Bästa färger för köksfärg

bästa färger för köksfärg

Behöver du modernisera ditt kök och undrar vad de bästa köksfärgfärgerna är på lång sikt? Ditt kök är ofta navet i ditt hem och där din familj samlas för att diskutera dagens händelser, ett utrymme för att underhålla dina vänner eller din egen kockparadis för att piska upp en kulinarisk storm.

Oavsett vad du använder ditt kök dagligen finns den perfekta färgen på köket för dig. Här är en lista med våra favoritfärger för köksfärg som hjälper dig att välja vilken färg du vill göra dina köksväggar ljusare (eller mörkare), som släppts från våra dekoratörer.

Kritvit

vita-kök-färg-idéer

Vitt är rent och skarpt och ser bra ut tillsammans med de flesta köksskåp. Det är ungefär så nyttigt som du kan få när det gäller köksfärger, så det kommer att gå med de flesta kökenheter och köksdesign. Det är också lätt att måla om efterhand, och det är också ett överkomligt alternativ, så om du har en snäv köksförnyelsebudget kan du vinna.

För en riktigt snygg look, gå till kromarmaturer och beslag. Om du känner dig modig, gå till ett helt vitt kök med vita väggar, vita ytor, vita enheter och ett vitt golv. Denna look är modern och minimalistisk och hjälper ditt kök att känna sig rymligt. Det här är också bra om du har ett litet kök eller om ditt kök har en öppen planlösning och vill att det ska smälta in i bakgrunden.

Cool ljusgrå

grå köksfärgidéer

Mycket trendigt just nu, ljusgrått är högt på listan över färger för köksfärg. Oavsett om du har ett litet utrymme eller ett stort utrymme, ser grå färgfärger alltid ut. Ljusa grå är lättillgängliga med och de kan kontrasteras med ljusare vita, mörkare gråtoner och många köksväggfärger däremellan.

Oavsett om du vill para ihop din färg med ljusa och djärva enheter eller något med en något mjukare ton, grå är tidlös och alltid trendig. Med ljusgrå kan du välja ett minimalistiskt utan krångel och få tillbehör med krom och rostfritt stål – men om du vill ha något mer elegant, överväga guld- eller bronsbeslag.

Maskulin mörkgrå

mörkgrå köksfärgidéer

Om ljusgrå är lite för mjuk för dig och du letar efter köksfärgidéer som är starkare, när det gäller färg, gå till en mörkare grå.

Medan det fortfarande ser bra ut med dina ljusare vita och gråa, lägger det också till en mer maskulin kant i ditt kök, till skillnad från andra köksväggfärger.

Fet bläckblå

bläckblå köksfärgidéer

Inte en färg du nödvändigtvis skulle tänka på för ett kök, en mörk, oväntad bläckblå ser fantastisk ut. Du kan kombinera detta med vita, grädde eller ljusgrå enheter för att mörkblå ska kontrastera perfekt.

Kombinera färgblått med bronsarmaturer och inredning för att hålla ditt kök trendigt med kraftfulla köksfärger och eleganta tillbehör.

Salviagrön

salvia grönt kök färg idéer

Sage green är en värmande och hemtrevlig nyans som är ett vackert alternativ för köksfärgidéer. Det ser bra ut mot köksfärger som krämer och neutrala, liksom ljustonade träslag, för ett avkopplande och varmt kök.

Sage green ser också underbart ut med mer jordnära, mörkare bruna; se till att ditt kök känns som det mest bekväma området i ditt hem.

Klassisk grädde

grädde kök färg idéer

Kräm är en klassisk köksfärg – oavsett om det är för kökenheter eller väggar. Grädde markerar inte fläckar och märker helt som vitt gör, så du kommer inte att känna behovet av att måla om så ofta.

Det är också inbjudande och mer avkopplande än ljusvitt och ger ett mer traditionellt kök.

Klar röd

röda köksfärgidéer

Ljusrött ser kraftfull ut i kontrast till ljusare köksfärger – som antika gräddeenheter. Det lägger till ett stänk av djärv och energisk färg till ett utrymme som ofta kan kännas mindre roligt och mer om nyttan i hemmet.

Ett ljust rött stänk kommer att göra hela skillnaden när det gäller att lysa upp ditt kök och lägga till en känsla av lek.

Jordnära brun

ljusbruna köksfärgidéer

Jordbruna toner ser underbart ut mot mörka gröna och blågröna blues, i synnerhet igen, vilket skapar ett varmt och tröstande utrymme. De här jordnära köksfärgfärgerna ser tillsammans lyxiga ut och du kan till och med kombinera dem med mörkare träfärger för något riktigt vackert.

Se till att du introducerar några ljusare köksväggfärger, som blues och greener för att skära igenom de jordnära tonerna och göra en inverkan.

Kricka blå

krickblå köksfärgidéer

Denna lyxiga nyans är den perfekta färgen för att ge en touch av glamour till dina köksfärgfärger. Det ser bra ut mot vita och gråa och ger rummet ett djup och värme.

Den här färgen ser också vacker ut tillsammans med borstat guldbeslag (som kranar, dörrknoppar och dörrhandtag) och är en av de snyggaste när man överväger de bästa köksfärgerna.

Mjuk gul

gula köksfärgidéer

Gul är en ganska traditionell färg för ett kök och det finns en anledning till det; det fungerar. Gult är en mjuk och inbjudande färg som åberopar känslor av värme och lycka – så vilken bättre färg för ett kök? Den är ljus och ljus och är bokstavligen en ’solig’ färg. Det är vänligt och avkopplande och om du inte vill göra en djärv inverkan är det den perfekta färgen.

Det är inte så sterilt som vitt, men det har några av samma egenskaper (som ljusreflektion). Om du vill ha något mer lyxigt, välj en rikare gul med lite djupare toner för en lite humörigare färg på soligare gula köksfärgfärger.

Blåsig blå

blå köksfärgidéer

En ljus dimmig blå anropar tankar om havet i ett kök, särskilt när det gäller traditionella vita enheter. Det är avkopplande när köksfärgerna går, så det är inte värmande och mysigt som jordnära toner, men det ser fortfarande utsökt ut.

Eftersom färgen är ljus men ändå stark, smälter den in i bakgrunden och ger dig en känsla av ljus och utrymme, som du inte får med djupare toner för köksfärgidéer.

Tillbaka till svart

svart kök färg idéer

Nu kan tanken på svart i ett kök få många av dig att läsa denna krypa. Men agera inte så hastigt! Det finns många sätt som svart kan presenteras i dina köksfärger på ett snyggt sätt utan att vara för imponerande. Om svarta glansaggregat är för mycket för din smak kan du introducera mattsvarta köksskåp på väggen – välj glasfönster för att bryta upp den mörka färgen och lägg till ett snyggt sätt att visa glas och porslin på.

Vad sägs om att måla dina köksväggar i tavelfärg för en rolig upplevelse av köksmålningsidéer? Det ser inte bara bra ut, men det är ett bra ställe att skriva ner din inköpslista, kvällens meny eller receptidéer.

Misty Green

dimgröna köksfärgidéer

En ljusgrön med en antydan av blått i kan göra underverk som en färg för färg i köket. Som med gult är det ljust och ljust medan det reflekterar ljus runt ditt kök.

Grönt är en traditionell köksfärg, men med en touch av blått kommer du i en dimmig grön, det kommer att ge en fräsch känsla i ditt kök. Det här är utmärkt för ett stort kök, eftersom den ljusa och luftiga nyansen inte är för överväldigande över ett stort utrymme.

Bilder via Pinterest