Bakgrund med metallplattor

Om du vill ha en backsplash-design som är lätt att rengöra, kräver mindre underhåll och ser jämn och glansig ut, rekommenderar vi att du använder en backsplash av rostfritt stål. Men eftersom rostfritt stål mestadels är silver, håller du dig längst med det och med tiden blir det ganska tråkigt. Så om du vill ha allt detta och är villig att betala lite mer för färg och mönster, så är Metal Tile Backsplash precis vad du behöver.

Så vad är exakt en backplash av metallplattor? I grund och botten är det dessa rutor av metaller som grupperas ihop till en specifik plats. Dessutom erbjuder metallplattor mer flexibilitet när det gäller design och färg än deras motsvarigheter i rostfritt stål.

Precis som rostfritt stål är en backplash av metallplattor lika lättvårdad och hållbar. Du kan använda den på bänkskivan eftersom den i allmänhet är värmebeständig, så du kan vara säker på att det inte kommer att påverka brandfärska krukor och kokkärl negativt. Man bör endast se till att inga sura livsmedel som tomater, kaffe, vinäger etc. fastnar på ytan för länge, annars försvinner metallfärgerna.

Precis som rostfritt stål är återvinning av metallplattor en av de dyraste och kräver mycket detaljer under installationen. Därför skulle du också behöva tjänster från en specialist för att se till att varje liten kakel placeras exakt där den borde vara.

Om du vill få metallplattor för din bakplatta bör du notera följande: Bakplattan för metallplattor är nästan som rostfritt stål med ett bredare val av färger och större mönsterflexibilitet.