Bästa matstolar

Matstolar är viktiga för varje matsal. När allt kommer omkring gör en bra stol hela skillnaden när det gäller att njuta av en god måltid. Det finns stolar för praktiskt taget vilket pris som helst – det finns stolar som är oerhört dyra och av hög kvalitet, och det finns stolar som knappast kommer att skada din fickbok. Dessa är vanligtvis loppmarknadsfynd eller billiga försäljningsrabatter.

När det gäller att hitta de perfekta stolarna för din matplats, är stil och komfort nyckeln. En av de viktigaste sakerna att börja med när du väljer vilken typ av matstolar du vill köpa är hur man kombinerar en bra, bekväm stol som inte orsakar ryggsmärta med något snyggt och trendigt. Naturligtvis har du en rad olika val som varierar i former, storlekar och stilar. Dina stolar bör vara inbjudande och bjuda in dina gäster att luta sig tillbaka och koppla av.

Din klassiska matstol är vanligtvis en träaffär med en dämpad rygg. Den mahogny matbordstolen i mitten-georgisk stil med hand snidade detaljer och lös passform är ett exempel på denna traditionella stil. Det erbjuder både elegans och komfort när du delar en måltid med goda vänner. Ett annat sätt är en stålstol som den ikoniska stålstolen till Robert Mallet Stevens från 1928. Denna stol är oerhört strömlinjeformad och elegant; det skriker efter enkel lyx. Vanligtvis hittar du borstade och polerade ytor. Pulverlackerade stolar i olika färger finns också tillgängliga. Om du väljer en designerstol är priset naturligtvis lite högre än Ikeas. Metallstolar passar bra med matbord av glas eller metall och kompletterar Bauhaus-stilen. Andra designstolar som är värda att titta är den lådformade fyrkantiga stolen från BDDW, den solida Deer-stolen från Autobahn eller den funky Olle Ikea-stolen.

För dig som letar efter något mer blygsam finns det alltid fastighetsförsäljning och gårdsförsäljning. Det här är fantastiska platser att hitta dolda skatter. Om du letar efter något hittar du en klassisk fixerupper. Många stolar kan slipas och målas över; Du kan glida eller flytta sätesskydden. Dessutom kan du lägga till kuddar för en mer bekväm och bekväm look. Att måla en serie liknande stolar i olika färger, för ett mer behagligt utseende. Försök att behålla de primära färgerna för en Mondrian-inspirerad look. Eller om du föredrar en färg, prova att gradera den, måla stolarna i olika färger för att skapa en pantonliknande lutning. Om du har hittat ett urval av stämplar som inte överensstämmer, måla dem i en jämn färg för att ge matsalen ett jämnt utseende. Varje stol behåller sin distinkta form och personlighet och ger djupet till rummet. För en rad stolar som är anpassade till varandra, till exempel lågpallar, högryggstolar etc., håll dig fast vid ett tätt urval av färger. Hodge Podge markerar redan dina stolar, så du vill hålla saker ihop genom att välja en färg, till exempel: mörk valnöt eller blond.

Kom ihåg att du måste ta hänsyn till din livsstil och smak innan du köper något. Till exempel, om du har barn, kanske du vill ge upp designerstilarna och förhandla jakt. Om du gillar påkostade middagsfester för vänner och affärspartner, försök att imponera.