Badrumsblommor

badrum blommor idéer

Blommor är ett element som kan klä upp ett rum av vilken skala som helst, design eller syfte. De är fräscha, aromatiska och livliga. Å andra sidan är badrumsinredning ofta ett område som många har problem med. När du träffar en vägg med badrumsdekor, finns det fortfarande en perfekt livskraftig möjlighet att klä upp utrymmet med blommor. Att skapa blommor i badrummet motsvarar dock inte att bara kasta blommor i en vas. Att dekorera medan du håller badrumsblommor i åtanke är lite mer utmanande, men slutresultatet är ett mycket lättare glamoröst badrum.

Rummets utmaningar lämpar sig inte alltid för blomsterdekorens tillväxt; badrum får ofta inte tillräckligt med naturligt ljus för många populära växter, och den höga luftfuktigheten och de varma temperaturerna som kommer med ofta varmvattenanvändning gör att du väljer rätt badrumsblommor lite mer av en investering. Lyckligtvis har våra designers gjort sin forskning och har förstahands kunskap om vad som gör den perfekta blommiga dekorationen på badrummet. Vi bad våra inredningsarkitekter att ringa in för ledtrådar som badrumsblommor enkelt kan höja ett badrum och för inspiration till att visualisera blommönsteridéer för badrum.

Orkidéer

orkidé badrum blommor

När kamrater nämner badrumsblommor, kommer du sannolikt att höra orkidéer nämnda. Orkidéer toppar ofta listan över populära badrumsblommor av god anledning. Dessa livfulla blommor packar ett tropiskt slag och eftersom de ofta visas i lyxiga spa, kommer du att känna att du har checkat in för en dag med lyx.

På grund av sina långa, eleganta stjälkar är en orkidé perfekt för dem som vill lägga till moderna badrumsblommor för att göra sitt utrymme lite mer modernt. Och fuktiga, varma förhållanden är den perfekta miljön för att dessa fräscha blommor ska trivas som badrumsblommor. Våra designers föreslår också att du väljer olika orkidéer som är lättast att ta hand om, som ett Dendrobium, Paphiopedilums och Phalaenopsis.

Begonia

begonia badrumsblommor

Begonier är ett annat populärt val för moderna badrumsblommor, som våra designers tillskriver sina levande färger. Dessa upprörda blommor trivs bekvämt i de flesta klimat och njuter av att bada i solljuset när de placeras nära ett fönster. Ett problem som vissa stöter på när man väljer badrumsblommor är att välja en blomning som klarar stora mängder solljus utan att vissna, vilket gör dem till det perfekta valet för ditt badrums blommönster.

Begonier är faktiskt övervintrade i vissa klimat, vilket innebär att de kommer att njuta av den höga fuktighetsnivån som ofta hänger i ett badrum. Eftersom begonierna förekommer i ett antal varma nyanser föreslår våra designers att du skapar badrumsblommor för att visa upp det ljusa spektrumet av färger.

Fred Lily

fred lilja badrum blommor

Om du har ett gott öga kommer du att märka att de flesta badrumsblommor i hotell, spa och andra avancerade utrymmen ofta inkluderar frililjan. Med god anledning också – det beror på att den slående vita blomman och de glansiga bladen från fredsliljan ger oöverträffad mängd elegans till alla utrymmen. Följ ledningen på dessa lyxiga trailblazers när du köper alternativ för din badrumsblommardekor.

Fredsliljan är också en luftreningsanläggning. Underbyggd av NASA kommer fredsliljan inte bara att fungera som blommig dekor i badrummet utan kan rena luften i ditt utrymme genom filtrering av skadliga toxiner. Dina gäster kommer att lockas av de lysande vita bladen på dina badrumsblommor när du införlivar fredsliljan, men litar också på att ditt badrum är rent och sanerat. När du funderar på badrumsblommor, om du letar efter en mångsidig växt, kan frililjan vara det perfekta valet för dina badrumsblommor.

Azalea

azalea badrumsblommor

Dess underbara färg gör Azalea till ett ständigt populärt val för badrumsarrangemang. Denna växt producerar symbolen för blommande, färgglada blommor, och du skulle kunna välja dessa badrumsblommor för ett modernt, elegant pulverrum.

Men var medveten om att dessa läckra blommor kräver lite mer vård och uppmärksamhet. Se till att dina badrumsblommor vattnas regelbundet och att du bor i ett utrymme som får mycket naturligt ljus. Azaleor trivs också i områden med hög luftfuktighet, så du är fri att ta så många överdådiga duschar som du vill.

Julkaktus

julkaktus badrum blommor

Med sitt taggiga veckade utseende och växande popularitet bland årtusenden skulle någon kaktus vara perfekt för din blommiga dekor på badrummet, men det är julkaktusen som kan sköta ditt badrum till en annan nivå av glamour. Denna kaktusart producerar färgglada blommor och kan lägga till en helt unik, eklektisk touch till dina moderna badrumsblommor.

Som namnet antyder blommar dessa badrumsblommor vanligtvis under jul, så du måste överväga tiden på året när du väljer din badrumsblommardekor. När hösten kommer, håll din julkaktusplanta på ett svalt och soligt läge tills du ser blomknoppar börja blomstra.

Thorns Crown

törnekrona badrum blommor

När du undersöker blommönsteridéer för badrum, om du föredrar en växt med minimal vård, skulle det idealiska alternativet vara taggkronan. Dessa badrumsblommor kan frodas på egen hand, vilket gör det till ett utmärkt val för badrumsblommor som är relaterade till ett gästbadrum eller ett badrum som används sällan.

Så länge du ger en törnekrona med intensivt ljus och placerar den i ett torrt område, kommer det att kunna leva med minimal ansträngning. Om du vill spruva upp ett gästbadrum som sällan används, är det här den lämpliga platsen för en tornkrona. Dessutom är det lätt att ta hand om och dess färgglada blommor kommer att förbli i full blom i flera veckor, oavsett hur mycket vård det får.

Brasilianska fyrverkerier

brasilianska fyrverkerier badrum blommor

Brasilianska fyrverkerier är ett annat slående val för färgglada blommönsteridéer för badrum. Deras minnesvärda namn kommer från livslängden på blommorna; under sen vår och sommar producerar växten djupröda blommor som snart blir lavendel. Detta skapar en levande explosion av färg.

När blommorna bleknar skjuter den sina små svarta frön över rummet, precis som fyrverkerierna som den delar sin namne med. För badrumsblommor är dessa ett visuellt under, även när blomman blir långsam, eftersom deras löv – avgränsade med silvermarkeringar – kommer att förbli året runt.

Cape Primrose

badrum blommor dekorera idéer

Även känd som streptocarpus, blommar Cape primrose rikligt och nästan kontinuerligt så länge den är placerad i rätt förhållanden. Dessa moderna badrumsblommor finns i över hundra olika sorter och färger, från lila till rosa och röda, ofta med kontrasterande nyanser av gult eller vitt.

Dessa underbara blommor används ofta i badrumsblommor, precis som deras kusin, den afrikanska violetten.

Gloxinia

gloxinia badrumsblommor

Gloxinia blommar under senvinter eller tidig vår. Växtens 3-tums breda färgglada blommor gör det till ett utmärkt tillskott för badrumsblommor. Dessa badrumsblommor föredrar hög luftfuktighet och varma temperaturer, varför de är ett perfekt val för ditt badrum.

De kräver inte mycket skötsel och underhåll men försöker hålla vatten från lövverket för att förhindra att fläckar utvecklas på sina löv.

Läppstift växt

läppstift växt badrum blommor

Om du behöver inspiration för blommor för badrumsdekorationer, föreslår våra designers att du hänger en läppstiftväxt i en snygg hållare. Denna växt är känd för sina välvda stjälkar med ljusröda pråliga blommor som dinglar från grenen.

De rörformade blommorna kan enkelt göra ditt badrum tydligt. Och eftersom dessa badrumsblommor tenderar att blomstra sporadiskt året runt, kan du låta den hänga oavsett årstid.

Ivy Plant

murgröna badrum blommor

Ivy’s är en annan anläggning som rekommenderades av NASA för deras luftreningsegenskaper. Även om de inte producerar blommor kan du lägga till dem tillsammans med andra färgglada blommor för att komma med vackra badrumsblommor. Bortsett från att rena luften, hjälper Ivy-växten också till att hålla ditt badrum hygieniskt och rent genom att förhindra tillväxt av mögel.

Om ditt badrum har begränsat utrymme föreslår våra designers att du placerar växten på en avsats. Du kan också odla murgröna i en hängande korg där dess löv kan spåras elegant. Detta är en bra idé för badrumsväggdekorationsblommor.

Philodendron

badrumsblommor

Om du föredrar den unika känslan av en tropisk inomhusväxt är Philodendron ett alternativ för moderna badrumsblommor. Denna växt har friska gröna blad, vilket gör det till det bästa valet för dem som letar efter blommönsteridéer för badrum.

Eftersom dessa växter trivs på platser med medium ljusintensitet, när ljuset blir för intensivt, skulle Philodendrons blad bli gula. Och även om denna hårda växt inte producerar några blommor, kan du kombinera dem tillsammans med andra färgglada blommor för att komma med förtrollande badrumsblommor. Placera växten i de områden i ditt badrum som ofta stänker med vatten eftersom en hög luftfuktighet kan hjälpa till att uppmuntra tillväxten av dess frodiga och glänsande lövverk.

Lättare att hantera alternativ

Om badrummet blommar idéer som vi har illustrerat ovan inte uppfyller dina önskemål eller om de är för svåra att hantera, har vi också övervägt de bästa alternativen som är lättare att ta hand om, men ändå vackra att starta. Från att hysa konstgjorda växter i en vasblomma, till suckulenter som praktiskt taget kräver lite eller ingen vård, upptäck dessa smarta alternativ.

Eukalyptus

badrum blommor eukalyptus

Med jämn färgning och lätta att anpassa stjälkar är eukalyptusstammar doftande och kräver lite eller ingen vård och torkar vackert när man överväger alternativa blommor för badrumsidéer.

Vi älskar hur denna förkortade krans är tillräckligt liten i skalad för att passa i även de minsta hörnen runt ett badrum. Dessutom har nästan alla eukalyptus vintergröna egenskaper, vilket gör dem till en uppenbar konkurrent för bästa badrumsblommealternativ.

Lavendel

badrum blommor lavendel

När vi undersökte badrumsblommor blev vi förvånade över att se en liten rekommendation om vad vi anser vara viktigt – lavendel. Varför? Eftersom lavendel också ser bra ut när den torkas, har en subtil doft och behöver nästan inget underhåll.

Jasmin

badrum blommor jasmin

Jasminväxter firas allmänt för sin blommiga doft. Jasminväxter ger bra idéer för badrumsblommor när de infunderar ett badrum eller något rum i ett hem med en feminin, blommig doft och vackra petite vita blommor.

Aloe

badrum blommor aloe

En snabb lösning för små skador när de rivs i ändarna för att användas som en salva, aloe växter är också ett smart alternativ till badrumsblommor eftersom de ger även ett litet område ett grafiskt visuellt slag medan de kräver lite vård.

Vete

badrum blommor vete

En annan snygg upplevelse som är lätt att ta hand om badrumsblommor, idéer av vete kan enkelt fungera för att skapa en pastoral känsla av drama och är ganska billiga. Allt du behöver är en elegant badrumsvas för att hysa dem i och resten är klar.

Topiarier

badrum blommor topiaries

Som en konstform betraktar många topiary som en typ av levande skulptur. Uttrycket topiär härstammar från trädgårdsodlingen med att beskära fleråriga växter genom att forma deras lövverk för att skapa och underhålla tydligt definierade silhuetter, oavsett om de är geometriska eller helt stiliserade. Eftersom det enda vårdbehovet är att vattna dem en gång i månaden eller så är stiliserade preparerade toppar ett prisvärt sätt att lägga till gammaldags elegans med ett grafiskt slag till skillnad från andra badrumsblommor.

Suckulenter

badrum blommor suckulenter

Suckulenter ger också bra badrumsblommor idéer alternativ eftersom de också behöver nästan ingen vård, har ett snyggt utseende om dem, kan passa var som helst och kan hittas för mindre än fem dollar.

Terrarium

badrum blommor terrarium

Ett terrarium hänvisar till en förslutbar glasbehållare som innehåller jord och växter och kan öppnas för enkelt underhåll för att få tillgång till växternas blandning inuti. Mer fascinerande än några badrumsblommor någonsin kommer att vara, terrarier är ett underbart sätt att inspirera gästerna samtidigt som de lägger till vackra naturliga element i ditt badrum. Var bara säker på att det finns åtminstone ett litet hål för att bekämpa ånga, och kom ihåg att dessa kräver lite mer uppmärksamhet än de andra alternativen som visas här.

Badrum konstgjorda blommor

badrum konstgjorda blommor

Du är förmodligen förvånad över att höra oss rekommendera konstgjorda blommor på badrummet, men sanningen är att de har kommit långt när det gäller styling och realistiska funktioner och detaljer och är praktiskt taget det enda alternativet du aldrig behöver ta hand om förutom att damma varje nu och då.

Bilder via Pinterest