Bästa interiörfärg för kontor

bästa färger för kontor

När det gäller kontorsfärgfärger kan det vara klart att himlen är gränsen, men du kanske blir förvånad över att ta reda på hur viktigt det kan vara och hur viktig färgen du introducerar är när det gäller att främja produktivitet och vardaglig glädje. Med detta sagt är färg nyckeln när det gäller idéer för interiörfärg för kontor 2019.

Borta är dagarna med kall vit vit minimalism i kontorsutrymmen – eftersom färg som gör uttalande gör en comeback. Mer och mer tänker man på att göra kontor mer inbjudande med ökad produktivitet och kreativitet som huvudfokus och inspirationskälla. Och som ni kan föreställa er detta att färg, som en snabb färgfärg, är ett av de mest effektiva och prisvärda sätten att öka energin i alla kontorslokaler. För att ytterligare illustrera de många riktningar du kan ta när det gäller kontorsfärgfärger, här är de 10+ bästa inredningsfärgvalen för kontoret, oavsett om det är hemma eller borta, direkt från Décor Aids inredare.

Skog grön

skoggrön bästa interiörfärg för kontor

Djup skogsgrön är dramatisk; i ett stort kontorsutrymme kanske det inte är en färg du vill använda överallt, men det är verkligen bra för en lysande funktionsvägg eller för ett mysigt kubhål eller mötesutrymme. Grönt är bra för att inspirera sinnet (vilket gör det till det perfekta valet för ett kreativt kontorsutrymme), och djupa gröna är förvånansvärt varma och är underbart naturliga och jordnära.

Tillsammans med mörka träslag och kopparmetallics, bleka neutrala och varma naturliga toner, kommer skogsgrönsaker säkert att föra med sig en känsla av avundsvärd styrka som lätt binder alla rum. Skoggrönt passar också bra med alla kontorsmöbler, från de minimala till charmiga Mid-Century Modern-fynden.

Djupblå

djupblå bästa interiörfärg för kontor

En annan fantastisk färg för en funktionsvägg eller ett intimt utrymme på ett kontor, en slående blå som denna har extra djup och är avslappnande och kraftfull samtidigt. En lugnande färg som är inspirerande och kan kombineras med så många andra färger, en djupblå är ett utmärkt val för ett livligt modernt kontor.

Som vi vet ser blått bra ut mot de svalare tonerna i vitt och grått och är lika fantastiskt mot djärva färger som gula och gröna. Nyckeln här är att få in djupa blues i ljusa och luftiga kontorsutrymmen så att utseendet inte blir tråkigt och tröttsamt. Och se till att para ihop den med lättare golv för extra drama och dimension.

Blue-Note Grays

blågrå bästa interiörfärg för kontor

Om du letar efter lugnande interiörfärg för kontor, är en blå-notgrå ett tidlöst elegant val. Det är lugnande och avkopplande, oavsett om du väljer en av de djupare och mörkare färgerna, eller en ljusare och luftigare. De kan värmas upp och kylas ner med tillbehör, växter och mjuka möbler för att skapa ett svalt industriutrymme eller ett hemtrevligare, mer bekvämt område.

Om du letar efter den bästa trendiga interiörfärgen för stora kontorsutrymmen är det förmodligen en av de bästa, eftersom den inte är ansträngande när du gör det bra. Dessutom ser det bra ut i kombination med liknande färger och metalliska ytor som på det charmiga kontoret ovan.

Misty Blue

himmelsblå bästa interiörfärg för kontor

Om du vill skapa ett kontorsutrymme som är ljust och luftigt måste en blekdimmig blå vara en av de smartaste kontorsfärgfärgerna att tänka på. Dimmigt blått ser bra ut målat över stora delar av kontorsväggar och reflekterar ljuset väl och öppnar utrymmet. Perfekt för att hjälpa mörkare utrymmen att flytta in i ljuset och för att uppmuntra ljusrum att ha mindre klinisk känsla.

Det är också en bra bakgrundsfärg för att markera speglar, väggkonst, skulpturer och andra dekorativa detaljer som du vill visa på ditt kontor. Och det ser fantastiskt ut tillsammans med den typ av mörkare kontorsmöbler som har varit populär under det senaste decenniet.

Grönblå

inky blue bästa interiörfärg för kontor

Inte en färg som du traditionellt skulle tänka på när det gäller den bästa interiörfärgen för kontorsutrymmen, men det kommer säkert att vara en utmanare. Det ser bra ut tillsammans med nästan alla kontorsfärgfärger som visas i den här listan. Skapa lite intresse genom att måla en infälld vägg eller alkov i en bläckblå eller använda den för att kontrastera med de traditionella ljusa vita kontoren.

En färg som denna lämpar sig för metalliska ackompanjemang för att ge extra värme och lite vardaglig elegans. Vi gillar det faktum att kontorsägaren av utrymmet som visas ovan använde det på en större väggenhet men var smart nog att lämna den vita beklädnaden utsatt för ett nödvändigt visuellt avbrott så att det inte skulle bli så tungt.

Ljusgrå-vit

ljusgrå bästa interiörfärg för kontor

Om du inte riktigt kan flytta helt bort från starka vita, kan en ljusgråvit tillfredsställa din önskan om svalvit och färg samtidigt. En ljusgråvit är perfekt för expansiva väggar och kontorslokaler med massor av människor i sig – höga färger kan vara för slipande i ett så stort utrymme. Ser bra ut tillsammans med kontorsinredning i vitt och i trä, det är ungefär lika flexibelt som idéer för färg för kommersiella kontorsfärger.

Det här är en speciellt ljudfärg om du inte renoverar hela kontoret och bara vill ha en mjuk färgstöt. Dessutom blir det en värdig investering eftersom den aldrig kommer att gå ur stil och kan dölja fläckar och repor bättre än klassisk vit någonsin kommer att göra.

Icy White

vit bästa interiörfärg för kontor

Okej, så vi var inte helt sanningsenliga, vitt är fortfarande ett tidlöst alternativ för kontorsfärgidéer, men gör dig själv en tjänst och injicera lite färg på andra sätt för att verkligen ge ditt kontor liv. Icy white är bra om du har ett litet kontorsutrymme och du behöver ett sätt att hålla utrymmet lätt och luftigt; vitt är reflekterande i sin natur och är alltid ett bra alternativ för att få ett kontorsutrymme att känna sig större än det egentligen är.

När interiörfärg för kontorsutrymmen går är vitt alltid ett säkert val, så om du inte är för äventyrlig och bara vill fräscha upp utrymmet, är det här ett bra alternativ. Som sagt, notera hur det vita kontoret ovan verkligen känns så mycket mer än det tack vare dramatiska träffar i mörk färg som omsluter utrymmet för ett underbart grafiskt utseende.

Mjuka lila gråtoner

lila bästa interiörfärg för kontor

En mjuk lila grå är en vacker färg som är mjuk och lugnande. Den har en överraskande varm ton, vilket gör den till en bra interiörfärgfärg för en kontors sittplats eller reception. Det är en tröstande färg, så den kommer också att se bra ut i ett intimt mötesområde eller göra en välkommen förändring i mindre arbetsutrymmen.

En av de största fördelarna med en färg som denna är att den passar alla slags inredning; från mörkt trä, till ljust trä, till vitt. Nyckeln här är att para ihop den med mer könsneutrala stilar för att förhindra att utseendet kommer över som för sackarint eller feminint.

Gyllene gula

gyllengul bästa interiörfärg för kontor

Om du vill gå efter något helt annat för dina interiörfärgidéer för kontor, är en rik gyllengul vägen att gå. Om du har ett litet kontorsutrymme att arbeta med, så är en gul som den här ett bra sätt att introducera lite roligt och lite nödvändigt djup. Det ger också ett utmärkt val för en funktionsvägg i ett större utrymme, men är fortfarande bra som en övergripande färgfärg, även i ett större utrymme.

En överraskande flexibel färg (som kan komma som en överraskning för dig), gyllengul ser bra ut i en traditionell kontorsmiljö eller något mer modernt och modernt.

Rostig lera

rost bästa interiörfärg för kontor

Om värme är det du vill ha från idéer till kontorsfärgfärg, säg inte mer – en rostig lera är en bra färg för dig att överväga. En sådan färg är tröstande och kommer att koka dig i sitt djup, vilket gör en trevlig förändring från de svalare färgerna vi traditionellt ser på kontorsutrymmen.

Detta skulle vara en bra färg för ett gemensamt område eller ett avslappnat mötesområde på ditt kontor eftersom det är mycket mindre formellt än vanligt vitt eller grått och inte kommer att känna sig ur stil någon gång snart. Men när det gäller starkare idéer för kontorsfärg som denna, föreslår våra inredningsarkitekter att du använder den för att informera utrymmet som en unik ton, snarare än att ta in ytterligare färger som bara fungerar för att förvirra ögat och överväldiga sinnena.

En smart kontorsfärgkontrast

kontrasterande bästa interiörfärg för kontor

Genom att färgblockera kontoret ovan ser utrymmet så mycket mer dramatiskt, elegant och välbedömt ut. Tänk dig hur annorlunda det skulle se ut i en enkel färg.

Genom att bara måla den nedre halvan av väggenheten ser kontoret ut mycket större, dyrare och sofistikerad. Dessutom, eftersom det bara är en liten del av utrymmet att måla om, kan du enkelt uppdatera färgen överkomligt med tiden. Och det kommer att se evigt modernt och inspirerande coolt ut.

Dammig persika

dammig persika bästa interiörfärg för kontor

Perfekt för parning med Mid-Century moderna kontorsmöbler och vintagefynd, en dammig persika är en lugnande färg som är både tidlös och full av liv.

Det hjälper dig att lägga till en oväntad känsla av spel medan du är vuxen och chic under en livstid och längre. Och även om det är en färg full av subtil personlighet, ser den lysande ut i kombination med andra mjuka toner, som i receptionen som visas ovan. Ha kul med en blekad dammig persika och få in gratis färger och inredning.

Klassisk grädde kontorsfärg

kräm bästa interiörfärg för kontor

Ett smart alternativ till vita kontorsfärgfärger, du kan aldrig gå fel med en klassisk krämfärg. Nyckeln här är att para ihop den med andra sensationella färger som på kontoret på bilden ovan, för att verkligen injicera en känsla av berusande personlighet och elegans.

Våra inredningsarkitekter var snabba med att påpeka att kontoret ser extremt elegant, välinformerat och oförglömligt ut genom att använda en gratis färgton begränsad till högst tre nyanser. Följ en liknande väg och du kommer säkert att öka kontorsmoral medan du håller alla inspirerade av det vackra utrymme du har skapat för dem att arbeta i.

En broodande brun

chic bästa interiörfärg för kontor

Letar du efter smarta färgfärgidéer för kontorsfärg som inte är vanliga men som säkert aldrig kommer att gå ur stil eller bli gamla och mörka? En lynnig mattbrun kan göra underverk för att göra ditt kontorsutrymme till en varm och elegant utmärkelse under kommande år.

För att få utseendet rätt, var noga med att hålla dig till klassisk färgparning och ta in ljusare tonade mjuka möbler och mönster för att komplimangera att färger stilig energi samtidigt som du håller hela utrymmet från att bli för mörkt eller tungt.

Bilder via Pinterest