Bästa inomhusplanter

bästa inomhusplantor

Det är förstås självklart att underhåll och odling av inomhusväxter är det enklaste och billigaste sättet att få livförbättrande natur in i ditt hem. Smarta husväxter kommer inte bara att försköna din interiör med ekologiskt lövverk och naturlig färg, men de kan också hjälpa till att förbättra luftkvaliteten i din omgivning.

Inte bara det, de flesta av dessa växter är lätta att ta hand om, så även om du inte betraktar dig själv som någon med en grön tumme, kommer de säkert att trivas väl inuti ditt hem. Och eftersom det finns så många inomhusväxter att välja mellan som kan fungera bra för ditt hem, här är felsäkra rekommendationer från vår dekoratörer.

Afrikanska violer

lätt att ta hand om inomhusplantor

Om du vill lägga till lysande färger i ditt heminredning är afrikanska violer ett utmärkt val. Denna växt producerar attraktiva lila blommor som säkert kommer att förbättra ditt inomhusutrymme.

Afrikanska violer är också bland de bästa inomhusplanterna som kräver lite vård. Du behöver bara vattna dem en gång i veckan. Var noga med att undvika att stänka vatten på bladen, eftersom det kan leda till vattenfläckar.

Aloe Vera

Inomhus växter

Dessa suckulenter kan ha spetsiga spetsiga löv som kan hindra dig från att odla dem, men aloe vera är faktiskt en av de enklaste husplantorna att växa inomhus. Beroende på vilken sort du väljer att odla kan aloe vera växa upp till 3 meter högt och kommer att få stor inverkan på ditt inomhusutrymme.

Liksom andra suckulenter växer Aloe Vera på torr mark. Försök därför undvika frekvent vattning för att garantera bästa resultat.

Areca Palm

areca palm inomhus växter

Om du drömmer om att ta med en tropisk atmosfär i ditt hem är en Areca-palm en av de bästa inomhusväxterna att tänka på. Denna växt kan växa upp till 7 meter lång och kan ge en dramatisk touch till ditt inomhusutrymme.

Om du vill att växten ska vara mindre, odla den i en mindre kruka. Areca palm kan trivas bra när den odlas i indirekt ljus. Se bara till att hålla jorden något torr och vattna på varannan vecka.

Begonia

begonia inomhusväxter

Begonier är de bästa inomhusväxterna att växa om du vill lägga till djärva nyanser i hela ditt interiör. Dessa inomhusväxter finns i många olika bladmönster och färger.

Det bästa med Begonias är att de kräver enstaka vattning och behöver ännu mindre vatten under vintern.

Bromeliad

bromeliad inomhus växter

Bromeliad tillhör samma familj som ananas och kommer garanterat att hålla länge, även med minimal vård. Dessa typer av inomhusväxter trivs bra vid en temperatur som är cirka 70 grader.

Bromeliad är också väldigt färgstark och växer unikt. Efter tiden producerar växten valpar som skulle ersätta dess ursprungliga växt, vilket förklarar varför man kan hålla länge.

Julkaktus

julkaktus inomhusväxter

Om du vill lägga till lite semesterjubel i ditt bostadsutrymme, skulle en julkaktus vara den bästa växten att tänka på. Dessa suckulenter kräver inte mycket vatten för att odla så att det kan fungera bäst för hektiska husägare som inte har lyxen att ta hand om sina växter.

Dessutom producerar dessa små husplanter olika nyanser av underbara blommor, från vita, rosa, till röda och lila.

Kinesiska vintergröna

vintergröna inomhusväxter

Känd som Cutlass Aglaonema, växer kinesisk vintergrön bäst under indirekt solljus, vilket gör det till ett utmärkt val för inomhusplanter. Dessutom kan det trivas bra i svagt ljusrum med hög eller låg luftfuktighet.

Faktum är att kinesisk vintergröna kan växa även under konstgjort ljus.

Thorns Crown

törnekrona inomhus växter

Dessa små inomhusväxter är infödda i Madagaskar. Som en succulent kräver Crown of Thorns inte mycket vatten för odling. Det är inte kräsen heller, så även om du inte har odlat en växt förut kan vem som helst lyckas odla denna växt.

Dessutom producerar den vackra blommor året runt. Således är de de bästa inomhusplanterna att ge liv åt ditt hem.

Dieffenbachia

bästa inomhusplanter

Bladen från dessa inomhusplanter växer upp till en fot långa. Vilket gör det till ett utmärkt val för en inomhusväxt om du vill införa en tropisk atmosfär i din heminredning.

Dieffenbachia kan trivas bra i ett rum med normal temperatur och föredrar en jämn fuktig jord. För bästa resultat, placera anläggningen i ett område med låga till medelhöga ljusförhållanden.

Engelska murgröna

Engelska murgröna inomhusväxter

När det gäller inredning med växter är English Ivy ofta en favorit bland designers eftersom denna växt utstrålar en tidlös elegans till skillnad från andra husväxter.

Dessutom går det perfekt från hyllor och bordsskivor. Engelska murgröna blomstrar i fuktig jord och i en svalare rumstemperatur som sträcker sig från 50 till cirka 70 grader.

Ficus

Ficus inomhusväxter

Dessa typer av inomhusväxter producerar glänsande löv som ger glans till alla inomhusutrymmen. Stammarna kan också flätas för en vacker topiär effekt. Eftersom en Ficus kräver full sol eller starkt, filtrerat ljus kan den växa bra på en uteplats eller bredvid ett stort fönster.

De flesta av Ficus-sorterna kan också överleva flera dagar av torr jord så att du inte behöver vattna den regelbundet.

Fiddle Leaf Fig

fiolblad fikon inomhus växter

En fikonblad fikon är utmärkt för hem med högt i tak och minimalt med golvyta. Denna inomhusväxt kan vara lång, men den är inte för buskig och producerar mörkgröna vaxartade löv.

Det kräver medium ljus för odling och behöver vattnas först när jorden blir torr.

Järnväxt

Järn inomhus växter

Järnväxten är en av de bästa typerna av inomhusplantor att växa i ett område som får svagt ljus. Dessutom kan den växa i dålig jord och kräver mindre vatten, vilket gör den till en av de bästa inomhusplanterna för hektiska husägare.

De djupgröna bladen på järnväxten ger också en fantastisk färg i ditt heminredning.

Jade Plant

Jade inomhus växter

En annan saftig som kan fungera bra som husplanter är jadeväxten. Dessa små inomhusplantor producerar tjocka och frodiga blad som är visuellt tilltalande. De ser också bra ut i en liten kruka, särskilt när de paras med andra suckulenter.

Det bästa med Jade-växter är att de inte behöver mycket vatten för att trivas, vilket innebär att du inte behöver anstränga dig mycket för att ta hand om och underhålla dessa husplantor.

Lavendel

lavendel inomhus växter

Lavendel kanske inte är ett populärt val av växter för inomhusutrymmen, men dessa små inomhusplantor kan lägga till en färg i ditt utrymme samtidigt som de fräschar upp luften också. I själva verket kan dessa krukväxter fungera som luftfräschare.

Det kan trivas bra i starkt ljus, så det är bäst att ordna det bredvid ett söderläge fönster som gör att mycket naturligt ljus kan komma in.

Lucky Bamboo

Bambu inomhus växter

Ett av de bästa sätten att lägga grönska till de mörkare områdena i ditt hem är att odla en lycklig bambuväxt. Dessa små inomhusplanter kan trivas väl under svagt och indirekt solljus.

Dessutom kan det ge en stor känsla av Zen och Feng Shui i ditt hem. Dessa växter odlas i vatten och du behöver bara byta vatten efter varannan till fjärde vecka.

Fred Lily

Peace Lily inomhusväxter

Fredsliljan är kanske en av de mest populära typerna av inomhusväxter och det är lätt att se varför. Det ger vackra böjda vita blommor med mörka löv som ser riktigt attraktiva ut.

Eftersom Peace Lily föredrar att växa i låg luftfuktighet med svagt ljus kan de trivas bra i rum som har få fönster.

Pothos

Pothos inomhus växter

När det gäller de bästa inomhusplanterna för ren luft är Pothos ofta topplistan. Det beror på att denna växt innehåller luftrenande egenskaper som absorberar och avlägsnar toxiner från luften, inklusive formaldehyd, vilket är vanligt i mattor.

Dessa krukväxter trivs också bra i ett brett spektrum av ljusförhållanden, även om svagt ljus kan minska bladens variation. Se till att låta jorden torka mellan vattningen.

Ormväxt

orm inomhus växter

Ormplantan är ett annat populärt val för husägare som älskar att odla inomhusplanter. Dessa krukväxter har brokiga blad som växer raka och vissa sorter har också vita eller gula kanter.

I sällsynta fall producerar växten också små vita blommor. Det kan blomstra bra i ett brett spektrum av ljusförhållanden även om det föredrar att luften är något torr, liksom dess jord.

Spindelväxt

Spider inomhus växter

Spindelväxter är en typ av inomhusplantor som kan se ovanligt ut och kan definitivt ge visuellt intresse för alla utrymmen. De finns i olika varianter och ser bra ut när de visas som hängande växter.

Dessa inomhusväxter kan klara sig med en jämn fuktig jord och i ljusa eller medelstora ljusförhållanden.

Bilder via Pinterest