Bästa hemmakontor idéer

Liten hemmakontorsdesign

Oavsett om det är ditt primära utrymme att göra affärer eller en plats att arbeta i sidovåg eller en hobby, bör ett hemmakontor uppmuntra kreativitet och produktivitet. Tack vare dessa praktiska hemmakontoridéer från Decor Aid är det bara att arbeta att skapa ett funktionellt hemmakontor.

Ställa in ditt hemmakontor

Bestämma layouten

När du börjar designa ditt hemmakontor vill du tänka på hur rummet ska användas. Är det främst ditt arbetsutrymme eller kommer det att användas av andra familjemedlemmar för läxor och surfa på nätet? Om det här är din verksamhet, behöver du utrymme för kundmöten eller för att samarbeta med andra yrkesverksamma? Svaren på dessa frågor hjälper dig att räkna ut den bästa layouten för ditt hemmakontor.

Tänk sedan på ditt arbetsflöde och de faktorer som gör dig mest produktiv. Kanske behöver du gott om skrivbordsutrymme för att sprida ut dokument, enkel åtkomst till en skrivare eller en bekväm stol för läsning. Lägg till konst och föremål som inspirerar till kreativitet. En stor corkboard kan hålla viktiga påminnelser i sikte och ge en plats att tacka vackra bilder och uppmuntrande citat. Väggfärg kan ha stor inverkan på ett hemmakontor.

Välja en färg

Välj en färg som ger dig humör att arbeta, oavsett om det är en energigivande ljus orange eller en avkopplande pastellblå. Grå väggfärg är en populär inredningstrend både på hemmakontoret och i resten av huset.

Ljus

Ett annat viktigt hemmakontor är ljus. Du bör se till att ditt arbetsområde är väl upplyst för att förhindra ögonbelastning, särskilt om du arbetar under stängningstid på kvällen eller sent på kvällen. En bordslampa eller taklampa fungerar bra i de flesta utrymmen. Om du har ett inbyggt skrivbord kan du spara utrymme genom att installera lampor under skåp eller hyllor.

Hemmakontorsmöbler

En av fördelarna med ett hemmakontor är att din arbetsyta inte behöver se ut som ett sterilt skåp. Välj inredning som speglar din smak och, viktigast av allt, som är bekväm och funktionell.

Skrivbord

Det främsta möblet för hemmakontoret är skrivbordet. Om du hugger ut ditt hemmakontor ur ett hörn (eller till och med en garderob) kan du spara utrymme genom att bygga skrivbordet i väggen. Ett företag som involverar pappersarbete kan behöva ett hemmakontor med mycket lagringsutrymme inkluderat, medan ett webbaserat företag kan välja en mer minimal design.

Stol

Du kommer att spendera mycket tid i din kontorsstol, så det är viktigt att du väljer en som är bekväm. Du behöver inte heller begränsa dig till traditionella kontorsstolar. Så länge de ger tillräckligt med stöd är en sidostol eller fåtölj snygga alternativ till den traditionella justerbara kontorsstolen. Den sista kontorsdesignen som är viktig (förutom en dator) är lagring.

Lagring

Att hålla referensmaterial och filer organiserade i bokhyllor och arkivskåp sparar tid på lång sikt. Och glöm inte att investera i lösningar för att hålla elektroniken under kontroll, som inbyggda eluttag eller sladdarrangörer.

Multifunktionella hemmakontor

Inte varje hem har kvadratmeter för ett dedikerat hemmakontor. Om du är begränsad till ett hörn i vardagsrummet eller köket för ett litet hemmakontor är det viktigt att skapa ett utrymme som bara är för arbete. En skärm eller skjutdörr kan dölja ditt skrivbord när du inte är dygnet runt. En annan liten kontoridé är en armoire som kan fungera som en fristående arbetsyta.

Ett hemmakontor kan också behöva tjäna ett dubbelt syfte. Lägg till en dagbädd eller installera en murphy säng för att skapa ett utrymme som kan fungera som ett gästrum.

Designa ditt hemmakontor med dekorhjälpmedel

Decor Aids talangfulla team av inredningsarkitekter är kontorsexperter. (För att se bevis, besök deras egna eleganta kontorsutrymme.) Företagets heminredare har många års utbildning och erfarenhet och kan hjälpa till i alla storlekar, oavsett om du behöver ett utrymme för att starta ditt företag eller ett litet utrymme för att betala räkningar och skriva -meddelanden. Låt Decor Aids inredningsarkitekter ge dig de bästa idéerna för hemmakontoret och hantera allt från möbeshopping till testning av färgprover till design av specialbyggd förvaring. Med hjälp av Decor Aid blir ditt hemmakontor ett funktionellt utrymme som speglar din stil och gör jobbet till ett nöje.

Office Inspiration Board

Samtida hemmakontor med inspirationskort

Ett stort pin-board tillför personlighet till detta eleganta hemmakontor. Via designmeetstyle.com

Maskulina grå kontorsväggar

Grå maskulin hemmakontor

Matsalens skrivbord

Svartvitt traditionellt hemmakontor

Hyllor Enkel kontorsyta

Liten hemmakontorsdesign

Anpassad kontorslagring

Litet hemmakontor med anpassat skåp

Rustikt modernt hemmakontor

Rustikt modernt hemmakontor