Badrum vägg konst idéer

badrum vägg konst idéer

Ditt badrum kanske inte är ett rum som du brukar associera med konstverk, men när du tänker på det, varför skulle du inte täcka väggarna med vacker konst? Badrums väggkonst behöver inte vara utilitaristisk och det behöver inte vara kliniskt. Det kan vara lyxigt, glamoröst och snyggt.

Storleken, stilen och ventilationen i ditt badrum kommer alla att spela en roll när det gäller att välja slående badrumsväggkonst (du vill inte sluta med vattenskadade tryck). Detta är ett område där du kan vara djärv med dina konstnärliga val, springa fritt med badrumsväggkonstidéer som är oväntade men ändå välbedömda. För att hjälpa dig att få ditt badrum att leva upp med konstidéer, här är en massa saker från Décor Aid inredningsarkitekter att notera.

Eklektisk energi

eklektisk badrumsväggdesign

Skapa känslan av en avlägsen oas med eklektisk inspirerad badrumsväggkonst som gör att även de mest minimala utrymmena känns varmare och mer inbjudande samtidigt som det ger en lekfull känsla av personlighet.

En solig citrus

gul badrum vägg design

En levande ljusfångande citrusväggfärg gör att området får energi medan det känns ljusare och större. Och det kommer att fungera för att på ett briljant sätt lyfta fram väggkonstidéerna för badrummet som du tar med.

Blandad marmor

väggdesign för badrum i marmor

En rejäl investering som omedelbart ökar återförsäljarvärdet i ditt hem, betrakta en art deco-inspirerad blandning av rikt tonad marmor som den ultimata i förhöjd styling.

Var noga med att gå efter naturliga färger så att du kan undvika uttråkad av något som är för övermättat.

Kontrasterande kakel

kontrasterande kakel badrum vägg design

Kontrasterande grafiska plattor kan prata för dig samtidigt som du ger ditt utrymme en visuellt intressant väggbehandling. Avsluta utseendet med en triptych av badrumsväggkonsttryck så att de kaklade delarna inte blir lika tunga eller distraherande.

En rik färg

djärva badrum vägg konst idéer

Oavsett om det är konst, textilier eller en ny färgfärg, gör ditt badrumsinredning livligt med en rik och övertygande färg som gör att utrymmet känns unikt.

Men eftersom de flesta badrum inte har så stora tak, se till att färgen du tar in fungerar bra i ditt utrymme eftersom du inte vill att ditt badrum ska bli mindre och mörkare än det är.

En oändlig vy

fantastisk badrumsväggdesign

Om du har en hälsosam budget och en mördarevy att arbeta med, låt naturen diktera känslan av badrumsväggkonst istället för att gå till traditionella vägghängda ramar.

Tänk dig hur hisnande det kommer att vara att klä dig med en charmig utsikt över ditt utomhusutrymme varje dag. Och ett nytt överdimensionerat fönster eller dörr kommer definitivt att fånga intresset hos potentiella husköpare när de vill sälja ditt hem igen.

Metalliska plattor

metallisk badrumsväggdesign

Lägg till en känsla av vardaglig glamour i ditt badrum med högblank metallplattor som ger rummet en lysande, storslagen känsla som kommer att vara inspirerande i många år framöver.

Eller för att spara pengar kan du täcka en accentvägg med handtillämpad guldfolie för att efterlikna effekten av en gyllene tegelvägg. Genom att gå på ett metalliskt sätt på dina badrumsväggar ser du till att din känns unik för ditt hem och desto mer minnesvärd att starta.

Ett kontinuerligt flöde

badrum vägg design randiga väggar

En annan fantastisk uppfattning om badrumsväggkonstidéer som gör att området verkar ha mer djup är att överväga att täcka eller måla dina skåpsenheter hela vägen upp till taket för att visuellt förlänga väggen.

Detta hjälper också till att skapa en konsekvent känsla som är slående och unik. Ännu bättre när du väljer en randig effekt för att verkligen lura ögat att tro att utrymmet är mycket större än det är.

Den 5: e väggen

badrum vägg design tapet tak

Badrumsväggkonst kan visas nästan var som helst, inklusive en alltför ofta glömd yta – ditt tak. Istället för att täcka värdefullt väggutrymme med konst vars syfte är rent kosmetiskt, tänk på att få ditt tak att leva upp med en levande tapet.

Detta hjälper dig att bättre använda dina väggar för nödvändig förvaring samtidigt som utrymmet verkar större, taket högre och den övergripande känslan mer lyxig och dyr.

En anpassad fasad

badrum vägg design moderna detaljer

Om du har en stor budget att arbeta med, kan en anpassad väggenhet som har minimal men ändå betydande styling arbeta för att förbättra återförsäljningsvärdet för ditt hem när det görs på ett återkopplat sätt.

Tänk på att skapa din egen väggfasad så att ditt badrum känns ännu mer unikt. Var bara säker på att du skapar en väggenhet som kommer att vara tidlös i överklagande som inte är för specifik för att hålla utseendet klassiskt.

En oväntad lagringslösning

inspirerande badrumsväggdesign

När det gäller smarta väggkonstidéer för badrum kan det ibland löna sig att tänka utanför lådan. Ta till exempel det här europeiska kryputrymmet, badrummet möter personligt bibliotek.

Det finns bara något så häftigt med en massiv vägg av omhuldade böcker som kantar väggarna för att få det ultimata i en unik, lyxig känsla. För ditt eget badrum, följ efter och hämta inspiration genom att gå efter det oväntade för att göra det riktigt unikt.

Hans och Hennes

snygga badrumsväggkonstidéer

Släpp ”hans och hennes” badhanddukar och ersätt känslan med uttrycksfull konst. Om du har turen att ha plats för hans och hennes handfat, fortsätt det temat med din badrumsväggkonst. Häng ett par porträtt för att fortsätta med temat – de behöver inte vara porträtt av dig.

Du kan plocka upp några härliga, traditionella porträtt och cameos och njuta av det personlighetsdrivna konstverket i ditt badrum. Om du alltid har älskat idén att göra dina egna porträtt, är det dags att göra det för att lägga till en personlig touch i ditt badrum.  

Abstrakt färg

abstrakt badrum vägg konst idéer

Abstrakt konst är inte för alla, men det kan ge energi till modern badrumsväggkonst. De djärva färgstänk som starkt presenteras i abstrakt konst är perfekta för ett badrumsutrymme, som står ut mot vita plattor och en vit badrumssvit.

Häng dina konstverk nära badet så att du kan koppla av en lång blötläggning och överväga historien bakom din abstrakta bit och överväga vad den representerar. eller så kan du välja en grafisk abstrakt tapet som täcker bara en accentvägg för nödvändigt djup.

Bildhylsa

inramade foto badrum vägg konst idéer

Bildhylsor är ett utmärkt sätt att få ditt badrum att känna sig tröstande och mysigt – badrum kan kännas kliniska om du inte är försiktig, så att ha ett sätt att få ditt badrum att känna sig mer bekvämt och knappt tar något värdefullt utrymme.

En bildhylsa låter dig stiligt visa lockande lyxiga badrumsväggkonst. Att visa utskrifter och konstverk på detta sätt ger utrymmet en dyr känsla medan du markerar ditt konstverk och ramar. Visa ett urval konst på en bildhylsa, från små bitar till storskaliga, med hyllorna för att hålla alla andra attraktiva badrumsbehov också.

Fridfulla landskap

botaniska badrum vägg konst idéer

Om ditt badrum är ett lugnt och avkopplande utrymme och du inte vill störa känslan med djärv konst, kommer ett lugnande landskap att göra den perfekta badrumsväggkonsten för ditt utrymme. Koppla av i ditt badrum och dröm om långa resor när du stirrar in i djupet på dina landskapsmålningar, väggbeklädnader eller utskrifter.

Om du har utrymme väljer du några landskapsstycken av samma konstnär för konsistens. Att välja bitar av samma konstnär gör att din väggdekoration på badrummet kan hålla ögat i rörelse och det kommer att hålla ditt badrumsutrymme känsla.

Stora konst

överdimensionerade badrumsväggkonstidéer

Var inte rädd för att fylla din badrumsvägg med ett stort konstnärligt konstverk (speciellt om du har en stor yta av vita väggar att arbeta med). Badrumsväggdekorationen behöver inte vara liten och underskattad och den behöver inte vara tråkig. Gå stort och fyll en hel vägg – det kommer att ge dig något att titta på när du kopplar av i badkaret medan du livar upp ditt badrum till ett slut.

Som sagt, extra stora konstverk behöver inte kosta en förmögenhet, de kan också göra billiga badrumsväggkonst om du vet var du ska leta och är tålmodig med din sökning. Ta en tur runt lokala begagnade butiker eller åk till en loppmarknad, eftersom stora bitar av vintagekonst ofta säljs billigt, eftersom de flesta inte har tillräckligt stora utrymmen för dem i stadsmiljöer.

Live Ritningar

väggpapper badrumsidéer 2019

Var bättre att ha representationer av den nakna formen än i ditt badrum? Badrummet lämpar sig för nakna ritningar – det är utrymmet du klär av dig trots allt. Om du alltid har velat ta en live-ritningskurs är det dags att göra det. Du kommer att kunna fylla ditt utrymme med din egen badrumsväggkonst, och dessutom får du vara stolt över det varje dag.

Eftersom du inte alltid är välsignad med långa, raka väggar i badrummen, vilket gör det svårt att omsätta dina badrumsväggkonstidéer i praktiken, men om du skapar dina egna kan du anpassa det så att det passar utrymmet med lätthet.

Kakel Art

kakel konst badrum vägg konst idéer

Vem säger att konst måste vara i form av en målning eller en teckning? Du kan skapa en underbar väggkonst för badrum med kakel och förneka rädslan för fuktigt konstverk (speciellt om du har ett mindre välventilerat badrum). För en mindre uppenbar design, använd dina brickor för att skapa ett enkelt mönster på en accentvägg, lägg till textur och intresse utan att det är för djärvt.

För något mer vågat, välj brickor i en kontrasterande färg eller struktur och skapa en kontaktpunkt genom att ändra orientering eller använda en annan form – det här är en rolig idé om du renoverar ditt badrum och letar efter unika badrumsväggkonstidéer .

Svartvit

monokroma badrum vägg konst idéer

Om du vill ha badrumsväggkonst som kommer att lägga till ditt utrymme snarare än att dominera det, kommer monokrom konst att smälta in sömlöst med resten av din inredning.

Detta kommer att vara perfekt för att skapa ett avkopplande utrymme där du kan installera en tonstycke lyxigt badrumsväggkonst som bara kommer att öka nivån på lugnet.  

Vintage affischer

vintage badrum vägg konst idéer

Levande vintageaffischer kommer att göra ett roligt tillskott till ditt badrum – de är inte så allvarliga och det är en bra idé om ditt badrum delas med hela familjen, särskilt barn. Vintage affischer är ljusa och levande och kommer att ge en touch av en lekfull känsla till din väggdekor på badrummet.

Om du har tur kan du kanske hämta vintageaffischer för nästan ingenting i en antikvitetsbutik, vilket gör dem till ett fantastiskt billigt alternativ för badrumsväggkonst. Lägg din vintageaffisch i en ram för att skydda den och få trycket att popa.

Botanik

botaniska badrum vägg konst idéer

Var bättre att visa en livlig botanisk tapet än i ett litet badrum? I den här våta och ångande miljön kommer botaniska och naturinspirerade tryck att passa in.

Från linjeteckningar av blad och utskrifter av palmer till en färgstark framställning av en tukan eller en skiss av en fisk, är badrummet det perfekta stället att visa badrumsväggkonstidéer som tar ledtrådar från naturen. Och om tapeten är för mycket eller utom räckhåll, håll utseendet enkelt med en rad utskrifter med vita ramar installerade mot vita plattor så att konsten talar för sig själv.

Art of Mirrors

vintage spegel badrum vägg konst idéer

Om du inte har råd att ägna utrymme åt badrumsväggkonst, är det en väg att skapa en konstig känsla av vanliga badrumsbehov. Stiliserade badrumsspeglar kan ge en inspirerande badrumsväggsdekor när du väljer det klokt.

Beroende på ditt badrums stil, gå till en stor, traditionell guldramad spegel som ger en lyxig känsla i ditt utrymme. Om du letar efter något mer modernt kan du skapa modern badrumsväggkonst av en uppsättning speglar, helt enkelt inramad i svart.

Galleri Wall Art

galleri badrum vägg konst idéer

Gallerväggar bör inte reserveras enbart för en hall eller ditt vardagsrum. Det finns ingen anledning att du inte kan skapa en fantastisk gallerivägg i ditt badrum. Galleri stil badrum vägg konst kan ha mindre skala utskrifter än i ett vardagsrum, men du kan fortfarande skapa en slående visuell samling som kommer att ge djup till ditt badrum.

Få utseendet rätt genom att ta med mindre bitar och använd hela det vertikala väggutrymmet i ditt badrum för att få största möjliga inverkan. Badrumsväggsidéer som detta är roliga och en glädje att skapa. Dessutom skiljer de sig lite från de vanliga valen du kan hitta i ett vanligt badrum.   

Bilder via Pinterest