Bästa bakgrundsbild

bästa moderna sovrum tapet 2019

Med en seriös uppdateringsserie förblir återgivningen av tryckta tapeter hög på de flesta dekoratörsagendor, med fortsatt intresse för 2019. För 2019 förväntar vi oss att börja se inspirerande tapetuppdateringar för att ge liv och bra design till alla utrymmen, från kommersiella till bostäder . Unika blommönster och mönster gör också en stor comeback eftersom vi noterar mer botaniskt inspirerade tapeter på marknaden. Texture har också mycket för de bästa tapetalternativen för 2019, vilket hjälper till att skapa en intressant, mysig miljö i ditt hem.

Vi ser också ett steg tillbaka mot mer traditionella tapetdesigner inspirerade av det förflutna; det finns gott om flockat inspirerat papper tillgängligt, och vi ser mer traditionella mönster och färger gör en uppfriskande återkomst också. Det finns så många olika saker som händer i tapetvärlden just nu (även hållbara och miljövänliga alternativ) som säkert kommer att inspirera dig. Här tar vi de mest snygga tapetidéerna för 2019 och därefter.

Fågelavtryck

bästa tapet 2019 fågelavtryck

Lägg till en känsla av lek i vilket rum som helst i ditt hem med djärva fågeltryckta tapeter i en stor skala för att verkligen maximera utseendet. Våra inredningsarkitekter älskar Salamndres ikoniska och väldigt populära flamingo och olika fågelavtryck.

De är utmärkta för att ge djup i ett rum via en accentvägg eller för små områden som pulverrum och ingångar.

Grafisk geometri

geometrisk tryck bästa tapet 2019

Kanalisera den artiga andan i art deco-eran med en grafisk och symmetrisk geometriskt tryckt väggbeklädnad som säkert aldrig kommer att gå ur stil medan du lägger till en känsla av glans varje dag i ditt hem.

För att få utseendet rätt och hålla det tidlöst, gå till klassiska färger som du inte tröttnar på när trender kommer och går.

Personlighet-fylld

bästa tapet 2019 fornasetti

Ytterligare ett lekfullt och ikoniskt tryck, ta en cue från Fornasettis hängande plattinspirerade grafiska tapeter som kommer att ge energi även de enklaste utrymmena.

Det kommer säkert att utlösa samtal och skapa mycket daglig glädje tack vare sitt kvicka och djärva tryck.

Djärva ränder

bästa tapeter 2019 grafiska ränder

Gör grafik med djärva ränder som aldrig känns daterade så länge du håller med klassiska färger som är lätta att se på. Tänk varma neutrala och starka färger för en skarp look.

Ränder är också bra för att få ett litet utrymme att se ut att vara större än vad det egentligen är och passar bra med alla typer av möbler och nästan alla designstilar.

Sparre

modern Chevron tapet 2019

Även om en flerårig klassiker, moderna och oväntade uppdateringar och pauser i annars enkla chevron-utskrifter känns fräscha och kan skryta med att starta konversation.

Som illustrerat ovan, om chevronerna var fyllda i och inte placerade på avstånd, kan väggen lossna som tung. Istället behåller det ett unikt utseende som förstärks av en trio av kompletterande färger som är lätta för ögonen.

Batik

batik tapet 2019

Batikmattor, sängkläder och tapeter har utvecklats under de senaste åren tack vare deras dämpade tryck med en levande känsla, grafisk symmetri och små skalade mönster.

Vi älskar hur dekoratören inser att rummet presenterades ovan tog mönstret ett steg längre genom att skapa en rik men subtil blandning av olika batikmönster och utskrifter för ett tätt rikt, skiktat utseende. Och som du kan se är tapetdesigner i sovrummet en bra riktning när du vill skapa en lugnande oas som fortfarande är rikt på tryck.

Solid / tonal

bästa solid tonala tapet 2019

Genom att gå helt solid eller tonalt ger du vilket utrymme som helst en mer polerad och sofistikerad känsla samtidigt som du lägger till en distinkt rik struktur. Dessutom, genom att gå tonal kommer du att kunna hålla väggarna snyggare än fräschare än att säga, jämfört med en helt vitmålad vägg.

I slutändan kommer tonaltapet att fungera för att illustrera din uppmärksamhet på detaljer medan du firar glädjen av elegant, tyst design.

Asiatisk inspirerad

bästa chinoiserie tapet 2019

Det kan komma som en överraskning att se stilar som inspireras av Asien när man överväger modern tapet för ditt hem eftersom de inte har varit populära sedan början av 90-talet, men det finns alltid ett undantag när traditionella stilar får härliga uppdateringar.

Från metallfinish till invecklade detaljer, det finns något att säga om skönheten i Chinoiserie-flora och fauna som höjer ett rum. Och om asiatisk-inspirerad tapet inte var tillräckligt inspirerande, titta på hur smart placeringen matsaltapetet ovan. Genom att bara placera tapeten i gjutna rektanglar lossnar utseendet som om de är traditionella skärmar. Ganska smart.

Silhuetter

moderna silhuetter tapet 2019

Även om komos och silhuetter har gått in och ut ur popularitet sedan den viktorianska eran, skylla det på konstnären Kara Walkers storskaliga klippta papper och väggbeläggningsverk med en bastion av överraskande silhuetter för återuppkomsten av silhuettapet.

Och medan Kara Walkers är djupt tankeväckande när de berör mörkare delar av amerikansk historia, finns det ingen anledning att inte ta en cue från hennes uttrycksfulla arbete när man säger, med tanke på den bästa tapeten för tjejer, eller alternativ som ger en svimlande känsla av lek till vilket rum som helst. Håll utkik efter omisskännliga men ändå spännande element gömda med modern silhuettapet.

Terrazo

modern terrazo tapet 2019

Med Terrazo, det 80-talets marmorinspirerade fläckiga trycket, som allvarligt trender de senaste säsongerna på allt från klädsel till badrumstillbehör, var det bara en tidsfråga att det skulle se ut som en upprörande utmanare när man överväger modern tapet för ditt hem.

Lekfulla, abstrakta och för alltid coola, Terrazo tapetidéer är perfekta för ett hem med övergångs- eller mitten av århundradets moderna inredningsdesign, eftersom det fungerar perfekt med era och stämning hos båda. Dessutom, eftersom dess bakgrund vanligtvis baseras på en gemensam neutral, kommer det att hjälpa alla rum att bli större och ljusare.

Animalier

djur tryck tapet 2019

Perfekt för sultry sovrums tapetdesign, djuravtryck från gepard till leopard till zebra kan ge varje utrymme en distinkt känsla av förhöjd glamour som inte är för den tama i hjärtat.

Upprepa ett rum genom att ta med ett full-on-tryck eller en accentvägg med ett överdådigt djurtryck som gör varje område eller rum till en utmärkning att komma ihåg.

Illusion Bakgrund

modern trompe loeil tapet 2019

För bakgrundsidéer för konversationsstart, överväga att gå på en trompe l’oeil eller illusion tapet för en oväntad och lekfull inställning. Från faux lövverk till dörrar som papperspanelen som visas här från Maison Martin Margiela, det finns gott om roliga alternativ att ta med i ditt hem.

Nyckeln här är att de ska känna sig fotorealistiska och inte bör vara avsedda att replikera naturscener som ett 70-talets rumpusrum skulle. Inga dammscener, inga konsttryck. Istället ska du hålla den elegant med ett tryck som väcker det välbekanta för en vuxen att ta på sig lekfulla inredningselement.

Storskaliga blommor

storskaligt tryckt tapet 2019

Även om det låter förhistoriskt att reservera blommiga tapeter för tjejer (exklusivt) i vår tid, finns det något att säga om den spännande, moderna effekten överskalade blommor kan ge ett mer feminint utrymme direkt.

Från ett litet badrum till ett stort sovrum, djärva, överdimensionerade blommiga blommor gör att varje rum verkar större, mer sammansatt och unikt.

Marmoriserad

marmor tapet 2019

När det gäller spännande och oväntade tapetidéer var våra inredningsarkitekter enhälliga i sin uppskattning för den organiska känslan som marmoriserade trycktekniker ger några av dagens mest intressanta alternativ.

Och med marmor som en evig trend i våra böcker kommer det ingen överraskning. Från marmoreffekttryckta sängkläder till marmorlådesdrag, stenens vädjande överklagande ger med sig några inspirerande designtecken. Och när det gäller tapetidéer kommer marmoralternativ säkert att skapa en fascinerande effekt som inget annat tryck kommer att göra.

Metallisk

metallisk tapet 2019

Vid det här laget har metallics och högglansiga ytor kommit igenom varje designfas i ett modernt hem, och när det gäller lysande sovrums tapetdesigner kommer metallics säkert att introducera vardaglig glam i vilket rum som helst.

Nyckeln här är att skaffa metalliska tapeter som har antingen ett mer klassiskt eller art-deco-inspirerat grafiskt tryck och motiv så att väggbeklädnaden blir lika lugnande och visuellt lätt som någonting annat kommer att medföra risken för att verka för upptagen och förvirrande. Ännu bättre, när det är ihop med stolskenformning som illustreras här, får ögat en paus för att hålla det fokuserat på bra design snarare än att distraheras.

Artist’s Sketchbook

konstnärliga tapetidéer 2019

Som om de lyfts från den ikoniska modeillustratören Antonio Lopez skissbok, är collageeffekten som visas ovan full av visuell intelligens och en fantastisk känsla av inspirerande lek.

Uppriktigt sagt finns det inget som det och en liknande bakgrund är säker på att göra ditt hem så unikt som du är. Och även om stilen inte är för blyg, fortsätt och ta en risk då och då eftersom ibland glada olyckor kan hittas på oväntade vägar.

The Ultimate Match-All Wallpaper

tapeter 2019 idéer

På tal om risker, med en livlig, färgstark tapet som liknar det rum som illustreras här, kommer du att kunna ta med nästan alla färgade föremål och inredning du vill eftersom himlen är gränsen när det gäller blandning och matchning.

Och eftersom mönstret här är litet, behöver du inte en tung hand eller övermättade nyanser för att sammanföra allt. I själva verket kan du till och med ta med en klassisk beige soffa och avsluta den med koordinerande kuddar och kast för kontinuitet.

En modern väggmålning

modern väggmålning tapet 2019

Även om vi inte är de som rekommenderar förtryckta väggmålningar, finns det något att säga om den oväntade och intima överklagandet av tapeten som visas här, eftersom den har en underbar collage av olika byggnader och frukt för det ultimata i unika, grafiska tapeter som ingen annan kommer att ha.

Nyckeln till att få det att fungera är att gå igenom, för subtila färgvägar för att hålla utseendet lätt och uppfriskande. Perfekt för en accentvägg eller dekor, en modern väggmålning får gästerna att skanna ytan med en känsla av intriger som de aldrig kommer att glömma.

Överdimensionerad Paisley

modern paisley tapet 2019

Ett mer klassiskt tapetalternativ för 2019 och senare, djärva överdimensionerade paisleys kommer att ge ett rum en känsla av feminin lek medan du riffar på historiska silhuetter för att starta.

Palmblad

bästa barns sovrum tapet 2019

Fortsatt att få dragkraft under de senaste åren är palmblad fortfarande en kraftfull tapettrend som fortsätter in i 2019. Fler strukturer och detaljer introduceras i moderna tapeter, och palmens invecklade detaljer ger ett elegant alternativ. Palmtryckt tapet finns i alla slags mönster – oavsett om du letar efter något mer maskulint, något ljust och djärvt eller något mer lugnande.

Palmer behöver inte vara helt inspirerade av 70-talet. Vi älskar djupet och mysigheten som en palmtapet med svart bakgrund ger utrymme och den ljusa luftighet som ett vitt papper med djärva gröna palmer ger.

Koppar / guldtoner

unik tapet 2019

Koppar och guldtoner är ett enkelt sätt att lägga till omedelbar glamour i alla rum och är starkt presenterade i tapetområden; antingen som ett uttalande-koppar texturerat papper eller inbäddat i en design. Varma metalliska ämnen som dessa har inte varit populära i årtionden, men de är tillbaka och känns så friska den här gången. Koppar och metalliska guldtoner värmer upp modern tapet och lägger till en touch av lyx för att enkelt höja varje utrymme.

Föreställ dig en fantastisk guldtapet med ett geometriskt vitt mönster över den – det här utseendet skulle framkalla vardaglig glamour och en art-deco-anda – speciellt när du kombinerar med oväntade färger och detaljer som de neonmålade sängarna ovan.

Dämpade ränder

modern randig tapet 2019

Stripes såg en avkastning på moderna tapetdesigner 2019. Tonerna är mer dämpade än vad vi har sett tidigare med randiga tapeter, men de ser lika skarpa ut. Om du vill att något ska göra dina väggar mer intressanta, men utan alltför mycket färg, välj en grafisk grå och vit rand. För något roligare, men inte alltför uppenbart, överväga modern tapet med gröna, rosa och vita ränder?

Detta kommer att ge en touch av lyx till alla rum, samtidigt som du hjälper dig att introducera färg (detta kommer att se bra ut i annars dämpat och neutralt rum). Ränder framkallar också en sammansatt känsla när de kombineras med mjuka neutraler, perfekt för att skapa ett uppvärmande och inbjudande utrymme.

Hållbar bakgrund

bästa vardagsrum tapet 2019

Med allt mer oro över miljön som tas upp, ökar nivån på hållbara produkter som produceras och anstränger sig för att vara mer miljövänlig står på allas agenda. Tillverkare av tapeter inser detta, och moderna tapetområden börjar med miljövänlig produktion, vilket är mindre skadligt och påverkar miljön.

Fler och fler bakgrundsbilder är tillgängliga tryckta på återvunnet papper med vattenbaserade bläck, vilket gör dem mycket mindre miljöskadliga. Du har också möjlighet att välja material som linne, säckväv och bambu som ett intressant alternativ till vanliga tapetidéer.  

Botanisk inspiration

inspirerande hållbar tapet 2019

Tänk unika botaniska ämnen; inte bara traditionell blommigtapet med ett upprepat mönster som täcker den. Detta är mer en hyllning till skönheten som finns i naturen – tänk en vacker äng snarare än en bukett blommor. Tänk på tapeter som ser mer ut som en vattenfärgmålning än ett grundläggande blommönster. Du kan bli djärv med färger som levande blå, gröna, rosa, röda och apelsiner, eller för något lite mindre djärvt, välj mer dämpade toner av krämer, lila och mjuka rosa.

Denna typ av design är perfekt för en funktionsvägg; lägger till en touch av natur och naturlig form i ditt utrymme. Om en färgstark blommönster inte är något för dig – finns det några vackra botaniskt inspirerade mönster tillgängliga i både grå och neutrala.  

Blommiga tapeter

tapet 2019 guide

Du är nog lika förvånad som att se mer traditionella blommiga tapeter med klassiska rosa och purpurfärgade blommiga tapeter som gör comeback. Tänk festlig tapet designad med strålande, livfulla mönster och gott om färg.

Design som denna är den perfekta tapeten för tjejerum – skapar ett charmigt, avkopplande och inspirerande utrymme. Du kan välja glada färger eller något mer dämpat för ett monokromt och minimalistiskt rum.

Texturerade gråtoner

snygg tapet 2019

Tapetdesign 2019 handlar om djup och struktur. Om du inte är ett stort fan av färg, är texturerade gråar ett bra alternativ för dig. Medan du håller ditt färgschema tyst och monokromatiskt, kommer de att lägga till välbehövligt djup och värme i ett rum.

Från upptagna, invecklade mönster till mer vardagliga randiga mönster är textur nyckeln till att få rum att väggbeklädnaden känns mer distinkt.

Flock Bakgrund

modern grå flockad tapet 2019

Flockad tapet gör också comeback, med nya moderna tapetdesigner uppdaterade för idag. De nya designerna håller den traditionella känslan av flockning och håller den fräsch och modern samtidigt som den omfattar de traditionella, lyxiga elementen i flockad tapet. Flockad tapet är ofta invecklat detaljerad med ett stort färgdjup; vilket gör den perfekt för tapeter i sovrum.

Tapet som detta kommer att lägga till en touch av elegans och sofistikering i alla rum, och ett helt rum som är papperströmmat kommer att koka dig i lyx. Vad sägs om en nyans av champagne för en allvarligt glamorös och lyxig väggbeklädnad? Men luras inte till att tro att all flockad tapet är mörk och dramatisk – det finns några vackra mönster där ute i off-white och ljusblå och gröna, som är helt uppfriskande.

Mörka mönster

tapeter 2019 idéer

Inte allt måste vara ljust och ljust, och detsamma kan sägas för trendiga tapeter 2019. Tänk djupa blå och gröna med kontrasterande mönster i neutrala toner. Perfekt för ett manligt sovrum eller ett rum där du vill införa en mörk vägg.

De neutrala mönstertonerna fungerar tillsammans med färgdjupet för att skapa intressanta tapetidéer, som hjälper ett rum att känna sig coolt samtidigt som det är mysigt och varmt.

Ljus och fet

bästa grafiska tapeter 2019

Djärva, ljusa och övertygande tapetdesigner ser ett comeback – vardagsrum, matsal och sovrums tapetdesigner är trendiga och är mer fantasifulla än någonsin tidigare. Ljusa färger och extravaganta utskrifter är här för att skapa ett oförglömligt uttalande. Avstå från den tysta tapeten som är populär för sent, för att göra en inverkan är tillbaka på trenden.

Punchy greener och gula är viktiga trender, liksom fetblå och rosa. Om du vill att något rum ska sticka ut är himlen gränsen.

Bilder via Pinterest