Bästa lakan

snygga lakan 2019

När det gäller att uppdatera dina sängkläder, hur väljer du rätt lakan till rätt pris för din budget? Skillnaden mellan högkvalitativt och lågkvalitativt lakan kan vara svårare att definiera för en nybörjare än du tror. Och även om du kanske tror att du vet skillnaden mellan de två när du känner dem, är Décor Aid inredningsarkitekter här för att skingra de många myter och missuppfattningar om att hitta de bästa lakan för ditt hem.

Så hur vet du vad du ska leta efter? Vilka är de bästa lakan som finns till varje pris? Och vad gör bra lakan just det?  

Alla bra frågor, och lyckligtvis för din nästa hemuppgradering har vi alla svar. Från de dyrare vita lyxalternativen som är avsedda att väcka känslan av femstjärnigt hotell som lever till prisvärda och eleganta (men ändå överraskande bra kvalitet till priset) lakan, här är vår redigerade lista med några av de bästa lakan för 2019 och därefter.

Hur känner du till ett bra lakan när du ser ett?

kvalitetslakan 2019

När det gäller att välja de perfekta lakan 2019 finns det några överväganden du behöver göra för att få bästa möjliga nytta för din budget. De tre viktigaste sakerna du måste ta hänsyn till är trådantal, tygtyp och vävning.

Lyckligtvis för dig, med dessa enkla beprövade och riktiga shoppingtips, kommer du snart att kunna välja de bästa lakan med självförtroende och inga problem alls.

Vilket tyg är bäst för ett lakan?

chic lakan idéer 2019

Tygetyp är mycket viktigare när du köper lakan än många tror. När du köper lakan online, se upp för Pima, Supima och egyptiska bomullslakan, eftersom det oftast är de bästa tillverkningarna. Precis som med mode och inredning, desto bättre kvalitet på tyget, desto bättre blir lakan och desto längre håller de på, så håll utkik efter syntetiska blandningar och undvik, undvik, undvik. 

Lita på oss, när du väl har tagit över ett vanligt bomullslakan och sedan ett lakan i egyptisk bomull kommer du att märka en stor skillnad i kvalitet och känsla. Alla dessa tre bomullstygar har långa fibrer, så när de är vävda i lakan ger de underbart mjuka och släta lakan som känns silkeslen och tröstande vid beröringen. De håller också mycket längre, ser fräschare ut längre och bleknar inte så fort som andra bomullstyg och syntetiska blandningar kommer att göra.

Vad sägs om trådräkning?

bästa randiga lakan

Trådantalet är inte allt och slutar när du väljer de bästa lakan, men det är fortfarande en viktig faktor att notera. Lakan med högre trådantal tenderar att bli dyrare, bara för att mer arbete måste gå för att väva fler trådar i en tum. Och vanligtvis, ju fler trådar du har i en kvadratmeter, desto stabilare och längre hållbarhet blir det, och ju mjukare arket är, desto mjukare blir det vid beröring.

Tyget trumfar dock trådantalet, så du har råd med ett något lägre trådantal om du väljer ett högre kvalitetstyg. Diskontera inte trådräkningen som en bra indikator på ett kvalitetsark men kom ihåg att när du letar efter lakan online spelar trådräkning någon roll. Med det sagt har våra inredningsarkitekter noterat att lakantillverkare av lägre kvalitet har överdrivit sina trådkrav för sent, så du bör vara säker på att röra vid lakan du funderar på att köpa innan du köper dem för att säkerställa en tröstande känsla.

Vad sägs om Weave?

eleganta lakan 2019

Det finns två huvudsakliga tillverkningsväv som du kan se när du letar efter lakan online: satin och percale.

Kalkark har samma antal trådar som går horisontellt genom dem som de gör vertikalt. Tätt vävda och kammade, perkala lakan har en mjuk väv som ger både mjukhet och skarphet. Percale ger ett mycket slitstarkt lakan, vilket gör percale-tillverkade stilar till de bästa lakan för att tåla ofta tvätt och konstant slitage. Om du har bott på några hotell under din tid, var det troligt att de lakan du har sovit på är av denna anledning. Högre trådantal ger ett tyngre lakan och ett lägre trådantal ger ett lättare viktark, vilket skulle ge det bästa lakan för sommaren 2019.

Sateen (inte blandat med satin) hjälper till att skapa lakan som är mjuka och silkeslen vid beröringen, samt har en glans som du inte får med ett perkallak. Satinark är vävda med fler trådar som går lodrätt än horisontellt. Det betyder att de inte är lika fläckiga och värmebeständiga som percale och de kommer inte att hålla så många snurr genom din tvättmaskin. Om du älskar känslan av ett silkeslen lakan mot din hud (egentligen vem inte?), Är satin det bästa materialet för dig eftersom du inte kan slå deras mjukhet.

Vilka lakan att tänka på efter prispunkt?

Så nu vet du vad du letar efter i lakan och vad som gör dem så, här tar vi hand om vad vi anser vara de bästa lakan som finns tillgängliga till en mängd prispunkter för att uppfylla varje budget. Från enkla lakan till king size-lakan till lakan för barnrum, upptäck våra bästa lakanval för ditt hem.

Pratesi Paolina broderade lakan – från $ 600

Pratesi bästa lakan för 2019

Pratesi-familjen är över 100 år med högsta kvalitet när det gäller att skapa de bästa sängkläderna och hemtextilierna. Pratesi-sängkläderna är den perfekta balansen mellan tidstestade vävningstekniker och tidlös minimalism, och är fortfarande skickligt handgjorda i Florens, vilket garanterar livstidsanvändning.

Förutom deras noggrant utformade överdådiga lakensatser som skryter med en raffinerad enkelhet, är deras delikat broderade Poalina-sortiment säker på att du direkt kan uppgradera och uppdatera ditt sovrum med elegans och lätthet. Och med en snabb känsla av kollektionens djupt tillfredsställande tillverkning kommer du att bättre kunna förstå företagets resonemang bakom strikt användning av den bäst utvalda bomull som någonsin övervägs för vävning.

Frette Bold lakensats – från $ 925

Frette bästa lakan för 2019

En annan tillverkare av sänglinne som är känd för att vara den lyxigaste av alla, Frette har tillverkat kvalitetslakan sedan 1860. Etikettens varor framkallar omedelbart ett sofistikerat, djupt tröstande tilltalande och med goda skäl. Frette har definierats av sitt italienska arv och har använt de finaste fibrerna och hantverket för att komplettera alla sofistikerade interiörer.

Deras djärva lakan har ett robust bomullstillverkning med långa häftkläder och en enkel grafisk och tidlös kontrastkant i olika färgkombinationer som passar alla behov. Frette Bold lakensats är slående men ändå minimal i sin anda och kommer säkert att passa bra med nästan vilken designstil som helst, från minimal till Mid-Century Modern.

Anne De Soléne Evanescence Toile lakensats – från $ 450

Anne De Solene Bästa lakan för 2019

Trots att 200 trådantal kan låta nedslående i början, kommer känslan av Anne De Solénes lakset Evanescence Toile säkert att snabbt ändra dig.

Anne De Soléne från Paris är känd för överdådiga sängkläder som är utformade för att uthärda en livstids användning och har producerat de finaste arvslakan sedan 1967 i Frankrike. Med en långhäftad kammad bomullspercale med en blommig och figural Toile de Jouy-design är denna lakksats bäst för hem som är fyllda med eleganta återfall till det förflutna, till exempel hem med en mer traditionell inredning. Och eftersom företaget är stolt över att bara arbeta med de lyxigaste tygerna som finns, ger det en smart investering. Dessutom skapar företaget sängkläder och lakensatser i enstaka, anpassad storlek.

Drouault Paris Classic Percale Sheet Set – från $ 225

Drouault bästa lakan för 2019

Om deras lakan är tillräckligt bra för att vara ett besök på det stora våningen Hotel de Crillon i Paris, vet du att Drouault-sängkläder säkert kommer att ge den ultimata komforten i ditt eget sovrum.

Kammad bomull med lång häftklammer är det som får Drouault-sängkläderna att stå på egen hand tack vare den smidiga, silkeslena och robusta känslan som den kan skryta med – vilket gör allt från etiketten värdigt att investera.

Ralph Lauren Artisan Loft Collection Moore Vintage Circle-Print Set – från $ 150

Ralph Lauren bästa lakan för 2019

Överlåt det till Ralph Lauren att skapa vackra och unika men ändå prisvärda, slitstarka och genomtänkta lakan gång på gång. Den eklektiska Artisan Loft Collection är tillverkad av dekadent mjuk perkal i egyptisk bomull och har ett cirkeltryck baserat på tygtyg handfärgat med en gammal japansk stencilteknik som heter Katazome.

Och det bästa av allt är att du enkelt kan ta med Ralph Laurens sängkläder i ditt hem utan att behöva bryta mot din budget, eftersom du alltid kan hitta Ralph Lauren-sängkläder till försäljning någonstans, när som helst.

Cuddledown Hotel Sateen Sheet Set – från $ 192 – Tidlös och elegant

Cuddledown Hotel Sateen Bästa lakan

Dessa sängkläder ger dig ett överdådigt 400 trådantal gjord av satin, vilket ger dig ett mjukt och slätt lakan. De har en rynkresistent yta, vilket är bra om du står stadigt mot skrynkliga lakan – vem är det inte?

Dessa lakan är vita (med ett elfenbenalternativ) med ditt val av färgad satinsöm om du letar efter något mer än bara en enkel vit för extra visuellt intresse. Våra två favoritfärger av satinsöm är marinblå och svart – vilket ger dig ett sofistikerat och vuxet lakan.

The White Company Savoy Linen Collection – från $ 169 – Crisp White

The White Company Savoy Linen Collection Bästa lakan

En brittisk återförsäljare som har börjat göra sig ett namn på den amerikanska marknaden, The White Company är känt för att uteslutande göra de bästa vita lakan tillgängliga till ett uppnåeligt pris.

Denna kollektion har en finish på 400 trådar gjord av egyptisk bomull som ger ett skarpt och tröstande lakan. Sammantaget gör de en kraftigare uppgradering till ett klassiskt hotelllakan som du har råd att ha hemma.

Slumber Cloud Stratus Sheet Set – från $ 139 – Temperaturreglerande

Slumber Cloud Stratus Best Sheet Set

Om du alltid är för varm i sängen och ofta vaknar för att du har blivit för varm, kan dessa temperaturreglerande lakan vara svaret på dina böner.

Tack vare ett tankeväckande tillvägagångssätt finns det helt enkelt de bästa lakan för 2019 om du vill hålla dig sval på natten. NASA-konstruerade Outlast-fibrer ger dessa lakan en genial temperaturreglerande kvalitet, vilket är perfekt om du lider av en dålig sömn till följd av att du blir för varm (eller för kall för den delen).

Parachale Percale Sheet Set – från $ 109 – Lätt och andas

fallskärm bästa vita lakensatser

Ett av de mindre dyraste alternativen i den här listan, Parachute Percale lakan börjar på bara $ 109 för två lakan medan king size lakensatser är bara $ 149. Deras lakan är gjorda av 100% egyptisk bomull, och de är både lätta och hållbara.

Dessa lakan är inte lika mjuka eller släta som satinalternativen, men är underbart lätta och andas, vilket gör dem perfekta för en varm sommarnatt.

JCPenney Micro Flannel Sheet Set – från $ 77.99 – Färgglatt och tröstande

bästa ark garnfärg flanell

En snygg uppsättning flanelllakan är det bästa alternativet om du blir kylig på natten. De är plyscha och tröstande, vilket ger dig extra värme – vilket gör dem till de perfekta vinterlakan för barn också eftersom de också är tuffa.

De finns i ett stort utbud av färger, så att du kan hålla din sovrumsinredning på temat medan du gör sänggåendet lite roligare. Ofta tillverkade av borstad bomull, de är slitstarka, mjuka och slitstarka – de kommer helt enkelt inte att göra dig besviken.

Target Threshold Performance Sheet Set – från $ 29,99 – Bästa fynd

Bästa lakan 2019

Om du har en dekorationsbudget kan du inte be om ett bättre lakan till ett så lågt pris. Det lägre priset gör dem till fantastiska lakan för barnrum eller gästrum, där du inte nödvändigtvis vill eller behöver spendera en liten förmögenhet på lakan.

De finns i många tidlösa färger, och de är 100% bomull och kemikaliefria. Skarpa att röra vid, men inte riktigt lika mjuka som de andra lakan på den här listan, de är verkligen ett fynd och vi kan förlåta deras brist på mjukhet till ett pris som detta.

Bilder via Pinterest