Bästa vita lakan

idéer för korkrumsgolv 2019

Eftersom det inte finns något som att glida in mellan en uppsättning mjuka, överdådiga bomullslakan och glömma i vila efter en lång dag, tittar vi på de bästa vita sängkläderna enligt Décor Aid inredningsarkitekter .

Om dina drömmar är fyllda med de finaste vita lakan och du längtar efter den smidiga känslan mot din hud, kommer du att vara lättad över att veta var du ska få tag på de bästa vita lakan 2019. Inte bara det, du vill att veta hur man väljer de bästa lakan och vad som gör dem så perfekt eftertraktade att starta. Med det i åtanke, förbered dig på att transporteras till en rik full av hotell-standard vita lakan, för det finns så många perfekt lönsamma vita lakanidéer tillgängliga till en rad priser som inte bryter banken eller har du tänkt två gånger så att du kan få en bättre nattsömn.

Så, vad gör ett bra vitt lakan?

bästa vita lakan 2019

Innan vi kommer till de bästa vita sängkläderna på marknaden, låt oss titta på vad som definierar vad som gör dem så förhöjda. Det finns några saker du måste tänka på när du väljer det ultimata vita lakanet 2019: tygtyp, trådantal och vävning. Vilket kombinerat, alla står för känslan, hållbarheten och komfortnivån de kommer att ge. Dessutom hjälper de dig att navigera dig igenom de många prispunkterna till hands.

Och vi föreslår att du tar del av dessa viktiga detaljer så att du kan välja rätt lakan enligt din budget samtidigt som du är stolt över känslan av att du vet exakt vad du letar efter och vad som motiverar kostnaderna. Ju mer du känner till sängkläder av hög kvalitet, desto mer sparar du och desto längre håller de på – oavsett hur många tvättar de går igenom, även på barnsängar.

tyg typ   

bästa vita lakan tyg

Vi har alla hört att ju högre trådantal, desto bättre är de vita lakan. Det är till viss del sant, men trådräkning är inte allt och slutar allt när det gäller att välja de bästa lakan. Ja, trådantalet är viktigt, men vad som är viktigare är tyget. Det säger sig själv att ju bättre kvalitet på tyget, desto bättre kvalitet på lakan. Speciellt nu eftersom våra egna inredningsarkitekter har rapporterat att trådräkningar ofta är vilseledande och ofta överdrivna. 

Håll utkik efter bomull av högsta kvalitet som du kan ta hand om när du handlar efter vita lakan; Pima, egyptiska och Supima bomullslakan är de du ska hålla koll på. Du märker omedelbart skillnaden mellan dessa typer av bomull och dina vanliga bomullslakan. Pima, egyptisk och Supima bomull som används för att väva kvalitetsark har längre fibrer, vilket ger ett exceptionellt mjukt och tröstande lakan.

Silk är ett annat tillgängligt alternativ som är det mest dekadenta av dem alla. Silke har en överdådig och mjuk beröring som känns mjuk mot huden. Det är också bra för dem som lider av känslig hud och allergiproblem, men det håller dig inte varm på samma sätt som bomull gör, så det kan vara ett material som är bäst för när du behöver sommarlakan. Silkesdukar är också mer värdefulla, vilket gör att de håller mindre längre och deras vård kan kräva mer eftersom du inte bara kan kasta silkesdukar i en tvättmaskin – de måste tvättas för hand eller dyra kemtvätt. 

Trådräkningen är fortfarande nyckeln

2019 bästa vita lakan

Även om vi bara noterade att trådantalet har blivit allt mer vilseledande för sent, ger trådräkningen fortfarande en bra indikator på de bästa lakan, även om det inte är den enda indikatorn du letar efter. Att spendera tid på att arbeta i så många trådar som möjligt i ett ark är inte en lätt uppgift, så ark som tillverkas billigt kommer helt enkelt inte att innehålla så många trådar. Och i slutändan bleknar de och känns repigare ju mer du tvättar dem.

Du kan lita på att de dyrare lakan du stöter på kommer att ha ett högre trådantal än de billigare. Tanken är att ju fler trådar av bomull eller silke i en kvadrat tum, desto mjukare och mjukare materialet känns, vilket ger en tröstande och långvarig lakan av hög kvalitet. Innan du köper lakuppsättningar av något slag föreslår våra inredningsarkitekter att du öppnar ett hörn av förpackningen för att få en verklig känsla av tillverkningen och dess tjocklek. Och bortse inte helt av värdet av att uppmärksamma trådantalet, kom bara ihåg att ta hänsyn till tyget och väven (som vi kommer fram till nästa).

Weave Matters

bästa vita lakan guide

Det finns två huvudsakliga vävtyper som du kommer att stöta på när du tittar på högkvalitativa vita lakanidéer eller andra för den delen – nämligen satin- och percale-vävningar.

Med percale lakan går samma antal trådar horisontellt som de gör vertikalt. Trådarna är kammade och tätt vävda, vilket ger en mjukare vävning som känns både cool och skarp vid beröringen. Lakan av percale är robust – de håller längre och tål upprepad tvätt oavsett vilken temperaturinställning du föredrar – det här är de typer av lakan du troligen kommer att stöta på i ett femstjärnigt hotell, där upprepad tvätt kräver dem för att vara extremt tålig. Vita lakan med ett trådantal på 600 och högre kommer att vara tyngre vid beröring, medan lakan med ett trådantal på 200 och under kommer att vara mycket lättare i känslan och lite transparent på det.

Satinlakan är mjukare, silkeslen och har en glans som perkallark helt enkelt inte gör. De är vävda med fler trådar som går vertikalt än de går horisontellt. Sateen-lakan är mindre skadliga motståndskraft än ett perkalt lakan och är mer benägna att häva och pilla efter cirka ett dussin tvättar. De tål inte ofta tvätt som starkare perkallark. Så, om du inte kan se dig själv leva utan känslan av ett silkeslen lakan, gå sedan till satin vita lakan, eftersom de är överdådigt mjuka och tröstande. Trådantal på 400 eller 600 och högre ger dig den bästa kombinationen av styrka och mjukhet om du letar efter den bästa hållbarheten för dina pengar.

Våra bästa vita lakanval + tips

Fallskärm Percale Venice Set – från 239 $

fallskärm bästa vita lakensatser

Fallskärms percale lakan är gjorda av 100% egyptisk bomull med lång stapel, vilket ger ett lätt och andningsbart material som håller dig sval på natten.

Varumärket firas för att de inte mjukgör sina lakan artificiellt och lämnar sina sängkläder fria från skadliga kemikalier och syntetiska ämnen och de färgar alla sina tyger naturligt. Alla deras produkter levereras praktiskt i en återanvändbar påse eller en tvättpåse, vilket ytterligare stöder deras oro för miljön.

Elle Silk Classic Silk Sheet Set – från $ 458

Elle siden bästa vita lakan

Dessa sidenlakan är gjorda av det finaste mullbärssilken, vilket ger dig lyxens höjd, om än till en högre prispunkt. De är naturligt allergivänliga (vilket gör dem motståndskraftiga mot dammkvalster) och eftersom de är rena siden anpassar de sig till kroppens temperatur, vilket ger en bekvämare sömn).

På grund av det höga proteininnehållet i silket som används är dessa lakan snälla mot håret och huden, vilket hjälper till att hålla håret och huden mjuk. Var noga med att ta hänsyn till att medan de är hårda, är de mycket mer känsliga och dyra att underhålla på det. 

Pratesi lakset med egyptisk bomull i orbit – från $ 400

pratesi bästa vita arkuppsättning

Med över 100 år av berömt kunnande när det gäller att producera sängkläder av högsta kvalitet,   fortsätter Pratesi- familjen att vara ett pålitligt sängkläderföretag för de mest lyxiga hemmen i världen. Med en balans mellan traditionell vävteknik och modern minimalism är deras sängkläder stolt handgjorda i Florens, vilket garanterar en livstids användning.

Och även om det finns en sublim enkelhet att uppskatta när de sjunker ner i deras överdådiga sängkläder, kommer en snabb känsla av tillverkningen att motivera företagets påstående att endast använda den bäst utvalda bomull som någonsin övervägs för vävning.

Anne De Soléne Retro White Sheet Set – från $ 400

anne de solene bästa vita lakan

Anne De Soléne från Paris är känd för lyxiga sängkläder som är tänkta att vara en livstid och har tillverkat kvalitetssängkläder sedan 1967 i Frankrike. Med en bomullsperkaltillverkning med en mycket fin vävning för extra mjukhet, arbetar företaget bara med de finaste tygerna och kan också skapa sängkläder och lakensatser i enstaka, anpassad storlek.

Drouault Paris snövit percale lakset – från $ 225

drouault bästa vita lakan

Om deras lakan är tillräckligt bra för Hotel de Crillon i Paris, vet du att sängkläder från Drouault säkert kommer att ge det ultimata lyxiga komforten i ditt eget hem. Kammad bomull med lång häftklammer är det som gör att deras sängkläder står på egen hand tack vare den smidiga, silkeslen och robusta känslan som den lägger till vid beröringen – vilket gör allt från etiketten värt investeringen.

Frette Hotel Classic Sheet Set – från $ 370

Frette bästa vita lakan

Namnet Frette framkallar omedelbart en sofistikerad, djupt lyxig känsla och med god anledning. Sedan 1860 har Frette använt de finaste fibrerna och hantverket som har sitt ursprung i och definierats av sitt italienska arv.

Deras Hotel Classic vita lakan har en skarp bomullspercale med en enkel och tidlös känsla och finns i många av världens finaste hotell – precis som alla deras produkter.

Ralph Lauren Allison lakensats – från $ 225

ralph lauren allison bästa lakan

Prisvärda, pålitliga och noggrant designade lakan är det som håller våra inredningsarkitekter tillbaka till Ralph Lauren för sängkläder gång på gång. Det klassiska Allison-sortimentet av klassisk sängklädsamling från Ralph Lauren är tillverkat av lyxigt mjukt egyptisk bomullspercale och har ett enkelt och enkelt utseende.

Och bäst av allt, du kan enkelt ta in kvaliteten på Ralph Lauren-sängkläderna i ditt hem utan att behöva spendera en förmögenhet eftersom det är ett varumärke som alltid säljs någonstans, när som helst.

Brooklinen Classic Hardcore Sheet Bundle – från $ 187,50

brooklinen bästa vita lakan

Börjar med ett medianprisintervall på $ 187,50, och dessa lakan ligger i mellanalternativet för vita lakan, men de saknar verkligen inte kvalitet som ett resultat. De använder 100% bomull med lång stapel, de är certifierade kemikaliefria, med en 270-tråd-räkning, som är mycket ansedd för vita lakan online. Om inte den ultimata resursen för de bästa vita lakan online.

De erbjuder också livstidsgaranti på sina lakan och erbjuder gratis byten och utbyten om du inte är nöjd – vilket betyder att de är 100% säkra på att du kommer att bli oändligt nöjd med deras produkt.

The White Company Savoy Linen Collection – från 169 $

det vita företaget bästa vita lakan

The White Company är en brittisk återförsäljare som nyligen har börjat göra sig ett namn på den amerikanska marknaden tack vare deras överkomliga lakan av hög kvalitet. De vann New York Magazines pris ”bästa lakan” 2018, vilket gör att våra ofta kräsna kunder fortsätter att begära deras 400-trådsräkning Savoy Bed Linen Collection.

Varumärket använder stolt raffinerad egyptisk bomull, och inte överraskande är alla lakan uteslutande ljusa, skarpa vita. Robusta, silkeslen och mjuk vid beröring, de är ett utmärkt exempel på klassiska hotellark som är tänkt att hålla i många år framöver.

Target Threshold Performance Sheet Set – från $ 29,99

mål bästa vita lakan

Med tanke på det otroligt låga priset har dessa lakan en löjligt hög kvalitet och är billiga om du har en budget eller behöver köpa flera lakensatser samtidigt.

Det finns helt enkelt inget annat alternativ eftersom de är bra även om du inte har en budget. De är 100% bomull och lakan är djupa och smart utformade så att de inte glider, plus att de är kemiska fria. De är skarpa att röra vid, men inte lika mjuka som andra alternativ på den här listan, men för ett så lågt pris, vem kommer att klaga? Dessutom kommer de att vara perfekta för mindre använda sovrum i ditt hem, som ett gästsovrum eller ett barns rum där du inte vill fortsätta investera för mycket pengar i.

Boll & Branch Signature Soft Solid Hemmed Sheetsets – från $ 200

den bästa kvaliteten på vita ark

Dessa vita lakan är 300 trådar och underbart lyxiga, men det som verkligen gör att de sticker ut från mängden är det faktum att deras bomull är helt organisk.

Ekologisk bomull är svårt att få fram till lägre prispunkter, så kudos till Bool & Branch för att köpa den och producera lakan till ett rimligt pris. Inte bara det, hela tillverkningsprocessen är organisk att starta, och ännu bättre, de är Fair Trade-certifierade.

Bilder via Pinterest