Bästa trender för köksrenovering

köksrenoveringsidéer 2019

Vill du uppdatera ditt kök men har lite idéer? Att investera i trender för köksrenovering är en komplex process. Som du kan föreställa dig kan idéer om köksrenovering vara förvirrande eftersom du kanske inte vet var du ska börja, eller hur du kartlägger bästa handlingssätt.

Så innan du börjar planera de inledande skedena av en fullständig köksrenovering är det viktigt att du vet exakt var du ska börja och hur mycket av en budget du måste arbeta med som köksrenovering är en kostsam investering som kan löna sig vid återförsäljning – om det görs bra. För att börja, fråga dig själv vad dina mål är, vad saknas i din nuvarande köksdesign och vad vill du se gå?

För ivrig kockar, erfarna värdar och upptagna familjer är ditt kök förmodligen centrum för ditt dagliga liv – och en plats där både form och funktion är av yttersta vikt. För att få kunskap om hur du behärskar en köksrenovering har vi sammanställt allt du behöver veta om att renovera ditt kök för de ultimata livsförbättrande uppgraderingarna, från att köpa rätt entreprenör till att välja bakplattor och hårdvara.

Vi utnyttjade våra inrednings- och renoveringsexperter för att ta hand om de bästa metoderna och upptäckte de bästa idéerna om köksrenovering och samlade våra favoritdekorationer från innovativa apparater till budgetvänliga öar och charmiga frukostkrokar. Vår renoveringsguide har täckt dig, oavsett om du planerar en komplett köksrenovering, eller helt enkelt letar efter nya uppdaterade apparater eller behöver inspiration för din drömkökombyggnad.

För att komma igång med att få dina köksrenoveringsidéer att leva upp tittar vi på de bästa trenderna för köksinredning och renovering för 2019, ur en undersökning av vår dekoratörs visdom. Från de bästa uppdaterade köksmöblerna, till vad du kan hoppa över på, här är allt du behöver veta för att återskapa hjärtat i ditt hem med självförtroende och lätthet.

Bänkskivor

bästa kök-ombyggnad-trender-2019

Även om vi har sett vår rättvisa andel av olika bänkskivmaterial komma och gå, fortsätter populariteten hos lysande kvartsfinisher inte att ha något slut i sikte eftersom det förblir ett av våra kunders mest efterfrågade material och med goda skäl.

Och förutom ett fantastiskt tidlöst utseende är kvarts nästan oförstörbar eftersom det ger en hårdare yta – var noga med att undvika överdriven värme eftersom heta krukor lätt kan skada materialet.

Inget mer granit?

kök-renovering-trender-2019

En grundpelare från 1990-talet och början av 2000-talet, vi är glada att kunna rapportera att granit fortsätter att minska i popularitet eftersom det tenderar att datera köksdekor medan det gör det lite vanligt. Plus granit är superporös och kan samla bakterier om det inte tas om hand ordentligt.

Vita kök är över

helt-vitt-kök-renovering-trender-2019

Medan det inte förnekas det tidlösa överklagandet av ett ultralätt vitt kök, finns det gott om fantastiska alternativ att ta in för ett mer rikt och berusande utseende.

Och det är självklart att alla vita kök är mycket svårare att hålla rena dagligen, så varför inte överväga att ta med några distinkta nyanser för att skapa ett mer minnesvärt kök.

Set A Moodier Tone

kök-ombyggnad-trender-2019

Istället för ljusoptisk vit, överväga att ställa in en humörigare ton i ditt kök med lockande och oväntad färg för att skapa ett mer rikt och nyanserat utseende.

Från nattvakt , 2019: s mörka och dramatiska gröna färgade årets färg till jordigare terrakotta eller ännu mer levande toner, överväga att lägga till en känsla av förhöjd energi med färger som väcker känslor och en positiv anda.

Matt allt

matt-kök-renovering-trender-2019

Vem älskar inte det snygga utseendet på matt finish? Och turen för dig att vi har märkt att showrooms är fulla av matt skåp och apparater som, trots att de är attraktiva, i slutändan är mycket lättare att hålla rena och är säkra på att inte gå ur stil när som helst snart tack vare deras evigt coola lockelse.

Mörka kök

mörk-kök-renovering-trender-2019

Motsatsen till tendensen att gå till helt vita kök, svarta och humörigare nyanserade köksdesignidéer kommer säkert att snabbt ge en elegant känsla av drama till alla hem, är lättare att hantera och är ett elegant alternativ till vanliga elfenben.

Grid Motifs

bästa kök-ombyggnad-trender-2019-idéer

När tiderna kräver rena, symmetriska raka linjer ser vi rutmotiv som används som en liten nick till industriell styling överallt i kontrasterande svart för fönster, dörrar och skåpben.  

Spanska och marockanska plattor

spanska-kakel-kök-renovering-trender-2019

Lägg till en exotisk anteckning till din köksdekor med intrikat mönstrade spanska och marockanska inspirerade plattor och backsplays för en mycket mer betydande visuell påverkan än säg nu vanliga tunnelbanor.

Mixa och matcha

blandat kök-renovering-trender-2019

Var djärv med oväntade sidopositioner från skåp till golv för att skapa en minnesvärd, personlig mix exklusiv för ditt hem som inte håller dig fast i en definitiv designriktning. Utforska istället uttrycksfulla köksmöbler med friheten att experimentera samtidigt som du lägger till en känsla av lek hela tiden.  

Slutet på rostfritt stål

bästa-köket-ombyggnad-trender-2019-kylskåp

Liksom alla bra inredningstrender finns det en punkt där du har sett inredningselement alltför ofta, överallt. Så bjud apparater, armaturer och finish i rostfritt stål och gör det som är enklare i neutrala standardtoner eller bli vilda med färgglada och mönstrade element för det ultimata uttalandet.

Ljusa spisar och huvar

ljus-spis-kök-renovering-trender-2019

Även om spänner och huvar kan vara betydande investeringar, fortsätter våra inredningsarkitekter att hitta fynd i överraskande nyanser från svala och lugnande pasteller till primära nyanser.

Omfamna Hygge

hygge-kök-renovering-trender-2019

I ett kök kan mindre verkligt betyda mer eftersom de minsta uppgraderingarna kan ge mer utrymme för förberedelsestid och lagringslösningar. Håll dig till konceptet Hygge och se till att ytorna är fria och tänk på alternativ för dina övre skåp från hyllor till konst – du heter det.

Minimal Mindfulness

bästa-köket-renovera-trender-2019-minimal

För ett modernt modernt hem, överväga att uppdatera ditt kök med rent fodrad skåp och eliminera gjutning och tunga ytor och gå efter tidlösa raka linjer för att upprepa den parade tillbaka atmosfären i ditt absolut minimala hem.

Undercounter apparater

under-counter-apparater-kök-renovering-trender-2019

Eftersom köksdesignidéer från 2019 kräver rensning av fläckar ovanför nedre skåp, välj apparater som diskar och mikrovågsugnar för att hålla dem utom synhåll när övre fläckar blir mer lediga.

Glastak 

modern-kök-renovering-trender-2019

Super cool och minimal att starta, Falmecs Alba-huva är förmodligen en av de mest innovativa köksdekorationsuppdateringarna vi har stött på i åldrar. Smal, snygg och lätt att dölja, det ger ett utmärkt alternativ till skrymmande huvor.

Betongytor

Kök Renovering Trender 2019 Betong

I linje med minimala köksdesignteman har vi sett vår rättvisa andel av backsplattor, bänkskivor och golv eftersom de är bra alternativ för ett budgetvänligt kök och omedelbart låna ut rummet moderna men ändå industriella anteckningar.

Höga kolonnkylar

tall-kolonn-kyl-kök-renovering-trender-2019

Även om du kanske inte är ute efter ett nytt kylskåp, finns det något uppfriskande med de mer vertikalt utökade alternativen för sent eftersom de tar upp mindre golvyta och ger ett kök mer visuell inverkan än en standardhöjd man någonsin kunde.

Terrazzo Ytor

terrazo-kök-renovering-trender-2019

Populärt på 50- och 60-talet och återupplivades på 1980-talet, är Terrazzo-ytor tillbaka på trenden eftersom Mid-Century Modern inredning fortsätter att vara den mest eftertraktade designstilen av dem alla. Dessutom kommer Terrazzo-ytor att ge en lekfull stans till även de mest avskalade köken.

Smart Kitchen Remodel Idéer 

bästa kök-ombyggnad-trender-2019-tech-smart

När tekniska framsteg fortsätter att förbättra vårt dagliga liv, är det ingen överraskning att rörelsen äntligen tog sig in i våra kök. Från fjärrljuskontroller till smarta kylskärmar finns det många geniala uppdateringar att dra nytta av för det bästa inom köksdesignidéer.

Guld och svart

svart-guld-kök-renovering-trender-2019

Tidlös i överklagande och säker på att lägga till enkel elegans i alla kök, svarta skåp och apparater färdiga med antingen guld eller koppar accenter och hårdvara ger en stor gest i alla kök.

Hyllor i glas

glas-hyllor-kök-renovering-trender-2019

Ett sofistikerat alternativ till skrymmande öppna trähyllor, glashyllor är lättare att rengöra, släpper in ljus och ser mer lyxiga ut än oavslutade trähyllor.

Induktionsmatlagning

bästa kök-ombyggnad-trender-2019-matlagning-idéer

Snabba, säkra och estetiskt tilltalande induktionsbrännare använder mindre värme även i de minsta köken, vilket hjälper till att hålla sig sval under tillagningen medan ytorna är säkra att röra vid. Dessutom eliminerar dessa smarta spisar behovet av en påträngande köksfläkt, vilket gör det möjligt för oändliga kreativa designmöjligheter.

Ennivåöar

köksö ombygga idéer

Jämfört med deras flerdimensionella motpunkter blockerar öar på en nivå inte ljus, ökar förberedelsearbetet och skapar en fri konversation och matplats.

Djupa lådor

djup-låda-kök-renovering-trender-2019

Genom att köpa djupare lådor än genomsnittet blir det enklare att laga och lagra, särskilt när de placeras i matlagningsområden med hög trafik, som bredvid ditt sortiment.

Unika diskbänkar

unikt-handfat-kök-renovering-trender-2019

Säg hejdå till alltför vanliga bondgårdsvaskar och hej unika alternativ för uttalande som kan skryta med invecklade mönster, oväntade skalor och material och fantastiska utsmyckade armaturer för vardagens överflöd i detta mest använda rum.

Naturliga detaljer

ekologiska-kök-renovering-trender

Och nej, då kräver vi inte lantbruksrelaterade finish och funktioner för din köksinredning. Ta istället beröringar av det abstrakta, oavslutade och naturliga i små doser för inslag av semi-rustika, industriella anteckningar.

Lägg till drama

bästa kök-ombyggnad-trender-2019-guide

Tänk på slående sätt som du kan lägga till oväntade element i ditt uppdaterade kök, som att stoppa belysningsarmaturer, dekorativa tillägg och överraskande finish och nyanser för att göra din köksdekoration unik för ditt hem.

Täckta diskbänkar

täckt-handfat-kök-renovering-trender-2019

Perfekt för att på ett smart sätt lägga till mer förberedelse- och diskutrymme direkt, glidande täckta diskbänkar har också den dubbla fördelen med att dölja ett handfat fullt av disk som väntar på att rengöras.

Två tonskåp

två-ton-kök-renovering-trender-2019

Återigen med den avsiktligt felaktiga köksinredningstrenden, överväg att använda två kompletterande toner för väggar och skåp för att överraska ögat med ett direkt coolt utseende.

Bankett sittplatser

modern-sittplats-kök-renovering-trender-2019

Alltmer populära, anpassade bankettsittplatser är ett utmärkt sätt att sammanföra familj och vänner i det här vanligaste rummet samtidigt som dina köksmöbler får en unik funktion som också kan öka värdet på ditt hem.

Blandade metaller och ytbehandlingar

bästa kök-ombyggnadstrender

För ett lager i lager som fortfarande är rikt och skiktat, kombinera olika metaller som kopparvaror, mässingsarmaturer och silverfinish för ett mer avslappnat men elegant uttalande.

Statement Golv

uttalande-golv-kök-renovering-trender-2019

Lägg till liv i din köksinredning med slående mönstrade golv och mattor som ger en dynamisk visuell stans jämfört med ett grundläggande trä- eller kakelgolv.

Traditionellt engelska kök

traditionellt-engelska-kök-renovering-trender-2019

För en romantisk uppfattning om köksdesignidéer, tänk på idylliska engelska landsbygdskök och få utseendet med enkla färgfärger, hyvelmaterial, ett strikt fokus på funktion och uppmärksamhet på detaljer är bra här – överdriv det bara inte.

Kök ö förvaring

ö-förvaring-kök-renovering-trender-2019

Med förvarings- och funktionstangentproblem i alla kök, utnyttja det utrymmet under din köksödesign och tänk på smarta hackar för att utnyttja utrymmet så att du kan tillgodose dina behov bättre.

Omedelbar tabell

förvaring-kök-renovering-trender-2019

Genom att förlänga bänkskivan över kanten på din köksö, kan du enkelt lägga till extra utrymme för att sitta fler gäster samtidigt som du inte behöver använda ett bord om du inte har mycket utrymme.

Uttalande avföring

modern-pallar-kök-renovering-trender-2019

Vi har sett några fantastiska uppdateringar av pallstyling att överväga från mitten av århundradets moderna skönheter till Hollywood Regency-stilar fulla av personlighet och vardaglig glamour.

Iögonfallande hängande lampor

topp-kök-renovering-trender-2019

Gör ett uttalande med en konversationsstartande hänglampor, eftersom de är perfekta för att ge riklig belysning till vidöppna utrymmen.

Färgglada Grout Kitchen Remodel Idéer

färgad-injekterings-kök-renovering-trender-2019

Välj det oväntade och välj en distinkt färg för injekteringsarbeten, eftersom det ger din köksdekoration en grafisk kick och inslag av nödvändig färg.

Högglansskåp

Köksrenovering Trender 2019 Skåp

Eftersom de ser bra ut, tänk på högglans skåp så glatt som den målade ytan på en bil eller nagellack som ett alternativ för ett hyper-sofistikerat kök.

Tänk på välbefinnandet

hållbart-kök-renovering-trender-2019

För en övergripande känsla av välbefinnande, håll sakerna bekväma, ta med små växter och designelement från naturen. Och hoppa över kemiska produkter och välj naturliga och organiska produkter istället.

Förvrängning

modern-minimal-kök-renovering-trender-2019

Håll bänkskivorna borta från tillbehör och apparater för ett rent, tyst utseende.

Träräknare

trä köksbänkar

Trots att de kräver mer vård och har en kortare livslängd, är träbänkar ett effektivt sätt att ge värme och karaktär i alla kök.

Rustika och moderna köksrenoveringsidéer

rustika moderna köksrenoveringstrender 2019

Genom att kombinera de två designstilarna skapar du enkelt ett rikt och nyanserat utseende i ditt kök som är unikt för ditt hem.

Trender att släppa taget

Renovering av kök Trender 2019 för att undvika

Nu när vi har gått igenom de bästa köksrenoveringsidéerna för 2019, låt oss titta på de köksdesignidéer du borde undvika av goda skäl.

Mason Jars

Vi har sagt det tidigare och vi kommer att säga det igen – tillräckligt med att använda masonburkar som drickskärl. Visst, de är bra för lagring och bör återanvändas så mycket som möjligt, men de är mycket omogna för servering och låg panna att starta.

Subway Tiles

Tunnelbanekakel kan vara tidlösa men de är också borta trötta just nu eftersom du kan upptäcka dem överallt, från ditt lokala snabbmat till ditt grannars hem. Gå över förväntan och välj brickor som är mer oväntade för att ge ditt hem en unik fördel.

Krukställ

Är du verkligen så kär i att damma att du hellre vill hålla dina krukor hängande och samla och släppa damm i ditt kök? Vi trodde inte! Så dra nytta av nyare skåp med djupa lådor och håll ditt luftrum fritt för ett inbjudande och öppet utseende.

Grafiska tecken

Vi vet att du bor, skrattar och älskar i ditt hem – inte alla? Så hoppa över överflödet och undvik att ditt hem ser ut som en Hallmark presentbutik och välj verklig, omfattande konst om du vill göra ett uttalande.

Barndörrar

Ett vanligt misstag som nybörjare dekoratörer gör alltför ofta är att fastna i både teman och upcycling. Och ärligt talat, såvida du inte lagar mat i en stall, finns det ingen anledning att ta utseendet i ditt kök.

Brun granit

Vill du ta gästerna tillbaka till 80-talet? Om svaret är ja, håll dig till grumlig brun granit. Om inte, välj ytor som är mindre daterade, mer tidlösa och uppriktigt sagt, som är lättare för ögat.

Utsmyckade skåp

Såvida du inte bor i ett orört slott behöver du inte ha överarbetade skåp i något hem. Och med dagens krav på minimalism och rena, raka linjer, föreslår vi att du hoppar ut på skåp med tunga utseende, eftersom de omedelbart kommer att lägga bulk till alla köksdekorationer.

Chevronmönster

Även om dessa ärligt sett har ett ganska anständigt utseende, ser vi dem alltför ofta ger dem en gemensam, grundläggande känsla. Men om du insisterar på att säga en chevron backsplash, håll den minimal genom att gå tonal.

Körsbärsträ

Eftersom ingenting daterar ett hem mer än körsbärstonsat trä, föreslår vi att du rensar materialet i varje rum eftersom det är för traditionellt och vanligt att överväga.

Bar Höjd Tabeller

Perfekt för en ungkudde eller sovsal, mindre för ett upphöjt hem. Hoppa över barhöjdstrenden och håll fast med beprövade och sanna skalor för en mer tidlös känsla.

Faux finish

Eftersom de verkligen ser billiga ut, föreslår vi att du hoppar över de populära kontaktpappershackarna för backsplashes, skåp och apparater eftersom människor kan berätta, särskilt när hela rummet börjar dra av sig. Som du kan se krävs det mer än en blandning av trender och köksmöbeluppdateringar för att föryngra ett trångt och otilltalande köksutrymme, särskilt när din nuvarande köksinredning är mörk och föråldrad och saknar personlighet.

Ibland finns det bara en stor drivkraft bakom en köksrenovering och idéer för köksrenovering: kanske din växande familj inte kan passa runt ditt frukostbord, eller din familj med två ugnar fastnat med ett ineffektivt kök med en ugn, eller ditt kök är helt enkelt ett ögonblick .

Som ofta finns det många små faktorer som kompletterar kravet på en total köksrenovering. Kanske drömmer du om ett kök som matchar dina färgglada, eklektiska smaker, som kan skilja sig från den smak du kan ha haft när du flyttade in. Eller kanske du vill öppna ditt kök till resten av huset för en öppen planlösning. Oavsett fall föreslår vi att du vänder dig till en professionell köksdesigner som hjälper dig att skapa ett sätt att få allt du vill ha i ditt drömkök.

Och även om vi inte föreslår att du ska lägga till mer utrymme, tänk istället på sätt du kan öppna och konfigurera om ditt kök. Tänk på att ta bort en vägg som skiljer ditt kök från din formella matsal, följt av anpassade skåp för att flöda genom båda utrymmena och hjälpa till att blanda dem ihop sömlöst.  Och varför inte spruta upp ditt befintliga matområde för att skapa en mer sofistikerad formell matsal om möjligt? Även om du kanske måste offra aspekter av din köksinredning för att skapa plats för ett klädkammare eller en ny frukostkrok, tänk på sätt att skapa ett smartare trafikflöde för matlagning, underhållning och mat.

Kanske vill du ha en mer färgstark, livfull backsplash eller en komplett köksrenovering med en mängd olika typer av kakel i en mängd former och storlekar. Allt sagt och gjort, möjligheterna och designanvisningarna är oändliga, så experimentera och ta risker – ha kul med dina köksrenoveringsidéer, vad har du att förlora?

I början av designprocessen skapar du ett omfattande frågeformulär för dig själv för att bättre förstå ditt kök och dina levnadsvanor. Och eftersom de flesta husägare ofta underhåller och lagar utarbetade måltider i sitt kök, tänk på att uppgradera ditt kök med flera apparater för att möjliggöra extra förberedelsefunktioner, bättre städning och för att ge massor av lysande eldkraft för stora sammankomster.

Intelligenta detaljer, fantasifull design och utrymmesökande bekvämligheter gör varje kök lättare att använda och lättare att städa upp med utrymmen som vanligtvis går till spillo med ett nytt syfte och sätter igång på lång sikt.

Här är vad du kan fråga dig själv innan du börjar en köksrenovering:

Kök Renovering Trender 2019 inspiration

För dem som överväger en förhöjd köksrenovering – eller egentligen någon renovering – kommer dessa tio frågor att göra ditt liv – och din inredningsarkitekt och entreprenörs liv – enklare. Genom att få dessa tio frågor besvarade innan du ringer till din entreprenör kan du få en mer produktiv, strömlinjeformad upplevelse.

  1. Vad är ditt mål?

Planerar du att sälja ditt hem de närmaste åren? Tänker du uppgradera ditt hem för den försäljningen? Eller försöker du helt enkelt göra det bästa av din köksdekor?

  1. Hur länge planerar du att bo i ditt hem?

Om du ser dig själv bo där i bara några år bör du förmodligen överväga en annan typ av renovering, något som kanske inte är lika dyrt eller något som är mer tidlöst och traditionellt i din favoritestetik. Men om du kommer att bo där längre, kommer du naturligtvis att spendera lite mer på att designa något som sjunger för dig.

  1. Har du barn?

smart-kök-renovering-trender-2019

Om du gör det, var ska du lagra allt utom räckhåll? Slitstarka, lätta att rengöra material är perfekta för barnvänliga köksidéer.

  1. Har du allergier och hälsoproblem?

Om någon i din familj lider av astma eller andra andningsproblem, kontakta din entreprenör och låt dem undvika högglanslack och urea och fenolformaldehyd.

  1. Kommer du att bo i ditt hem under din renovering?

Om så är fallet, kom ihåg att det kommer att öka ledtiden och byggtiden, samt öka den skydds- och renhetsnivå som behöver bibehållas under renoveringsprocessen.

  1. Vad är din budget?

modern-kök-renovering-trender-2019

Svara på den här frågan själv så att du bättre kan förstå vilken summa pengar du kan spendera bekvämt. Det är viktigt att vara ärlig med de experter du anställer om vad det numret verkligen är.

  1. Vad har människor i liknande hem åstadkommit?

Komma till svaret ”Kan jag göra det?” hjälper till att börja processen.

  1. Vad kan du ta bort för att öppna ditt kök?

Fråga dig själv och din entreprenör om att utforska alla möjligheter att utnyttja din köksrenovering på bästa sätt.

  1. Vad ligger bakom dessa murar?

modern-kök-renovering-trender-2019

Du måste komma ihåg att varje kök har dolda verktygssteg som i slutändan begränsar mängden rum du måste arbeta med.

  1. När kan du komma igång med dessa köksrenoveringsidéer?

Eftersom ett välplanerat projekt är ett väl genomfört projekt, ta dig tid att ordentligt planera varje rörelse du gör under köksrenoveringsprocessen.

Bilder via Pinterest