Badrum golvplattor

bästa badrumsgolvplattor

När det gäller de bästa badrumsgolvplattorna som kommer att utvecklas kraftigt fram till och med 2019, var börjar man gruvinspiration? Tänk på att valet av badrumsgolv inte är detsamma som att välja golv för de andra delarna av ditt hus. När det gäller badrumsgolvplattor finns det så många aspekter att tänka på. Bortsett från att de är estetiskt tilltalande, måste plattorna också vara hållbara och tillräckligt starka för att motstå fukt och dagligt slitage.

Om du funderar på att byta ut ditt befintliga badrumsgolv och vill kanalisera de senaste trenderna, här smarta badrumsgolvidéer för 2019 enligt våra renoveringsexperter.

Svartvita plattor

svartvita badrumsgolvplattor

Fler och fler husägare väljer för tidigt badrumsgolvidéer med retro-tema och våra inredningsarkitekter förväntar sig att detta är en av de smartaste trenderna för badrumsgolv för 2019, eftersom utseendet är tidlöst och lätt att se. När det gäller vintage- eller retro-badrum är grafiska svarta och vita plattor säkra på att få ett snyggt slag.

Dessa brickor kan bäst installeras med wainscoting eller vita sidokort men kan se riktigt fascinerande ut bredvid en vanlig vit vägg. Bortsett från svartvitt, blir grå och vita mönster också populär.

Konstruerat trä

golvplattor i badrum i värme

På grund av sin dimensionella stabilitet tror våra designers att det konstruerade träet är ett mycket bättre badrumsgolvalternativ än äkta trä, särskilt när de utsätts för höga fuktförhållanden, vilket gör dem till smarta plattor att installera i ett badrum. Den största fördelen med konstruerat trä är att det vanligtvis kommer med en plywoodbas som håller bra mot fukt.

Även om det inte är helt av äkta trä, ser det ut som äkta trä eftersom toppskiktet är tillverkat av kompositved. Om du vill vara i trend under 2019 genom att ha träelement i ditt badrum, välj konstruerade trägolv.

Geometriska och linjära mönster

geometriska badrumsgolvplattor

Våra inredningsarkitekter ser allt fler mönster och former i badrumsgolvidéerna för sent. De ser också lika bra ut när de appliceras på väggar som på golv. Linjära plattor är några av de mest populära idéerna för små badrumsgolv eftersom de också döljer fläckar samtidigt som de ger visuellt intresse.

Geometriska plattor har olika mönster och mönster och kan också installeras på väggar eller som en kant som omsluter hela rummet eller för att markera duschen eller andra delar av ditt badrum, som en backsplash. Geometriska mönster, som en sexkant, chevron och fiskbens, kommer säkert att hålla trenden som eleganta badrumsgolvplattor i många år framöver.

Ljusa och neutrala färgade plattor

neutrala golvplattor på badrummet

Neutrala färger, särskilt i ljusare toner, är lika populära nu som någonsin. Dessa ger de bästa små badrumsgolvkakelidéerna eftersom de har förmågan att skapa ett utrymme för att se större ut än vad det egentligen är. Våra designers föreslår att vi söker efter nyanser av krämer, ljusgråa och vita.

Neutrala beige färger kan fungera bra för små badrumsgolvidéer, men de kan också se föråldrade ut när de ligger för nära brunt och khaki. För att hålla koll på trenden, överväga att kombinera dem med andra nyanser, som grå och varmare färger.

Matt finish

matt badrum golvplattor

Vi har märkt att kunder som efterfrågar matt yta över blanka badrumsgolvplattor allt oftare när man överväger design på badrumsgolv. Med matt finish fortsätter att bli populär, hittar du att de också fungerar bra för bänkskivor, väggar och för hårdvara. När de används för badrumsgolv är mattplattor också mycket lättare att underhålla eftersom de inte markerar varje märke och är mindre benägna att vattenstämplar.

Och med nya innovativa processer blir kakelproducenterna alltmer kreativa med matt kakel och tryckta kakel illustrerade med träkorn eller de med tyg som texturer på.

Mosaiker

moderna mosaik badrum golvplattor

Enligt våra designers är mosaikplattor bland de mest efterfrågade idéerna för badrumsgolv just nu, särskilt när de backas upp av vita marmorplattor, liksom grafiska svartvita mosaikplattor. Du har massor av mosaikplattor att välja mellan, från små rutor, tunnelbanor, chevronmönster, sillben, korgväv och mer.

Vissa husägare väljer att applicera samma kakel på sina väggar och duschområden för ett totalt utseende, vilket hjälper till att få utrymmet att se större och ljusare ut – ett bra koncept att tänka på för små badrumsgolvkakelidéer.

Natursten

sten badrum golvplattor

Natursten är ett utmärkt val för badrumsgolv men det kan ge en kostsam investering. Stenplattor är värda att investera i eftersom de är mycket hållbara och inte utsätts för fuktproblem. Du kan välja kalksten, granit, marmor och andra stengolv för ett kraftfullt uttalande.

Naturligtvis är naturstenar också estetiskt tilltalande och kan verkligen förbättra det allmänna utseendet på ditt badrumsutrymme. Den enda nackdelen är att de tenderar att bli hala när de är våta så att de kanske inte passar i din dusch.

Porslin eller keramik

tidlösa golvplattor på badrummet

För badrumsgolv idéer till en budget, porslin eller keramiska plattor är din bästa insats. Dessa plattor är kostnadseffektiva och snygga. Porslinplattor ger en rik, solid och texturerad yta som liknar natursten. Å andra sidan är vinylplattor bland de billigaste idéerna på badrumsgolv och är vattentäta att starta.

Det bästa med keramik är att du har ett brett utbud av alternativ att välja mellan så att du kan uppnå det utseende du vill ha för ditt badrum. Det finns faktiskt keramiska plattor som ser ut som riktiga stenar eller trä.

Golv för strålningsvärme

eleganta golvplattor i badrummet

Uppvärmda golv är inte riktigt nya. Faktum är att golvplattor på badrum har funnits i över ett decennium nu och är särskilt populära på platser med kallare klimat. Även om uppvärmda badrumsgolv kan vara dyra är de värda att investera i under en hård vinter.

De fungerar genom att värma upp golvet super snabbt, så när du vaknar på morgonen för att använda ditt badrum kommer dina fötter att värmas effektivt.

Golvalternativ att undvika

För att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt badrumsgolv föreslår våra inredningsarkitekter att du undviker följande badrumsgolvidéer:

  • Laminatgolv – detta golvalternativ är inte vattentätt och bör undvikas till varje pris. Den kan absorbera fukt som en svamp, ännu värre än trägolv.
  • Trägolv – kom ihåg att trä och vatten inte blandas bra, så att ha ett massivt trägolv i trä är definitivt ingen bra idé. Om du vill ha ett träelement för ditt badrumsgolv, välj konstruerat trä.
  • Flytande vinylgolv – från själva namnet är dessa badrumsgolvplattor installerade på ett sådant sätt att de är flytande. Därför kan vatten från din dusch eller badkar hamna fast i utrymmet under golvet. Så småningom kommer detta att leda till utveckling av mögel.
  • Mattor – förståeligt kan det vara en katastrof att ha heltäckningsmatta på golvet. Det absorberar fukt snabbt och kan lätt bli en grogrund för mögel, bakterier och andra ohälsosamma faktorer. Att ha en matta i ditt badrum är helt ohälsosamt och onödigt, något som våra designers rekommenderar, oavsett hur lyxigt mattan ser ut och känns.

Förhoppningsvis hjälper dessa badrumsgolvidéer dig att bestämma vilket badrumsgolv du ska använda 2019. När du bestämmer dig för vilken typ av plattor du vill installera, försök att titta på ditt badrum som helhet istället för att bara fokusera på golven. Tänk också på väggar, fåfänga, tak och andra element. Se till att de kompletterar varandra med det övergripande utseendet på ditt badrumsgolv.

Bilder via Pinterest