte är de också bra för att dölja vardagsslitage. Marmor är också ett annat elegant och slitstarkt material som ofta används som ytor för art deco-möbler.

Eleganta art deco-möbler

eleganta art deco möbler idéer

Din art deco möbler idéer bör erbjuda ett andetag av vacker kvalitetsdesign som ekar glädjen av samtida konstnärskap med en handgjord känsla. Det bästa sättet att göra detta är att börja använda rätt färger med ett färgschema som har svart, vitt, grått och metalliskt som guld, silver och koppar. Samtida möbler i art deco-möbler använder också en djup vinröd och brun nyans, som borde få dig att tänka i linje med trä och metalltexturer för en lyxig känsla. Dessa oändligt tilltalande material hjälper dig att designa dina vardagsrum med en sofistikerad känsla. Tänk på förkromade möbler och tillbehör av metall, silver och svartlackerad metall. Det bästa sättet att ta med alla de olika art deco-möbelidéerna och de olika elementen du tar med dig hem är att fräscha upp dina väggar med humöriga färger med djärv personlighet i kombination med högglansmaterial och ytor som kommer att fånga och reflektera ljuset för att lysa dina bostads- eller arbetsutrymmen.

Kristall, glas och reflekterande ytor är också väsentliga och ännu bättre är det faktum att du enkelt kan hitta art deco-inspirerade spegelmöbler som har en kvadratisk siluett till ett överkomligt pris.

Välj mjuka fanérstrukturer och inredning

entré art deco möbler idéer

Mycket av inspirationen för art deco-inredningsdesign kommer från väldigt olika epoker inklusive renässansperioden och till och med kolonialen för en titt som övergår till övergången för en blandning som är full av visuellt intresse och spännande tilltalande. Under det senaste århundradet har bara små uppdateringar och en uppfriskad uppmärksamhet på detaljer tillsammans med ny teknik och tydligt, nya sätt att uppskatta art deco-dekor bidragit till att modernisera utseendet och känslan. Och när det gäller struktur kan du aldrig gå fel med art deco-möbelidéer som har en Macassar-fanérstruktur fylld med svart och bronsfinish och invecklat detaljarbete. Även när du inte har råd med en dyr mahognystol med bronsöverdrag kan du skräddarsy en enkel trästol genom att använda förgylld trä med läderkanter och silkefaner för en känsla av elegant borgerlig spänning.

Dina art deco-möbelidéer bör vara slående nog för att hålla dina gäster uppmärksam och beundrad samtidigt som de ger dem mycket komfort. Den avsedda effekten av denna lyxiga interiördesignperiod som ger en relativ kostnad när du tävlar art deco möbler idéer 2019. Och det är väl värt pengarna eftersom art deco-möbler aldrig går ur stil och kan till och med vinna värde som ett framtida arv som kommer att finnas i din familj i generationer framöver.

Välj rätt golv

art deco möbler idéer golv

Golvet du jobbar med kommer säkerligen att ge en rejäl känsla av art deco-karaktär i alla utrymmen, även om dina interiörpreferenser och budget inte bör förbises. Ta en kö från tiden och överväga en slående svartvitt marmor eller sten golv riktning. Korkplattor med trämosaik ekar också en gammal europeisk känsla av vardagens elegans och oklanderlig utförande. Det gör också ett grafiskt fiskbens- och parkettved. Och medan idag läggs tonvikten på tidlöst och mer subtilt billiga art deco möbler; du skulle vara smart att investera i kvalitetsgolv eftersom det bara kommer att fungera för att öka det potentiella återförsäljningsvärdet för ditt hem eftersom art deco-inspirerade golv aldrig kommer att gå ur stil, oavsett tidens trend eller trend.

Men om fräscha golv inte finns i din budget eller till och med på din agenda kan du ändå förbättra kontoret, sovrummet och nästan vilket rum som helst i ditt hem med oförglömlig konstnärlig karaktär med dekadenta mattor och mattor som har en låg hög och en silkeslen känna vid beröring. Var noga med att undvika att skapa ett monotont intryck genom att använda ett geometriskt golvmönster genom ett utrymme. Underbara persiska mattor var också ilska under de brusande 20-talet, och du kan också få utseendet rätt med överdådiga päls- och fårskinnsmattor. Och låt din kreativitet och uppfinningsrikhet lysa när du utforskar de bästa vägarna för att ta med art deco-möbelidéer och inredningsanteckningar för att ta med dig i ditt hem så att du inte behöver spendera en liten förmögenhet för att få utseendet rätt.

Underskatta inte belysningen

art deco möbler idéer för hem

På 1920-talet användes invecklade belysningsenheter som en dramatisk accent och en källa till stort visuellt intresse, så när man överväger alternativ och rutter när man handlar efter art deco möbeldesign som är på märket och prisvärd att starta, du kan enkelt köpa billig belysning som verkligen kommer att göra ett rumsdefinierande uttalande. Och med den rika och utsmyckade känslan av art deco-möbeldesign som förändrade historiens gång för gott, och med användningen av reflekterande material med hög glans såg ljusstilar aldrig bättre ut. Alabastformade och förkromade bronsbelysningsenheter som serveras är fortfarande relevanta idag, även om originaldesignbitar och fynd kan hämta upp till hundratusentals dollar på megaauktioner.

Den moderna andan av art deco-design kräver mässing, kristall och marmor för en look som är resolut elegant och lite lynnig, så gå till stora belysningsenheter som kommer att fungera som konversationsstartare för att skapa en surrealistisk atmosfär. Och använd dessa material i ett rum medan du finslipar en lyxig belysningskänsla i ditt hem, eftersom subtila tillägg inte riktigt förmedlar det djärva budskapet du borde leta efter. Och bäst av allt, du kan enkelt hitta belysningsenheter som väcker en rik känsla med att du är den enda som vet att du var på jakt efter art deco-möbler på en budget. När allt kommer omkring, som man säger – ”fejka det tills du klarar det.”

Skåp och credenzas

art deco möbler idéer belysning

För att få utseendet rätt när du lägger till fler lagringsenheter i vilket utrymme som helst, överväga skåp och credenzas ett måste. Ännu bättre om du köper klassiska sådana konstruerade av en djup mahogny eller ceder med symmetriska pärlemor och inlägg. Om du är medveten om din budget rekommenderas definitivt användning av en syntetisk skåpstruktur som pärlor (en syntetisk pärlemor) som ett genomförbart alternativ.

Glöm naturligtvis inte att skapa en blandning av dramatiska färger efter din smak och preferens. Ett art deco-skåp och byrå finns vanligtvis i högblank metalliskt silver och svartlackerat trä. Och du kan aldrig gå fel genom att köpa skåp och credenzas som har några teakmönster runt ytan. För ett ännu rikare utseende och känsla, leta efter enheter som har ett guldpläterat blad och andra naturliga element på toppen för en antydan till inneboende adel. Om du kan, använd den storslagna pärlemor till din fördel i nyanser av rött och brunt för att göra ditt skåp pop med en berusande och dramatisk känsla av vardaglig glamour, och voila, du är redan på rätt väg.

Om du inte funderar på det billiga art deco möbler eller vill gå till ett prisvärt DIY-projekt behöver du inte bry dig om art deco-möbelmaterial för mycket. Du behöver dock dessa art deco möbler idéer att förvandla ditt hem framkalla den tidlösa art deco-eran på 1920-talet. Vi satsar faktiskt på att du kommer att hitta alla de idéer som diskuteras här användbara oavsett hur du närmar dig din heminredning.

Bilder via Pinterest