Barnstol modern

Kommer du ihåg att du satt i en gammal telefonbok som barn för att nå din tallrik vid köksbordet? När vi var ungefär tre år växte min familj upp på det sättet. På bara några år flyttade vi från en gammal trästol som barn till en plats på Gula sidorna. Även om det kan ha varit billigt, var det inte det säkraste eller mest robusta sättet att föra våra lilla bums till bordet. Lyckligtvis finns det nu många olika alternativ för barnstolar som täcker ett brett åldersintervall.

Barnstolar som tar på småbarn kräver några olika funktioner för att hålla de små säkra och bekväma. Först och främst måste dessa stolar ha en grindstift som går mellan barnets ben så att de inte glider under brickan. Barnstolar lutar sig också tillräckligt långt för att barnet ska luta sig bekvämt för att inte stödja huvudet. Dessa barnstolar levereras med ett säkerhetsbälte med tre eller till och med fem punkter. Detta innebär att du kan binda din lilla runt eller runt midjan och till och med kunna klättra över hans eller hennes axlar för ökad säkerhet. Facket fästs säkert och håller bebisar säkert på plats. Även om spädbarn och tonåringar kanske inte är beredda att äta i barnstolar, tycker de ofta att vara på fötterna och gå med resten av familjen med måltider.

För äldre barn och småbarn kan barnstolar erbjuda mer "roliga" alternativ som leksaker eller färgglada brickor. Denna åldersgrupp utgör sannolikt majoriteten av barnstolanvändarna, eftersom det är dessa barn som äter det mesta av de fasta ämnena. Liksom för alla typer av babyutrustning är det en bra idé att leta efter en stol som fälls upp och ur vägen när den inte används.

Barnstolar för att hänga är ett bra alternativ för resor, i restaurangen eller för familjer med matplatser som är för små för en stor barnstol. Dessa krokar på barnstolar kan användas för en åldersgrupp på sex månader gamla barn till spädbarn som väger upp till 37 kilo. Eftersom dessa stolar inte kan luta sig tillbaka kan de inte användas med barn som inte kan hålla huvudet uppe.

Booster-stolar är populära bland äldre småbarn och förskolebarn som inte vill sitta ensamma vid bordet. Dessa säten kan göra det enkelt att ta bort från stolen (kom ihåg katalogerna, såvida du inte enkelt kan ta bort smuts och smuts!). Vissa stolar är utrustade med säkerhetsbälten för att hålla aktiva barn vid bordet, medan andra har en bricka som kan fixeras istället för att använda själva bordet. Det finns verkligen så många olika möjligheter!

En av de senaste trenderna inom högstolar är en stol som inte ser så barnslig ut och därför kan användas i flera år. Många av dessa stolar är tillverkade i trä och rymmer barn från sex månader till vuxna. Även om dessa stolar vanligtvis är de dyraste, erbjuder de mest användning. Stolar som dessa kan användas i flera år och vissa kan bära en vuxen upp till 300 pund!

Vi har kommit långt sedan platsen för "telefonbok" ökar. Det finns många alternativ och ett brett spektrum av åldersgrupper som kan dra nytta av dagens stolar.