Bästa hembibliotekets designidéer

snygga hembiblioteksidéer

Om du är en ivrig läsare som hittar glädje i att läsa medan du är omgiven av böcker som du är stolt över att samla, har du någonsin tänkt på att skapa ditt eget personliga hembibliotek? Varför inte omge dig med komforten att veta att de böcker som du hittar värde i är snyggt organiserade och visas i ditt hem  där du snyggt kan förvara dina böcker på en och samma plats? Men nu förklarar du förmodligen redan att du inte har plats för en. Men i själva verket är det mycket lättare att skapa din egen oas än du tror, ​​särskilt med dessa lysande idéer för hemmabiblioteket för att få dig inspirerad.

Tidigare hembibliotek kan ha utvecklat rykte för att vara mörka, dammiga och överdådiga platser med mycket låg belysning. Och det finns denna trötta kliché att hembibliotek helt enkelt är enkla studieområden som inte nödvändigtvis behöver utformas snyggt. Det finns dock mycket mer att tänka på för att ditt hembibliotek ska kännas modernt, förhöjt och vackert utformat.

Med dessa praktiska  samtida hembiblioteksidéer som inhämtats från Décor Aid inredningsarkitekter kan du vackert skapa din egen fördelaktiga inställning som är funktionell för att säkerställa att dina böcker är väl placerade för enkel åtkomst. Dessa borde komma som goda nyheter för bokälskare och samlare, eftersom du med dessa idéer för hembiblioteksdesign kommer att kunna skapa ett hembiblioteksutrymme som inte kostar en liten förmögenhet eller tar massor av värdefullt utrymme.

Här är några vackra små hembibliotekidéer  som säkert kommer att ge energi och inspirera ditt nästa DIY-hemprojekt.

Använd bekväma sittplatser

bästa hembibliotek idéer soffor

Vi vet alla att det inte finns någon bättre känsla än att sprida ut på en mysig soffa medan du läser eller krullar dig med din favoritbok i en bekväm stol, så det är vettigt att inkludera bekväma sittplatser i ditt hembibliotek. Vi kommer att rekommendera att gå solid-neutrala för dina möbler så att de inte ses som ”konkurrerar” med bokryggarna. En mjuk, bekväm lässtol, en inbyggd läskrok eller en bänk är alla bra idéer till hemmabiblioteket .

Använd vertikalt utrymme

bästa hembibliotekidéer för vertikalt utrymme

Oavsett om du har lite utrymme eller inte, har nästan alla rum i ett hem massor av bortkastat vertikalt utrymme som du borde använda till din fördel.

I stället för att skapa hyllor för hemmabibliotek som sitter längs golvet, gör ett dramatiskt och fördelaktigt uttalande genom att gå upp så långt som möjligt. Genom att göra det tar ditt hembibliotek mindre utrymme eftersom du har använt utrymmet så smart som möjligt. Genom att gå högre kommer det i slutändan att få ditt hembibliotek att se allt mer sofistikerat och storslaget ut.

Bli dekorativ

bästa dekorativa hembiblioteksidéer

Vem säger att idéer för hemmabibliotek bör vara bokstavligen litterära och ingenting annat. Precis som du gör i alla rum i ditt hem, bli dekorativ med ditt hembibliotek och skikt bort.

Tänk underbara tillägg som skulpturala konstverk, inramade utskrifter, figurer och dekorativa föremål för att injicera din egen personlighet i hela ditt hembibliotek.

Var vågad

dramatiska bästa hembiblioteksidéer

Bara för att dessa designidéer för hembiblioteket kräver praktisk och rak design betyder inte att dekorativa accenter ska ses över.

Istället för att gå med standarddetaljer och detaljer i vita eller trä, gör ditt hembibliotek livfullt genom att söka efter unika finish, behandlingar och färger. Vi älskar hur stiligt det högglansiga svarta hembiblioteket som visas här ser ut. Det är vid en tidpunkt dramatiskt och kan skryta med många nickar till gamla bibliotek för att hålla dig inspirerad i många år framöver.

Skimp inte på färgen

bästa hembibliotekets idéer färgglada

Återigen, tänk utifrån rutan när du överväger designbibliotek för idébibliotek som säkert kommer att ge din en oförglömlig och unik känsla. Kanske är ljusa hyllor inte för dig och ditt hem, men du kan ändå ta in färgsteg även i de minsta doserna via djärva och mönstrade tillbehör som ger ditt hembibliotek behov av djup och energi.

Visa upp dina samlingar

bästa hembiblioteksidéer konstnärlig inredning

Om du har en omhuldad personlig samling, kan du tänka på att lägga till dem i ditt hembiblioteks designidéer för att ge utrymmet en glädjande känsla av personlighet medan du injicerar den med föremål som säkert kommer att fascinera och starta konversationer.

Använd dina hyllor för att markera och visa dina samlingar och för att bryta upp den skrymmande känslan av rader och högar med böcker. Och flytta allt från säsong till säsong för en snabb rumsuppdatering som inte kostar en cent.

Lägg till en stege

bästa hembibliotekets idéstege

Det finns många designidéer för bokhyllor i moderna hembibliotek, men om du funderar på hembiblioteksidéer på en budget bör du veta att en klassisk golv-till-tak-design är en utmärkt väg när du vill skapa en prisvärd. Med detta sagt, om dina hyllor sträcker sig till taket eller är mycket höga, bör du överväga att integrera en rullstege i din biblioteksdesign. Du kommer att upptäcka att det gör det enkelt att hämta böcker när du behöver ta böcker från de högsta delarna av en hylla.

För att din stege ska se anpassad ut, rekommenderar vi att du målar stegen på rätt sätt. Överväg att gå med en färg eller finish som matchar golvet eller väggarna i rummet.

Ordna böcker efter färg

bästa hembibliotekets idébokarrangemang

Som människor påverkas vi när vi ser expertorganisation; så varför inte hålla dina bokhyllor organiserade och inspirera genom att färgkoordinera allt på dem? Denna strategi kan göra en stapel överbelastade föremål till en ordnad och ljus dekorativ visuell behandling. Som en av de bästa idéböckerna för hembiblioteket rekommenderar vi att du använder vita bokhyllor eftersom de har ett sätt att sätta in färgerna och designen på varje bok samtidigt som allt hålls definierat men ändå slående.

Prova detta organiseringstrick så vet du var allt är och går, samtidigt som du håller hela området lätt i ögat och lättare att hålla ordentligt regelbundet.

Använd en studietabell

bästa hembiblioteket idébord

Behovet av ett läsbord bör också beaktas när man tänker på  idéer till hemmabibliotek för små rum . Att integrera en studiebord i ditt bibliotek kan göra det mycket mer produktivt att spendera tid i det. En studietabell gör att du kan luta dig tillbaka och läsa och studera i många positioner samtidigt samtidigt som du håller en upprätt position.

Dessutom kan det ge en praktisk yta att arbeta på eller att använda till din fördel när du behöver använda området för ett annat syfte.

Väggbelysning

bästa hembibliotek idéer sittplatser

Många faktorer påverkar belysningsvalet för ditt hem, och detta inkluderar tillgången på utrymme. Storleken och placeringen av dina biblioteksbokhyllor kan också spela en stor roll för att skapa ett lysande belysningsschema. Har du hört talas om konstbelysning eller displaybelysning? De är utmärkta för idéer till hemmabibliotek på en budget eftersom de är redo att enkelt installera och ge rätt typ av omgivande belysning .

Testa dem för ditt bibliotek, så gör de omedelbart skillnaden. Displaybelysning bör installeras högst upp i hyllorna för att ge ditt hembibliotek en unik och sofistikerad känsla, förutom att du kan hitta dina böcker samtidigt som du kan läsa lättare. Och skapa en varm och inbjudande känsla genom att installera belysningsenheter och funktioner i olika höjder.

Tänk på de vita utrymmena

bästa hembibliotek idéer inredning tricks

De flesta hembiblioteksidéer bör innehålla att lämna några utrymmen tomma avsiktligt eller glest inredda i din bokhylla. Detta har ett sätt att ge ditt bibliotek lite andningsutrymme samtidigt som det ser bra ut. Dina ögon kommer också att tacka dig för att bryta upp den visuella massa som ett kluster av bokryggar kan skapa.

Så när du överväger de  bästa hembiblioteksidéerna för ett minimalt hem , lämna några utrymmen tomma för att hålla ögat på att resa runt i rummet – inte distraherad.

Installera kreativa hyllor

kreativa bästa hembiblioteksidéer

Ibland kan sökning efter unika hembibliotek designidéer på nätet ge resultat som är för DIY och snygga eller för omöjliga att överväga. Istället för att gå vilse när du letar efter ouppnåeliga designbibliotek för idébibliotek, bli kreativa och dra idéer från flera källor så att du kan bygga ett hembibliotek som kommer att förbli unikt för dig som har mycket visuellt intresse.

Det kan bara vara en vägg i ditt vardagsrum, och en hylldesign utanför boxen kan vara nyckeln till att förvandla dina idéer till biblioteksdesign till en oförglömlig verklighet. Tänk unikt formade hyllenheter, spännande ytor och färger, och spela på skalor för att verkligen göra ett uttalande med dina hyllor. Och om du har en hälsosam budget, älskar vi de dolda funktionerna i väggenheten som visas ovan.

Inkludera vardagsrumsdetaljer

bästa hembibliotek idéer cetails

Några av funktionerna som gör vårt vardagsrum så tröst som det är kan också införlivas i ditt hembibliotek för att ge det den sofistikerade och välbedömda känslan. Färska blommor, plyschfåtöljer och en matta är bara några av dessa funktioner som gör att ditt hembibliotek sticker ut som en viktig aspekt. Dessutom är de perfekta för att göra  hembibliotekets idéer billiga att se desto mer elegant ut .

Oavsett din budget kommer de att se till att de gör underverk på ditt biblioteks utseende och känsla och bör betraktas som viktiga extra att ta med.

Skapa ett hemmabibliotek

bästa hemmabibliotek idéer hall

Detta beror på det utrymme du har. Om du har en lång hall kan du integrera olika biblioteksstilar med bokhyllor på båda sidor. Men om du vill spara lite utrymme, överväga att bygga ditt bibliotek från golv till tak på endast en sida.

Väggen precis intill trappan kan också vara användbar för detta ändamål. Hur som helst är detta ett utmärkt exempel på att använda dött eller bortkastat väggutrymme till din fördel. Annars, vad skulle du annars använda området till?

Att använda slösat utrymme hemma

bästa hembiblioteksidéer platsbesparande idéer

Om en sluten del av ditt hem ska användas som ett hembibliotek i ditt hus kanske det inte ger dig tillräckligt med utrymme för bekväm läsning eller smarta lagringsfunktioner. Och igen, när det gäller prisvärda  idéer till hemmabiblioteket, ibland är allt som krävs lite smart kreativitet .  

Slöseri med utrymme som under en trappa och mindre använda rum kan användas för bokhyllor som i sin tur kan ge dig den bekvämlighet som behövs när du läser. Vi älskar det här användningen av trapporna i hemmabiblioteket och läsbågen som ovan. 

Maximerar med hyllade dörrar

bästa hembibliotek idéer traditionellt bord

Användningen av det vita utrymmet och de kreativa hyllorna är perfekta för idéer till hemmabiblioteket på en budget , och du kanske också vill överväga skåpförvaring. De ger dig mer utrymme för andra böcker och tillbehör som du inte vill ha på hyllan medan du tar mindre plats.

Dessutom kommer nedre skåpdelar att göra att ditt hembibliotek ser högre ut samtidigt som det ger ögonen en paus från hyllor från golv till tak.

Ett stort fönster i biblioteket

bästa hembibliotekets idébelysning

Genom att centrera ditt hembibliotek runt ett stort fönster, eller nära ett, kan det hända att studielampor inte behövs under dagen, vilket hjälper dig att spara ström eftersom du kan utnyttja naturligt ljus som kommer in på bästa sätt. Ännu bättre om du kan bygga eller ta med en fönsterbänk för att koppla av och läsa dagen borta.

Solen kan också förbättra ditt humör när du läser, och under sommaren kan den svala brisen och den friska luften som kommer in från öppna fönster få installationen att känna sig ännu mer tröstande.

Skapa ett utrymme för lite kul

roliga hembiblioteksidéer

Inte alla som har ett hembibliotek är en total bokmask. Som en del av hembiblioteksidéer bör ett utrymme för lite rekreation som en öppen spis, en liten bar för drycker och underhållande områden övervägas. När allt kommer omkring kanske du vill göra något roligt och fritid efter långa timmar av läsning och studier.

Du kan spara mycket på kostnader när du överväger dessa idéer för hembiblioteksdesign för att hjälpa dig att designa ett bekvämt, sofistikerat, välutrustat och ordentligt upplyst hembibliotek som säkert hjälper dig att maximera det utrymme du måste arbeta med utan att kosta en liten förmögenhet.

Bilder via Pinterest