Bakgård Idéer

bakgård idéer 2019

Om du ska börja arbeta med landskapsarkitektur eller omforma din bakgård kan du bli utmanad när du överväger de bästa idéerna på bakgården. Här illustrerar vi inspirerande bakgårdsdesigner som hjälper dig att navigera i rätt riktning, men det viktigaste att tänka på innan något är hur du kommer att använda din trädgård. Ser du det som en plats att underhålla vänner? Eller vill du använda den som ett dedikerat trädgårdshub eller en plats där du kan koppla av för att njuta av det vackra vädret utomhus?

För att hjälpa dig att utforma din egen bakgård delade våra renoveringsexperter på Décor Aid några av sina bästa idéer för bakgården för 2019 och därefter. Dessa bakgårdsidéer förvandlar säkert din trädgård till ett roligt och avkopplande utomhusutrymme.

Alfresco Dining

matbord bakgård idéer 2019

Matsalar blir alltmer måste-när det gäller moderna bakgårdsdesigner och våra inredningsarkitekter förutspår att denna trend bara kommer att expandera till kompletta utekök, särskilt hos lokalbefolkningen som har gott väder året om. När allt kommer omkring, vem tycker inte om att underhålla vänner och nära och kära när de festar natten?

Om du vill ta med dig denna idé till din trädgård, föreslår vi att du börjar köpa utemöbler så snart som möjligt. Var noga med att välja bekväma matstolar med fantastisk design, hållbara kuddar och fläck- och blekbeständiga ytor. På det sättet kommer dina gäster att känna sig bekväma medan de njuter av god mat och bra samtal.

Utomhusbar

utomhuskök bakgård idéer 2019

Bakgårdstänger är också bland de mest populära trenderna för bakgårdsdesign och med goda skäl. Det beror främst på att de är en bra investering för fastighetsvärde och gör det möjligt för värdar att underhålla gäster utomhus så mycket som möjligt.

Om du har turen att ha gott om utrymme utomhus är detta en av de mest fördelaktiga idéerna för bakgårdens design att tänka på för ditt hem. Och med så många olika stapeldesigner att tänka på finns det massor av designanvisningar som hjälper dig att framkalla en anpassad känsla. Du kan ha en skräddarsydd L-formad bar komplett med barstolar och vinskåp eller något mer modernt utrustat med innovativa apparater. Det extra diskutrymmet och extra sittplatser gör underhållande vänner ännu bekvämare.

Bakdäck

tak bakgård idéer 2019

Att ha ett däck i din trädgård är ett smart sätt att utöka ditt inomhusutrymme utomhus. Detta är också en av de idéer för bakgårdens design som våra inredningsarkitekter föreslår för husägare som inte har tillräckligt med bostadsutrymme inuti sitt hem och arbetar med en mellanliggande budget.

Utomhusdäck finns i olika material och mönster, och eftersom de flesta är specialanpassade kommer ditt däck att vara unikt för dig i många år framöver. För ett däck med lågt underhåll som tål daglig slitage väljer våra renoveringsexperter alltid kompositmaterial istället för traditionellt trä som kräver mycket vård. Kompositdäck garanteras att klara tidens tester och kräver inte mycket kostsamt underhåll.

En lusthus

lusthus bakgård idéer 2019

När det gäller idédugnad av idéer på bakgården väljer människor naturligt något som kan förbättra skönheten i deras bakgård. Om du vill försköna ditt utomhusutrymme, överväga att installera ett fantastiskt lusthus i din trädgård. Ett lusthus kan ge charm och karaktär till din trädgård och samtidigt förbättra det allmänna utseendet på ditt utomhusutrymme.

Ännu bättre är ökningen av färdiga lusthus tillgängliga på marknaden som kan fungera som en salong, komplett med matchande bord och stolar. Du kan också välja ett specialbyggt lusthus och köpa gratis utemöbler för att hysa i det.

Ätbar trädgård

snygga bakgård idéer 2019

Om du har en grön tumme är en av de mest näringsrika idéerna för trädgårdens trädgård att tänka på för ditt hem att skapa en dedikerad grönsaksträdgård där du kan odla dina egna grönsaker, örter och frukter för att göra din trädgård vackrare och mer fördelaktig.

Men om ytterligare utrymme är begränsat, odla dina grödor i behållare eller upphöjda sängar. Det finns vissa växter som kan växa i krukor som erbjuder lövverk året runt samtidigt som de producerar välsmakande gröna. När det gäller containerträdgård, överväga att odla dvärgsorter, som buskar och bär.

Eldgropar

eldstad bakgård idéer 2019

Våra designers var enhälliga i att föreslå att eldgropar skulle vara en av deras favorittrender bakom sena och förväntar sig att de blir ännu mer populära under 2019. Eldgropar kan anpassas till alla utrymmen, så oavsett om du har en liten eller rymlig bakgård kan du enkelt installera den här utomhusfunktionen i din trädgård.

De är också ett utmärkt sätt att skapa en varm och mysig känsla i ditt utomhusutrymme. För små bakgårdsidéer, käll bordsplattor eftersom de har smart platsbesparande design.

Jacuzzi

badtunns bakgård idéer 2019

En annan populär utomhusfunktionsinstallation för bakgårdens designidéer är en livförbättrande jacuzzi. Detta är särskilt populärt i länder och regioner med kallt väder.

Beroende på din budget kan du ha en bubbelpool, bastu och andra spa-funktioner installerade i din trädgård. Dessa utomhusaktiviteter kan göra din bakgård mer elegant och inbjudande, samtidigt som värdet på din fastighet ökar.

Barnhörnan

barns små trädgård idéer

Om dina barn har bugat dig för ett lekrum men du inte har ett extra rum inomhus för detta, varför inte överväga att omvandla din bakgård till en lekplats?

Detta är smart ett bra sätt att uppmuntra dina barn att spendera mer tid utomhus. För dessa bakgård idéer, installera en modern lekplats uppsättning, komplett med en gunga, rutschkana, etc. Det finns gott om prisvärda lekplats uppsättningar som du kan köpa eftersom detta kan vara en flyktig investering. Du kan också välja att skräddarsy lekplatsutrustning installerad i din trädgård.

Utomhus kök

täckta utomhuskökidéer 2019

Om du älskar att laga mat för vänner och familj föreslår våra designers att du installerar ett andra kök i din trädgård. Ett traditionellt utekök som levereras med en rostfri grill fungerar bäst för underhållning på bakgården.

Uteserveringar med full service är också en av de mest populära bakgårdidéerna på sent, speciellt under sommaren när det är varmt väder. Med ett utekök kommer underhållande vänner att känna sig enkla eftersom du kan laga mat och laga maten precis framför dem istället för att behöva lämna dem utanför.

Uteplats med Pergola

cabana bakgård idéer 2019

Om du vill boltra dig under solen men med lite skugga, kan det vara bra för design på bakgårdsdesignen att installera en uteplats med en pergola. Det finns pergola-kit som levereras med förskuret virke, vilket är perfekt för DIY-installation.

Men om du vill ha en mer sofistikerad design för din pergola, föreslår våra designers att du anställer en professionell som kan skräddarsy en uteplats med en pergola för din trädgård. Naturligtvis, se till att du inkluderar utemöbler för att gå på din uteplats också.

Krukväxter

chic bakgård idéer 2019

För idéer om en trädgård på en budget, att ordna vackra krukväxter i din trädgård erbjuder en fantastisk visuell stans och spark av färg. Krukväxter kan också fungera bäst för dem med små utrymmen i trädgården eller de som bor i lägenheter.

Du kan odla vackra blommor i krukor för att förbättra utseendet på din trädgård eller gå till ätbara grödor, som örter och grönsaker. Våra formgivare ser att dessa bakgårdsidéer blir ännu mer populära under 2019 tack vare populariteten för containerträdgårdsarbete och de ökande kostnaderna för ekologiska livsmedel.

Vattenfunktioner

inspirerande bakgård idéer 2019

Att lägga till vattenfunktioner i din bakgård är en av de bakgårdsidéerna som alla kommer att ha glädje av i många år framöver. En underbar fontän kan hjälpa dig att skapa en Zen-liknande effekt i din trädgård.

Dessutom kan det lugnande ljudet av vatten göra ditt boende ännu mer avkopplande. Förutom en fontän är en annan bra idé att bygga en liten damm för att skapa en visuell kontrast vid sidan av dina växter. Fågelbad är också en utmärkt kontaktpunkt samtidigt som de skyddar fåglar som skyddar dem.

Hamnar

arbor bakgård idéer

Arbors är snygga strukturer som möjliggör skugga utan att helt stänga in dig så att du kan fortsätta att njuta av din tid utomhus.

Och de ger bakgårdens  designidéer en känsla av studerad elegans som är oslagbar och är säker på att tillföra värde till din fastighet som i slutändan hjälper den att betala för sig själv.

Spela strukturer

lekhus bakgård idéer

Om du har barn i åtanke när du köper inspirerande bakgårdsdesigner  , undersök spännande utomhuslekstrukturer för att skapa roliga lekzoner utomhus.

Och när det gäller fördelaktiga bakgårdsidéer  på en budget kommer de att se till att spendera ungefär lika mycket tid ute som de gör inomhus.

Ett vackert staket

moderna staket bakgård idéer

Även om inhägnade bakgårdsmönster  förändras väldigt lite över tiden, dras vi till de mer minimala stilar vi har sett dyka upp från kust till kust.

Följ en liknande väg och hoppa över järnöverarbetade och överdesignade staketstilar och välj de rena linjerna och minimalismens enkelhet för ett tidlöst utseende – eftersom kvalitetsstaket kan kosta en liten förmögenhet.

Utomhus teater

teater bakgård idéer

Om du letar efter avundsvärda bakgårdsmönster  som fokuserar mer på underhållande än estetik, kan du enkelt kombinera de två med en elegant och modern hemmabioskärm för filmprojektioner.

Lägg märke till hur den enkla vita väggen ser helt anspråkslös ut och hemma i trädgården ovanför. Inte bara kommer gästerna att bli glada över möjligheten att titta på något på skärmen utanför, men deras käkar kommer också att sjunka efter att de insett att grundväggen är så mycket mer än bara en vägg.

Konst

bakgård idéer konst

Letar du efter unika och helt enkelt fantastiska bakgård  idéer? Ett bra sätt att se till att ditt utomhusutrymme är minnesvärt och unikt för dig är att få inspirerande utomhuskonstverk och skulpturer för extra visuell lek i din trädgård.

Tänk dig hur cool din trädgård skulle se ut med en liknande, fascinerande reflekterande skulptur som den som visas ovan.

Barnvänlig zon

barnområdet bakgård idéer

Eftersom de älskar att spendera tid på att leka utomhus, använd dina barn för inspiration när de förverkligar bakgårdens  design för ditt hem. För dem skapa en säker zon för spel som du enkelt kan observera.

Och när det gäller fördelaktiga  idéer bakom en budget, ta med spel och aktiviteter så att de kan utnyttja det utrymme du har tilldelat dem mest.

Daybed

moderna daybed bakgård idéer

Om du letar efter varma och tröstande bakgård  idéer är en dagbädd ett bra alternativ eftersom det kan fungera som en soffa för underhållande, och det tar lite utrymme eller investeringar.

Utedusch

utomhusdusch bakgård idéer

En annan av de mest efterfrågade  idéerna för bakgårdens design, utomhusduschar är bra för att ta en inspirerande sköljning i naturen och är billiga att starta.

Den mest avgörande aspekten att hantera är dock integritet. Se till att ditt utomhusduschutrymme har tillräckligt med avskildhet för att hålla dig säker på snarare än slagen av en åskådares ångest.

Flernivå

flernivå bakgård idéer


För de med flera nivåer eller utomhusytor med en dramatisk lutning, överväga flerdimensionella bakgårdens  designidéer för att utnyttja hela det tillgängliga utrymmet bäst.

Nyckeln här är att hålla allt konsekvent för enkla visuella övergångar. Observera hur omkretsen på gården ovan är fodrad med identiska krukväxter och hur det finns liknande kinesiska trädgårdspallar utspridda för konsistens.

Trähus

moderna trädgårdshusidéer

Trädhuset som illustreras ovan ser ut som att det kostar en förmögenhet, men ditt behöver inte, men det borde verka innovativt och lägga till en unik touch till dina bakgårdsidéer  som ingen annan kommer att ha.

Med detta sagt, för ett projekt som detta föreslår vi att du säkrar de bästa byggspecialisterna eftersom det här är en stor investering som du inte vill ha fel samtidigt som du ser till att den är strukturellt sund.

Pottstation

potten station bakgård idéer

För en pittoresk stuga som känns perfekt för ivrig trädgårdsmästare, varför inte skapa en funktionell krukväxtstation för att arbeta på och använda för förvaring? Vi älskar hur stationen ovan har en avslappnad atmosfär med en levande anda.

När det gäller smarta bakgårdsidéer ska du  alltid sätta funktionen före formen för bästa prestanda – exempelvis, en fördelaktig krukväxtstation och liknande.

Speglar

 bakgård idéer speglar

Om du har lite utrymme när du överväger  idéer på bakgården är speglar ett geni och billigt sätt att omedelbart lägga till mer djup i ditt utomhusutrymme samtidigt som det ser större, ljusare och dyrare ut.

Dessutom  finns det inget mer glamoröst än en utomhusspegel för att fånga ljus och få området att känna sig mer expansivt och komplett när det gäller bakgårdsidéer med en budget.

Bilder via Pinterest