Barns sovrum

Ofta glömmer husägare att tänka på sina barns sovrum tills det är för dyrt eller för tidskrävande att ändra det. Ett golv för en plantskola ska vara stabilt och tåla mycket trafik och fortfarande vara starkt. När du är redo att ta itu med detta nödvändiga projekt måste du vara medveten om alla detaljer.

Saker att tänka på

Medan varje husägare har individuella behov och önskemål är det vanligtvis bäst att starta processen med följande överväganden:

– Säkerheten först. Om du har små barn eller småbarn som lär sig gå, är det viktigt att tänka på säkerhet. Vissa material är smalare än andra, medan vissa alternativ erbjuder bättre dragkraft. Du bör också överväga om du vill rida på något hårt eller mjukt, eftersom fall kan vara smärtsamma och farliga.

– Enkel rengöring. Om ditt barn är som de flesta kan saker vara röriga i en hast. Oavsett om du letar efter lera i huset, ett målningsprojekt, en matkatastrof eller någon annan situation, vill du simma, vilket är lätt att rengöra och lätt smutsavvisande. Den stora frågan här är om man ska använda mattan eller en hårdare yta som lövträ, laminat eller kakel.

– hållbarhet. Vad kommer att tåla det bästa i din situation på lång sikt? Det beror mycket på hur vackra dina barn är, väderförhållandena du bor i och hur länge du behöver leva. Utsläpp, fläckar, repor och bucklor kan få golvet att åldras snabbt. Så ta dig tid att väga dina alternativ.

– allergier. Vissa barn är allergiska mot damm kvalster. I detta fall bör du undvika mattan och välja en hård yta som inte lockar allergener.

– stil. Sist men inte minst måste du ta hänsyn till stilen. Detta kan ofta vara en känslig fråga mellan föräldrar och barn som är gamla nog att ha vissa preferenser. Även om din dotter verkligen vill ha en rosa matta, är det verkligen en smart investering på lång sikt? Hon kommer förmodligen att vilja byta ut det om 6 månader. När du väljer ditt golv, tänk på framtiden och vad som är vettigt ur en stilistisk och designmässig synvinkel.

Alternativen

Som regel har du fem alternativ när du väljer golv. Dessa är mattor, lövträ, laminat, brickor och vinyl. Var och en har sina för- och nackdelar, men du bör inte ignorera dem förrän du väger alla alternativ.

Hardwoods, laminat och brickor är bra eftersom de är lätta att rengöra och håller väl över tid. Men de är också motståndskraftiga mot repor, repor och bucklor och är inte de vänligaste för resor och fall. De kan också bli släta om ämnen spills.

Mattan är utmärkt för sin bekväma struktur, rena utseende och säkerhet. Mattor färgar emellertid också lätt, är svåra att rengöra och kan locka allergener och damm kvalster.