Barnkammardekoration

neutrala plantskola blå matta

När du utformar barnkammaren är det naturligt att fastna i de tidiga stadierna av ditt barns liv. Men medan blöjbyten och utfodring sent på kvällen kommer att vara din verklighet ett tag kommer det inte att vara för alltid (vi lovar). Och tidigare än du förväntar dig kommer din lilla att växa ut möbler och inredning med babytema till förmån för fler ”stora barn” -alternativ.

Att uppfostra ett barn är dyrt nog utan att behöva dekorera barnkammaren från början några år. I stället för att köpa billigare tillfälliga föremål som bara kommer att hålla i en kort tid, fundera på att investera i högkvalitativa bitar som kan hålla i ditt barns gymnasiet (och därefter). Med rätt planering och några viktiga delar är det möjligt. Tänk ändå på att du dekorerar ett rum för ett barn, inte en liten vuxen, så det ska fortfarande vara kul och lite nyckfullt. Målet är att upprätthålla en lättsam känsla medan du investerar i rätt saker. Få våra tips för att utforma ett rum med uthållighet.

För mer inspiration, se klippet från barnkammaren som vi designade för Dr. Rachael från tv-showen ’The Doctors’.

Väggar

grå plantskola

Färgen på ditt barns väggar kan vara en snabb uppdelning av ditt barns ålder (och kön). Pastellrosa eller blå? Det har ett utgångsdatum på ungefär två eller tre år. Istället för att ständigt måla om, välj neutraler som blek eller mörkgrå, vilket fungerar för pojkar och flickor, spädbarn och barn.

Om du väljer tapeter är det ännu dyrare och arbetskrävande att byta ut ett babycentrerat mönster. Om du är inställd på en design som ditt barn troligen kommer att växa om några år, överväga att begränsa den till en accentvägg. För att göra det ännu enklare för dig själv, välj självhäftande tapeter, som är mycket lättare att ta bort än traditionella tapeter.

Bild via Emerson Gray Designs

Konst

rosa abstrakt väggkonstkammare

Att investera i fantastiska konstverk är ett annat sätt att lägga grunden för ett rum som kommer att växa med ditt barn. Det betyder inte att du måste spendera mycket. Välj istället bitar från nya talanger. (Och vem vet? Det kan vara värt mycket en dag.) Men hitta bitar som talar till dig, och inte bitar som du känner att du ska köpa, som utskrifter av seriefigurer. Välj delar som är tidlösa och se till att skydda din investering med vackra ramar av hög kvalitet.

Bild via en vacker röra

möbel

vit plantskola vit armchiar

Det finns vissa möbler som ditt barn inte fysiskt kan använda så länge (vi tittar på dig, spjälsäng). Men det finns andra saker som kommer att pågå i flera år, särskilt om du är strategisk för vad du väljer. Till exempel, istället för att köpa ett skötbord, välj en byrå som du kan toppa med en skötplatta medan ditt barn är i blöjor. Och om glidare och gungstolar inte är din grej, välj bara en rymlig och bekväm fåtölj. Det övergår sömlöst från utfodringsplats för sena kvällar till ditt barns läsvinkel.

Bild av Tessa Neustadt via The Bump

Belysning

sputnik ljuskrona

Barnljusarmaturer blir allt mer glänsande och sofistikerade, och det är en fantastisk sak. Ljuskronor, geometriska trådhängen, armaturer från mitten av århundradet … det finns så många snygga alternativ som kommer att se bra ut i mer vuxna rum. Bordslampor med trumskärmar och enkla silhuetter övergår också sömlöst förbi barnkammaren. Så om du vill hålla nere kostnaderna, hoppa över fjärilar och basebollträn och istället välja dessa tidlösa utseende.

Bild via lägenhetsterapi

Områdesmatta

neutral plantskola blå matta

En matta av hög kvalitet är en skönhet, och med rätt vård kommer den att se bra ut i flera år. Om du planerar att investera i en lyxig matta, undvik färger och mönster som är för trendiga eller som du tror att du snabbt tröttnar på. Det betyder inte att du måste få en tråkig matta; istället väljer du tidlösa motiv eller åtminstone mönster som inte spelas ut.

Eftersom ditt barn kommer att leka på mattan åtminstone under sina småbarnsår, välj en mjuk, plysch eller shag-stil. Eller lägg på en fårskinnsmatta eller två för extra vaddering och ett mer skiktat utseende.

Bild via Lonny