Behållande väggidéer

inspirerande stödmurar

När det gäller att höja ditt utomhusutrymme är himlen gränsen, men tyvärr är det också budgetkrav. Och om du inte är nöjd med att ha en trädgård som är ojämn eller sluttande, så hjälper en stödmur dig omedelbart att föreställa dig ditt utomhusutrymme som du alltid har velat ha det. En stödmur gör att du kan utnyttja ditt utrymme bäst och skapa funktionella områden ur rummet som tidigare var ojämna och oanvändbara. Inte bara hjälper de dig att få ut det mesta av ditt utomhusutrymme, men de är utmärkta för att definiera områden, lägga till höjd och lägga till en speciell skulpturell kvalitet i din trädgård. Bäst av allt, även om det kan vara en kostsam investering, kommer det utan tvekan att öka återförsäljningsvärdet på ditt hem samtidigt som det hjälper dig att njuta av din tid tillbringad utomhus i många år framöver.

Från idéer från betong till trähållande vägg, de kan tillverkas av alla slags olika material, vilket ger dig gott om utrymme för att maximera din trädgård. För att hjälpa dig att hitta de bästa idéerna för kvarhållande väggar för ditt hem, vände vi oss till Décor Aid-renoveringsexperter för deras behov av att få utseendet rätt med tillförsikt.

Innan vi börjar, vad är en stödmur?

idéer för trädgårdsunderhåll

En välbyggd och robust stödmur gör exakt vad namnet säger, den hindrar smuts från att röra sig för att skapa en strukturerad yta. En utomhus stödmur används vanligtvis för att hålla kvar jord eller vatten, och detta kommer att påverka väggstilen och de material du väljer att använda.

Du kommer att se att stödväggsidéer ofta används för att skapa ett jämnt utrymme ovanför dem, på mark som är ojämn eller sluttande. En stödmur hjälper i huvudsak dig att omdefiniera ditt utomhusutrymme och kommer att hålla allt säkert, oavsett väder när det är väl byggt.

Användningsområden för stödmurar

material för kvarhållande idéer

Du kanske får undra var och varför du kan behöva använda en stödmur. De är ofta vana vid terrasser på bakgårdar – sluttningar kan göra trädgårdar till svåra utrymmen att använda, och att terrassera din bakgård ger dig plana ytor så att du kan utnyttja utrymmet på bästa sätt med säkerheten på fast mark under dig.

Hållväggsidéer kan också användas för att hjälpa dig skapa en uteplats eller arbetsyta för övergång från trottoaren till ditt hem (om det finns en lutning) eller för att skapa en uppfart. Hållväggar skyddar också din egendom från olika väderförhållanden som vanligtvis skulle flytta marken och vattnet runt och så småningom skada ditt hemunderlag.

Vilka stödmurar är bäst?

användningsområden för att hålla väggidéer

Som du kan föreställa dig finns det många olika typer av material som du kan använda för att skapa en stödmur. Naturligtvis har alla sina egna fördelar och nackdelar och åtminstone en är säker på att passa dina behov och ditt utrymme ända ner till marken.

Timmer

Timmer är utmärkt för billiga stödväggsidéer och det är lätt att skaffa. Det är billigt och är ett enklare alternativ om du överväger ett DIY-stödmurprojekt. Krossad sten är allt du behöver för väggfoten, vilket ger en enklare installationsprocess. Tryckbehandlad furu kommer att hålla i flera år (upp till 40 år), och pålitligt träd kan vara upp till 20 år, vilket gör dem inte det bästa alternativet om du vill ha kvar väggidéer som kan vara en livstid.

Murverk

Hållväggsidéer gjorda av betongblock, tegel eller sten kan vara långvariga när de är ordentligt installerade och välskötta och underhållna. Om du verkligen tycker om ett pengarbesparande DIY-stödmurprojekt, kan det här vara något du kan göra själv, men du behöver mer än troligt någon att komma och installera det åt dig eftersom du är beroende av deras effektivitet och expertis . Att hålla kvar väggidéer som detta kommer också att kräva konkreta underlag för att hålla dem stabila och säkra, vilket kan vara utmanande att få rätt på egen hand om du är nybörjare.

Hällt betong

gjutna betonghållväggsidéer

Hällväggsidéer av gjuten betong är överlägset mest hållbara och håller dig längst. Med dem har du också möjlighet att stämpla, hugga och fläcka betongen för att få den att se mer unik ut än en vanlig slät, grå betong. Du behöver någon för att göra konkreta stödväggsidéer till verklighet för dig, eftersom det är utmanande arbete. Hälld betong är det bästa alternativet för idéer för dammens hållmur, eftersom det är vattentätt och inte kommer att läcka ut. En gjuten betongfästvägg passar också bra med ett modernt, minimalt hem tack vare sina rena linjer och extremt släta ytor.

Sammankopplade betongblock

Sammankopplade betongblock är några av de enklaste materialen att arbeta med för alla projekt. När det gäller löftet om en gör-det-själv-uppgift som du kan behärska på egen hand, är hängande väggidéer som dessa bra om du vill och kan göra jobbet själv. De är lätta att installera, lätta och passar ihop utan användning av murbruk. De finns i olika färgalternativ så att du kan anpassa stilen till ditt utrymme, och de kräver en krossad sten. En annan fördel med att de inte behöver använda murbruk är att de kan skapa en tillfällig struktur tills du låser fast kvarhållningsidéer som du verkligen gillar, och det faktum att de kan flyttas runt utan att behöva förstöras helt.

Bevara väggidéer

eleganta stödmurar

Från den idylliska och pastorala känslan till den snygga och raffinerade, här är de bästa typerna av stödmurar som du kan tänka på för ditt hem.

Torr stenmur

Torra stenväggar ser nya och traditionella ut och är perfekta för en trädgård i engelska eller stuga. De är knäppa och livliga, och de behöver inte heller något murbruk. De utgör ett underbart tillskott till en trädgård full av blommor och grönska när de vackert framkallar andan på landsbygden. Och eftersom en torrstenstödmur ger din utomhusträdgård en tidlös lockelse, är det ofta vår kunds mest efterfrågade idéer om stödmurar. Torra stenväggar ger dig också många sprickor som du kan lägga till växter i för att maximera ditt gröna utrymme i din trädgård.

Klättrare

Om du redan har en stödmur och du vill göra något för att lysa upp det, är det vägen att gå med murgröna och klättrare i ekvationen. Klättringsväxter är ett underbart sätt att lägga till grönska och dölja en stödmur som har sett bättre dagar, eller om du anser att du har en öga utan att behöva spendera en liten förmögenhet. Välj en klättrare som blommar under lång tid och förblir grön. Tänk på väggens hälsa och fäst en trellis på den, så att dina klättrare kan hålla fast vid det istället för att få sina rötter att sippra igenom din stödmur. Som sagt, klättrare gör det ultimata tillskottet till billiga stödmurar som har en landsbygdskänsla.

Railway Sleepers

järnvägsslipare som håller väggidéer

Järnvägsslipare är perfekta om du letar efter en låg stödmur eller idéer för trähållarvägg. Järnvägsslipare är tunga och kommer att hålla länge. Och de ser fantastiska ut i alla situationer. De är perfekta för ett litet uteområde eller bakgård och är relativt billiga jämfört med mer arbetskrävande alternativ. Och tack vare sin ganska enkla konstruktion gör järnvägsslipare bra billiga stödväggsidéer. För att få utseendet rätt, gräver du helt enkelt en tillräckligt djup gräv, sänker sliprarna (eller balkarna) sida vid sida vertikalt och fyller sedan in utrymmena med en torr betongblandning och skjuter järnvägssliparna in tills den nya väggen känns. säkrad.

Staplade stödmurar

Om du har mycket mark att täcka i ett litet område eller om du gillar utseendet på nedre stödväggar bättre, är staplade stödväggar ett smart alternativ för att se blockeringsstilar. Inte bara lägger de nödvändigt djup till din trädgård, men de ger dig också en mängd oändliga trädgårdsdesignalternativ. Med staplade stödmurar kan varje nivå ha ett annat planeringsschema eller helt olika inflytande eller designriktning. När hängande väggidéer går framkallar den här alltid ett elegant och rent utseende.

Stängsel av trä

Breda staketpaneler utgör en majoritet av stödmurar och är otroligt populära också. De ser fantastiska ut mot trädgårdens ljuvlighet, och de kan anpassas för att matcha utformningen av vilken trädgård som helst. De är överlägset de mest flexibla av alla stödväggsalternativ eftersom du kan fläcka och måla dina staketpaneler i vilken färgfärg som helst som passar ditt hem. Och du kan få det att se ännu mer intressant och unikt ut för dig genom att måla en grafisk kontrasterande design eller en väggmålning som inte är för tungt tema.

Böjd stödmur

böjda trappor och trappsteg som håller väggidéer

En böjd stödmur är ett utmärkt sätt att lägga lite stil till din trädgård. Genom att erbjuda något lite annorlunda än dina vanliga stödmurar, kommer en kurva att lägga till dimension och djup i ditt utomhusutrymme samtidigt som det ser desto mer intressant ut. Oavsett om du är intresserad av konkreta stödmurväggsidéer eller träkvarnväggsidéer, kasta in en kurva så är du säker på att du inte kommer att ångra dig.

En stenig stödmur

Om du har lite lutning i din trädgård men den inte är för brant, kan en enkel stödmur gjord av stenar bara vara den bästa lösningen för din trädgård. Denna idé kan bli en del av din trädgård sömlöst när den omges av lövverk och blommor medan den smälter in i resten av utrymmet. Det är inte bara enkelt och effektivt, men det är också billigt, så det är fantastiskt om du är intresserad av billiga stödväggsidéer. Det kommer också att ge lite extra visuellt intresse och kommer att hjälpa till att bättre skilja zonerna i ditt utomhusområde.

Stenkonst

sten stödmurar idéer

Ha kul med din stödmur och gör den till ett konstverk – med olika storlekar, former och färger av sten intill varandra. Med lite uppfinningsrikedom och noggrann planering kan du enkelt skapa en stödmur som ser ut som ingen annans. Våra renoveringsexperter godkänner också denna uppfattning för idéer för kvarhållande väggar och idéer för uppfästningsväggar, eftersom det helt kommer att höja ditt hems överklagande utan att behöva försöka för hårt eller vara drastisk.

Stenväg

Gör din stödmur med dubbla ändamål genom att använda den för att skapa en charmig väg. En bred stödmur gör en robust och säker väg som leder från botten till toppen av din trädgård. Du kan blanda och matcha material här och skapa det mest dekorativa utomhusutrymmet. Men stenar i olika storlekar och nyanser gör att det ser desto mer intressant ut

Stödmur med steg

trappupphängningsväggsidéer

En stödmur med trappsteg är det perfekta sättet att skapa en väg från trottoaren eller från uppfarten till din ytterdörr. Att sätta steg i stödväggen är ett rymddefinierande sätt att göra detta, eftersom det håller flödet och låter din stil springa hela tiden.

Bilder via Pinterest