Att göra ett litet rum större

Om det finns ett rum i ditt hus som du bara vill ha lite mer utrymme för är du definitivt inte ensam. Oavsett om det är ditt badrum, ditt kök eller till och med ditt sovrum, inte alla husägare får lyxen av ett hem med stora, rymliga utrymmen. Eftersom det vanligtvis inte är möjligt för den genomsnittliga amerikanen att riva ner en vägg och lägga till en ny, finns det många små knep och tips för att öppna rummet och få dessa små rum att se större ut.

o Om du har ett litet rum, håll dig borta från mörka färger. Mörka färger förhindrar att ljus tränger in i rummet och gör att rummet verkar ännu mindre än det redan är. Ljusa färger kan vara fina, men när de används i ett mindre utrymme kan de vara lite överväldigande. Om du vill spela säkert med färg väljer du en blek pastellton. Den ljusa nyansen hjälper till att reflektera ljuset från väggarna och fylla rummet utan att känna för trångt eller överväldigt. En ljus vitfärg på väggarna hjälper också till att muntra upp ett litet rum.

o Håll tillbehören enkla och samordnade. Även i stora rum, när du är för upptagen, kan det nästan se ut som ett rum närmar sig dig. Ett sätt att uppnå detta är att hålla sig borta från mönster i rymden. Om du har att göra med sovrummet, välj en heltäckande sängäcke i motsats till en med ett starkt blommönster. Ett vackert, vitt sovrum kan kompletteras med en vacker ljusblå täcke som inte är för hård eller distraherande.

o Om du har valt en lämplig färg för dina väggar ska du hålla tillbehören i samma stil. Om du till exempel målade väggarna i ditt badrum ljusgrönt och valt kellygrönt tillbehör för rummet, kast inte slumpmässiga streck av blått och orange. Att lägga till för många färger i rummet skapar ett tungt mönster. Att hålla saker enkla men söta ger dig ett perfekt samordnat utrymme som bäst passar rumets storlek.

o Om du kan, håll dig borta från mattan i mindre rum. Trägolv är bra för små utrymmen, eftersom de inte bara minskar mängden damm som samlas i mindre rum, utan också ger rummet en mer öppen och luftig känsla. Om du för närvarande har mattor i ditt lilla sovrum och letar efter en snabbkorrigering för utrymmet, bör byte av mattor med trägolv vara högsta prioritet. Du kommer att bli förvånad över skillnaden som ditt golv gör i det övergripande utseendet på ditt rum. Om du är orolig för att möbler kan repa golvet, använd en matta som kompletterar ditt rums färgschema.

o Slutligen, se till att ditt område är väl upplyst och låt så mycket naturligt ljus som möjligt. Naturligt ljus och luft gör att rummet alltid känns mer öppna och större. Istället för tjocka gardiner, installera persienner i små rum som kan öppnas under dagen och lätt stängas på natten.

Många husägare kämpar med den huvudvärk som ett litet rum kan orsaka, men som du ser av dessa enkla knep kan det vara mycket lättare att öppna rummet än du tror. Gör dessa mindre förändringar, snarare än att bara ta hand om ditt område. Inte bara har du en mer neutral palett att arbeta med om du vill ändra inredningen i ditt rum, du känner också mindre trångt totalt sett.