Bästa sovrumets färger

bästa sovrumsfärgerna 2019

Färgtrender för 2019 är djärva; var och en av färgerna som beaktas i den här listan kommer säkert att påverka. 2019 ser ut att bli året för att omfamna förhöjda färger och var bättre att göra det än i ditt sovrum – där du spenderar mycket tid.

Efter att ha utforskat de sovrumsfärger som är populära för 2019 har vi sammanställt en omfattande uppdelning av vår inredares favoritfärgserier. Oavsett om jordnära bruna pratar med dig eller avslappnande pastellfärger fångar du, här är de bästa färgerna för sovrum att överväga för 2019 och därefter.

När börjar det omföreställa ditt rum med fräscha sovrumsfärger, var börjar du? För att hjälpa dig, här är en snabb kraschkurs för att enkelt uppdatera dina sovrumsfärger:

Utforska alternativ –

När det gäller någon hemuppgradering, från en enkel rumsuppdatering till en större översyn, undersök noggrant alternativen och täck vad du gillar och vad du inte gillar. Efter det är det dags att bestämma vad du ser dig själv förbli engagerad i eftersom sovrum ofta är de sista områdena i ett hem som människor överväger för rumsuppdateringar eftersom de ofta lämnas försummade.

Tänk på vad du för närvarande inte gillar –

Har ditt sovrums nuvarande färgschema lämnat dig missnöjd sedan senaste gången du försökte uppgradera rummet? Eller upptäcker du att de nuvarande färgerna inuti inte är inspirerande, eller fångar ljus på fel sätt? Oavsett fall, notera en lista över proffs och nackdelar för de nya färgerna du funderar på att lyfta rummet med förtroende.

Sätt bort en budget –

Och håll fast vid det! När du planerar någon form av uppgradering i något rum i ditt hem, kommer en noggrant övervägande budget att hjälpa dig att definiera inredningen och samtidigt hjälpa dig att undvika att hamna i någon form av skuld.

Skapa en solid plan –

När du har slutfört ditt urval av sovrumsfärger och har ordnat en omfattande budget skapar du en felsäker åtgärd för att få din vision att leva samtidigt som du förstår alla uppgifter, aspekter och element som omvandlingen kommer att kräva.

Källkomplementartiklar –

Nu när du har en definitiv förståelse för vilken riktning du går in i, hur mycket det kommer att kosta och hur du kommer dit, kommer nu det roliga. När du handlar efter nya möbler och tillbehör, använd dina sovrumsfärger som en viktig grund för ledtrådar som hjälper dig att skapa ett skiktat utseende som känns komplett och vackert designat.

Bästa sovrumsfärger för överflöd

moderna sovrum färger idéer 2019

Om du hoppades på något dramatiskt med sovrumsfärger 2019, har du tur. Några av de bästa färgerna vi har sett är extravaganta, överdådiga och direkt dramatiska. För det bästa i färgerna i sovrummet, är följande sovrumsfärger inspirerade.

Det finns något jordnära och uppfriskande med dessa trendiga sovrumsfärger, trots sin mörkare natur, vilket ger dem en tröstande anda tillsammans med storhet. Och när det gäller rika, överdådiga  sovrumsfärger är nyckeln här att springa med dem eftersom det inte är kul att närma sig dem med en reserverad attityd.

Tänk på dem som viktiga vägar för omedelbar vardaglig elegans och fira dem genom att para ihop dem med högglans, högglamourinredning och tillbehör som är lika överdådiga genom handristningar, utsökta material, reflekterande ytor och metalliska guld- och silverdetaljer.

Skog grön

gröna sovrumsfärger

Det finns något med skogsgröna sovrumsfärger som är avkopplande men ändå storslagna på samma gång. En jordfärg, en skogsgrön får dig att känna att du befinner dig i hjärtat av naturen, medan den djärva och slagkraftiga tonen väcker en överdådig känsla.

Den här färgen passar bra med så många av de andra färgerna i den här listan – vilket gör färgkombinationerna oändliga.

Senapsgul

gula sovrumsfärger

En djupgul känns omedelbart unikt och oväntat och kommer att ge ett skak av energisk ljusstyrka i ditt sovrum. Det är kraftfullt och självsäkert när sovrumsfärgerna går, och det kommer att leva upp ihop med vita möbler.

Tveka inte att pryda med andra överdådiga färger för ett riktigt extravagant sovrum. Och sedan när det gäller överdådiga sovrumsfärger som inte är för blyg, ska du kasta upp det med en maximalistisk riktning som bara fungerar för att lyfta fram den uppfriskande andan i en djärv nyans som senapsgul.

Uppfriskande grönblå

havsblå sovrumsfärger

Blues som denna är både botaniska och eleganta, med inslag av grönt genom dem. De har ett riktigt djup för dem och är tröstande och djärva samtidigt.

De ser häpnadsväckande ut tillsammans med mörka trämöbler och kompletteras väl av persikorosa och andra mjuka färger i den rosa sfären. Tillbehör med guld och brons för att lyfta fram den överdådiga naturen hos denna dramatiska färg. Och eftersom detta är en av de mest livskraftiga könsneutrala sovrumsfärgerna som presenteras i den här guiden, kan du nästan närma dig det som om det är neutralt eftersom det här är en viktig nyans som fungerar bra ihop med nästan alla typer av sovrumsfärger.

Djup lila

lila sovrumsfärger

Det finns inget mer kungligt än en plyschlila. Det kan se fantastiskt ut tillsammans med relaterade nyanser och lämpar sig lätt för att ha accessoarer med metallics och mörkt trä.

Den rika färgen på en djuplila som denna kommer att injicera ditt sovrum i en träff av överflöd, vilket gör det till en av de bästa färgerna för ett sovrum en touch på den glamorösa sidan.

Bästa sovrumsfärger för avkoppling

avkopplande sovrumsfärger

Ditt sovrum ska vara ett avkopplande utrymme och någonstans kan du kolla in i slutet av en hård dag. Om du vill förvandla ditt sovrum till ett zenutrymme som främjar lugn, är dessa sovrumsfärger smarta alternativ. Och när det gäller lugnande sovrumsfärger är den extra bonusen här att ditt sovrum omedelbart kommer att se större ut, ljusare och bäst av allt dyrare.

Inte riktigt pastellfärger (men inte långt borta från pastellfärger) det här är de bästa färgerna för ett sovrum som du vill betrakta som en lyxig oas.

Grågrön

grågröna sovrumsfärger

En grågrön färg är en avslappnande färg för sovrum på grund av dess känsla och djupa toner. Grågröna är mjuka sovrumsfärger med en maskulin kant som kan hjälpa till att främja en fantastisk och avkopplande atmosfär.

Kombinera det med ljust trä, vitt och jordnära toner. Det fungerar också bra med kanel och jordnära nyanser, liksom mörkare och ljusare naturliga färger för sovrum. Eftersom ibland de bästa sovrumsfärgerna ger en tidlös överklagande, är grågrön också ett könsneutralt alternativ som fungerar bra ihop med vilken färg som helst för en grundligt modern känsla.

Misty Blue

ljusblå sovrumsfärger

En dimmig blå har all ljusstyrka och ljusstyrka du behöver från en avslappnande färg, men utan att det är rent vitt.

Det är en mjuk färg, men med en skarp kant, som väcker tankar om havet och en lätt dimma på en skarp morgon. Plus det är en fantastisk nyans för ett hem som har en kustdesignriktning.

Blek neutral rosa

ljusrosa sovrumsfärger

Pink är känt för sina avslappnande egenskaper och för att vara en av de bästa färgerna för sovrumsfärg. En mjukrosa är perfekt för ett sovrum och med sina jordiska egenskaper är det ett utmärkt alternativ när man överväger avkopplande färger.

Sandrosa ser bra ut med vita sovrumsmöbler och möbler gjorda av både ljus och mörkt trä och finish. Ljusa nyanser av rosa sovrumsfärger kommer också att hjälpa ditt sovrum att se ut och kännas mer expansivt, dyrt och i slutändan tidlöst med en söt, sofistikerad anda att starta upp.

Grå lila

grå lila sovrumsfärger

Grays är fortfarande i trend för 2019, den här gången med hybrid-iterationer. En grå lila är perfekt för ett avkopplande utrymme – det är lätt, vilket innebär att du inte kommer att känna dig kokosnöt i ditt sovrum, men inte så ljus att den är hård och ljus.

Det är uppfriskande och mjukt och är den bästa färgen för ett sovrum med vita möbler och sängkläder.

Bästa sovrumsfärger för fet ljusstyrka

ljusa sovrumsfärger

Om du är uttråkad av neutrala sovrumsfärger och letar efter de bästa färgerna för ett sovrum med lite mer livfullhet, finns det flera smarta alternativ att överväga. Tidlösa neutraler är alltid i stil, men om du inte tål tanken på mer beige, kan dessa soligare färger bara göra tricket.

De har alla en naturlig ton för dem, vilket bara bidrar till deras överklagande som de bästa sovrumsfärgerna för att hjälpa till att lysa upp och stimulera ditt mest använda rum. Dessa färger fungerar också bra för att uttrycka en helt modern och för närvarande anda och fungerar också bra tillsammans med humörigare, mörkare element för ett oväntat uttalande.

Citron gul

avkopplande sovrumsfärger

En pulverformig citrongul är ett utmärkt sätt att lysa upp ditt sovrum så det känns som att solen alltid slår in. Se till att du håller fast med en dämpad, vattnig gul eftersom du bör undvika alltför surt och slipande. 

Mjuk aprikos

aprikos sovrum färger

Aprikosfärger är vackra och ger förvånansvärt flexibla sovrumsfärger. De har gott om djup och fungerar bra med en massa andra toner och nyanser, från jordnära färger till mer överdådiga toner.

Mörkt trä, ljust trä och vita möbler parar alla bra med en mjuk aprikos, samt färgat glas och guldtillbehör. Och medan sovrumsfärger i aprikosområdet tenderar att framkalla hösttider, föreslår våra inredningsarkitekter att para ihop det med en blandning av både starka och ljusare nyanser för att hjälpa färgen att bli rik och tidlös.

Dämpad röd

röda sovrumsfärger

En dämpad lynnig röd är ett bra alternativ till övermättade mörkare färger. Den har en jordbrun ton, vilket gör den till en ganska överdådig färg full av extra djup. Som sagt, det är säkert att ge djup i ditt sovrum, samtidigt som det verkar humörigare, större och i allmänhet mer vuxen.

En av de mer klassiska i trendiga sovrumsfärgerna, nyanser av rött ger ett sovrum avundsvärt styrka, sägs ge lycka till och är så sällsynta att du är sovrumsfärger kommer att förbli avundsvärda och minnesvärda i många år framöver. Se bara till att om du lägger till ett nytt lager färg bör det göras professionellt eftersom röd färg kan se ut som strimmig och vattnig.

Solnedgångrosa

dammiga rosa sovrumsfärger

En dammrosa lugnande, eleganta och mjuka toner framkallar en underbart tröstande och lyxig färg som ibland kan vara oväntad. Håll den eklektisk och para ihop den med en traditionell matta, massor av väggkonst och massor av snygga dekorativa föremål.

Bästa sovrumsfärger för extra jordnära

jordnära sovrumsfärger

Några av de bästa färgerna för sovrum är de med de jordnära tonerna som styr deras designstil. Du kommer aldrig att säga ”brunt är tråkigt” igen, när du väl har arbetat med dessa färger. De är inte bara naturliga och jordnära, men de är också djärva och slagkraftiga, med enormt djup.

Subtila neutrala känns oinspirerande för 2019. Istället kan du ta in de djärva uttalande färgerna i sovrummet, för att föreställa dig ditt mest personliga utrymme med extra energi.

Kanel

aprikos sovrum färger

En kanelton är en levande känsla för traditionella bruna och neutrala sovrumsfärger. Det kommer att ge en touch av eld och värme till en accentvägg eller sängkläder och samtidigt ge dig den typ av avkopplande känsla du får från mer jordnära, naturliga toner.

Mörkbrun

Bruna sovrumsfärger

För en autentisk utomhuskänsla, koppla ihop mörkbrun med ljusa och mörkgröna tillbehör och inredning. Mörkbruna accenter kommer säkert att ge djup i ditt sovrum utan att överväldiga det samtidigt som ditt rum är jordat och mysigt.

Använd den sparsamt så att den verkligen sjunger mot de andra sovrumsfärgerna du tänker på.  

Lera

lera sovrumsfärger

Om du vill ha en fantastisk och dramatisk naturlig nyans är lera den bästa färgen för ett sovrum för att ge extra djup. Lera är ett stänk av orange bort från en brun och vi älskar den livlighet som denna underton lägger till i alla rum.

Detta skulle vara den perfekta färgen för ett rum som är inspirerat av naturen och förenar designen med underbar jordnära. 

Intressanta sätt att måla ett sovrum

Gör det unikt med dessa tilltalande sovrumsfärgidéer som säkert kommer att ge visuellt intresse för ett av dina mest använda rum.

Färg dina dörrar

bästa sovrumsfärger 2019 dörrar

Om ditt sovrum är målarfärgat i liten skala kan alla dina väggar få det att verka ännu mindre, så varför inte lägga till ett grafiskt stans i det genom att måla dina dörrar?

Genom att göra det kommer du att kunna ta in träffar av unik färg utan att behöva gå för det hela tiden.

Tänk på The Ceiling

bästa sovrumsfärg 2019 tak

Ofta förbises och ofta anses vara den femte väggen i ett rum, få ditt tak att se högre ut än vad det egentligen är genom att måla det i en unik färg eller skapa paneler eller ett mönster för att verkligen få det att sjunga.

Faktum är att svarta och vita ränder är utmärkta för att få ett rum att känna sig så stort som möjligt utan att vara för distraherande.

En accentvägg

bästa sovrumsfärger 2019 accentvägg

Ett annat litet hackrum för sovrumsmålning som låter dig få in färger kommer genom en rumsdefinierande accentvägg. Genom att skapa en uttalande accentvägg lägger du också till mer visuellt djup i utrymmet.

Målade paneler

bästa sovrumsfärger 2019 paneler

Lägg till en känsla av styrka i ditt sovrum genom att måla den övre delen av den i en lynnig färg. Detta kommer återigen att få ditt sovrum att se större ut och mycket mer intressant.

Bilder via Pinterest