Backsplash Med granitbänkskivor

Om du brinner för en vacker skiva kan du kombinera den med ett backsplash-material som visar sin bästa sida.

De har valt bänkskivan i granit för sin skönhet och hållbarhet. Är du fortfarande förlorad vad du ska använda för din backsplash? Vi har samlat några populära beslut som fattats av olika designers, husägare och byggare.

Granit är svårt. Det finns så många olika färger och mönster att välja mellan. Vissa är mycket upptagna med manken eller ljud, medan andra är subtila. Vissa är mörka, andra är ljusa. Vissa har stora naturliga fläckar (som vissa av oss helt enkelt älskar för att de är "naturliga"), medan andra är fläckiga eller stänkta.

Varje granit eller marmorplatta är unik. Därför är det omöjligt att uttala sig om vad som fungerar med någon granitfärg. Men om du tittar på varför och hur dessa parningar är tilltalande och viktiga, får du några bra idéer för ett material som kan kombineras med den stenen du blev förälskad i.

1) Samma granit eller marmor, upptill:

Full hög backsplash används ofta. Inte bara kan du se skönheten i stenen vertikalt (och horisontellt) för att göra en bokmatch, utan det gör det också lättare att rengöra och ta hand om. Endast ett regelbundet slag med vattendroppar. Om du funderar på en full höjd backsplash (som du kallar det) väljer du den del av plattan du vill markera (medan du väljer). Det kan vara en viss färgavsnitt, en dramatisk glimmer eller en ganska konsekvent rörelse. Tänk på det som en konstkonstmålning på en köksvägg.

2) Den "standard" 4-tums ryggplattan i samma bänkskiva:

Detta kallas vanligen "standard" eftersom de flesta tillverkare förser den med bänkskivan för att dölja mellanrummet mellan bänkskivan och väggen. Detta hjälper dem att slutföra övergången. Om du föredrar den vita väggen eller bara målar väggen enligt ditt färgschema, är detta vägen att gå. Du kan alltid lägga till glasmosaik eller tunnelbanor senare när du är redo.

3) Stor rektangulär kakel:

Stora underjordiska plattor är nu på mode. 4 × 12, 4 × 16, till och med 6 × 12 eller 6 × 24 plankor. De får rummet att se större ut. Kombinera dessa tunnelbana plattor och mosaiker med travertin, porslin och keramik eller till och med glas för att skapa en minimalistisk och varm kök.

4) Tunnelplattor:

De vintergröna travertin-, skiffer-, glas-, porslin- och keramik 3 × 6, 4 × 4 eller 6 × 6 tunnelbana plattorna tar dig tillbaka till en tid då de först användes i New York tunnelbanesystem. Du kan välja en färg från din granit- eller marmorplatta eller färgen som bestämmer färgen på din tunnelbana.

5) Glasplattor:

Den glansiga ytan på glasplattor kompletterar många bänkskivor gjorda av granit och marmor. Tänk på en neutral ton som är nära matchande huvudfärgplåstret i graniten.

6) Samverkande mosaikplattor:

Det är en vacker kombination av glas och sten eller mosaikplattor av glas och rostfritt stål. De är inte bara nyare och modernare, de hjälper dig också att skapa eller fortsätta temat i ett annat rum. Kombinera den med din vardagsrumspis eller baren i nästa rum. Tonförändringarna i var och en av dessa handgjorda mosaikplattor är tyst och kärleksfull. Det är lättare att klippa och installera mosaiker med ett nätstyg. Den sammanlåsande mosaiken fästs på plats för nästa bit, vilket garanterar en jämn finish på foglinjen.

7) Kakel mosaikplattor:

Detta kan verka motsatt (ingen ordning avsedd), men mosaikplattorna 2 × 4 eller 1 × 3 och andra storlekar är eleganta mosaiker som passar bra till din färgkombination. Det kan verka som två upptagna mönster, men materialet och färgen på backsplashen är en lugnande kontrapunkt (ordalydd avsedd).

8:e) Metallinsatser och Listello-accenter:

Enkla tunnelbana plattor kan ha varit för vanliga här, men prickarna i det eklektiska brickmönstret från området mosaik ger en lekfull touch. Använd stolstänger och blyertsfoder för att slutföra projektet med stil. Användningen av metallinsatser med baksten i natursten som travertinmosaik och marmorplattor ger utseendet på rikedom. Om du tittar på en palett som har ett levande travertinmönster men som känns som vanliga block av vit eller grädde, kan du överväga att göra paletten ljusare. Att skapa en ram i avfasningen (bakom hällen) med stolskenor eller blyertspennor ger en imponerande effekt.

9) Tumlade marmorplattor:

Trumma tunnelbanakakel är gjorda av mosaik i marmor, travertin och skiffer. De ojämna kanterna ger ryggen i mitten av århundradet. Med breda fogar har de ingen konkurrens. När du väljer dina backsplash-plattor har du några alternativ för att välja rätt färger. Titta på färgpaletten i ditt räknemönster för att hitta rätt mörkare toner. Var också uppmärksam på din bostadsfärg. Bind skåpen till bänkskivorna med dessa tumlade underjordiska plattor.

Efter att ha sett några designers & # 39; Du kan spela med färger, storlekar, former, skalor, material, ytor och mönster i din backsplash-bänkskombination tills du får rätt. Var också uppmärksam på färgerna och materialen i skåp och väggar.