Baby Möbler Idéer

Olika babymöbler har olika säkerhetsåtgärder. Det finns dock några vanliga tips om babysäkerhet som du bör tänka på för alla möbler.

Placering av möbler

Tro det eller inte, platsen där du förvarar dina babymöbler kan hjälpa till att förhindra olyckor och skador på ditt barn. Spjälsängar får aldrig förvaras i närheten av ett lågt fönster eller intill en tung möbel. Ett barn som redan är i hållfas kan falla från ett fönster eller krossas under ett möbel som kan falla över i en olycka. Ett annat exempel skulle vara barnstolar, som inte bör placeras nära väggar eller räknare, eftersom ett barn kan använda dem för att slå av och välta en barnstol.

Möbelknoppar och bultar

En bra babymöbler måste vara barnsäker. Till exempel kan enkla benremmar och spännen på barnstolar aktiveras av ett litet barn eller ett äldre barn, vilket kan göra att remmarna lossnar eller att barnstolen kollapsar. Till och med spjälsängar med sidoknappar kan knytas med en nyfiken baby och få en barnsäng att kollapsa.

Barnets ålder

Ett barns ålder och vikt spelar också en roll i att välja de bästa möblerna för din dagis. De flesta babymöbler innehåller krav på ålder och vikt. Om du inte är säker, använd bara sunt förnuft. Vissa omklädningsbord och barnvagnar kan inte hålla vikten hos spädbarn nära småbarnsstadiet.

När ditt barn börjar stå upp, rekommenderas det att använda baby-vaggar. Fästen, monterade bakom ett möbel och fästade på väggen, kan hjälpa till att stötta upp möbler som kan kasta ett nyfiken barn som försöker skala skåp och lådor.

etiketter

Kontrollera alltid etiketterna på alla babymöbler. Även om möbler som säljs i butikerna ska uppfylla de statliga säkerhetsstandarderna, bör du alltid se till att ditt barns möbelbärare har rätt etikett som den står på. Varningstecken är också en annan sak att titta på. Varningsskyltar indikerar hur exakt möbler ska och inte bör användas.

påminner

Kontrollera då och då för modelluppringningar. Även om man tror att de flesta babymöbler på marknaden när de släpps till konsumenterna är säkra, upptäcks vissa produktdefekter veckor eller månader efter utsläpp. Leta alltid efter produktåterkallelser som kan påverka din möbelmodell.

Visst bruk

Alla barnmöbler har designats noggrant med spädbarn & # 39; Säkerhet i ögat. Du bör dock alltid komma ihåg att även det säkraste möbelet endast får användas under övervakning av vuxna. Låt aldrig ett möbel få barnet att sköta ditt barn. Håll ett öga på ditt barn, oavsett om det kryper på en barnsäng, leksak, barnstol eller bara på mattan.