Badkar fåfängar i kvarts

En av de hetaste trenderna på bänkskivor idag är användningen av kvarts. Det är populärt med både köksbänkar och badrumsskåp och kan användas för nästan vilken dekorativ stil som helst. Men vad är exakt fördelarna med Quarts-handfat jämfört med något annat val? Är skillnaden värd investeringen? Om du har undrat om någon av dessa frågor, ta några minuter för att överväga för- och nackdelarna med att välja en kvarts tvättställ.

Fördelarna med kvarts för en fåfänga i badrummet

· Quartz är en tillverkad produkt som kan vara ett bra komplement till ditt rum. Eftersom det är en tillverkad produkt kan du köpa den i praktiskt taget vilken färg du väljer, och den är utformad för att härma utseendet på natursten. Faktum är att det finns i fler färger än naturliga stenar som granit eller marmor.

· Kvarts är lika hållbart som bänkskivor i betong eller granit, men klarar mer användning. Till exempel kan ett badrumsskåp i kvarts stå för att släppa föremål så att du inte behöver oroa dig för chips eller sprickor.

· Kvarts är extremt icke-poröst, så fläckar som juice, vin, olja, tomater, kaffe, smink eller andra produkter förorenar inte ytan.

· Inte bara fläckar är sällsynta, kvarts är också resistent mot bakterier och virus.

· Till skillnad från bänkskivor i granit behöver kvartsbänkskivor inte förseglas och sedan förslutas.

· Kvarts finns i prefabricerade tvättställskonfigurationer.

Nackdelarna med att badrummet försvinner kvarts

· Kvartsbänkskivor är inte för den genomsnittliga hemförbättringen. Installationsprocessen kräver specialverktyg och kunskap, så en specialist måste konsulteras.

· Även om kvarts är resistent mot fläckar och bakterier är kvarts inte lika värmebeständigt som andra bänkprodukter. Så om du använder värmebaserade frisyrprodukter behöver du en kylplatta för att placera dessa produkter när du slutför ditt utseende.

· Kvarts kan skadas av starka alkaliska eller sura kemikalier såsom avloppsrengöringsmedel, liksom lösningsmedel som blekmedel och slipmedel. Använd inte heller skurmedel på fåfängtoppen på ditt kvartsbadrum, eftersom det kan göra att den vackra, glansiga ytan blir tråkig.

· Kvarts är dyrare än något annat val i köks- eller badfack. I själva verket kan det köras från $ 115 till $ 200 per kvadratfot.

· Även om kvarts inte nödvändigtvis är en svaghet, anses det av många vara en samtida bänkskiva.

Dufter för badrum i kvarts är ett underbart alternativ om du letar efter en bänkskiva där du känner att du har gått in i ditt eget personliga spa. De ger elegans och skönhet till nästan alla inredningar och kan installeras relativt enkelt av en professionell. Om du letar efter en leverantör av bänkskivor i Twin Cities-området, kan Universal Stone-experter svara på dina frågor – oavsett om det är kvarts, granit eller andra stenbänkskivor. Så gör ditt beslut och gör dig redo att njuta av en underbar spa-semester i ditt eget hem.