Bästa SAD Light Visor

Om du bor i de nordliga områdena kan du drabbas av vinterblå eller säsongseffektiv störning (SAD). 4 till 6% av befolkningen är en återkommande form av depression som inträffar under reducerade ljusförhållanden på hösten och vintern och försvinner på våren och sommaren. Om fotoreceptorerna i våra ögon uppfattar den minskade mängden ljus påverkar detta den dagliga rytmen. Den dagliga rytmen bestäms var 24: e timme av biokemiska ämnen i kroppen. Trots att det också påverkar andra biokemikalier, är de två huvudsakliga kemikalierna som påverkar det serotonin och melatonin. När serotoninnivån sjunker, blir melatoninproduktionen förvrängd. Eftersom serotonin främjar välbefinnande och melatonin orsakar dåsighet kan det leda till depression, ökningar, sömnstörningar och mycket mer.

Om du kämpar med SAD är en av de bästa behandlingarna ljusterapi. Studier har visat att det är lika effektivt som antidepressiva utan några oönskade biverkningar. I likhet med solljus användes vitt ljus eller fullspektrumsljus först. Liksom solljus, innehåller fullspektraljus alla synliga våglängder. Historiskt sett började dock forskare att experimentera med olika färger eller ljusvåglängder. Även om vissa forskningsstudier har visat att både blått och grönt ljus effektivt undertrycker melatonin, är resultaten otydliga.

Även om ljusterapi är mycket effektiv och fördelarna känns på kort tid var det största problemet att tillämpa den konsekvent. Eftersom det rekommenderas att de flesta användare sitter nära ljuset i minst 30 minuter har vissa användare inte tid att använda det mellan att förbereda sig för arbete och förbereda barn på skolan. Lyckligtvis gör SAD-visier det nu enklare att följa bestämmelser för upptagna människor på resande fot.

Om du vill prova på ljusterapin men inte vill knytas är en SAD-ljussyn den perfekta lösningen. Till skillnad från en SAD-lampa bär visiret bekvämt på ett lätt pannband så att du kan dra nytta av ljusterapi medan du gör vad du vill göra.

Vid bedömningen av ljusvisirens effektivitet är nyckelfunktionerna typ av ljus, lux-klassificeringen, batteriets laddningstid, batteritypen och komforten.

För närvarande är de två mest populära varumärkena Biobrite Lite Light Visor 88110 och Northern Technology's Feel Bright Light Visor. Även om visirerna är mycket lika, finns det skillnader.