Billiga möbelidéer

skillnaden mellan dyra och billiga möbler

Precis som med snabbt mode vs high fashion kan det vara svårt att veta om man ska spendera eller spendera på möbler när man vill dekorera ditt hem. Vad ska du investera i? Var ska du spara? Är billiga onlinemöbler värda timmarna om inte dagar med sökning? För att hjälpa dig att behärska konsten att köpa möbler billigt och för att hjälpa dig förstå skillnaderna att leta efter mellan billiga och dyra möbler, bad vi Décor Aid inredningsarkitekter att dela med sig av sina tidstestade lösningar för de bästa vägarna för billig möbelhandel. 

Från billiga möbelplatser till att leta efter lokala vintagestilter, vi tittar på allt du behöver veta för din nästa möbeljaktsexpedition,  eftersom det finns beprövade och sanna sätt att säga, säg billiga sovrumsmöbler, från kvalitetsfynd som är designade för att hålla livet ut.

Här är vad vi ska göra och inte göra för billiga möbelshopping, och vad gör det till ett så annorlunda tillvägagångssätt jämfört med dyrare föremål.

Titta på finishen

kvalitet billiga möbler idéer

Ytbehandlingar är en av de största gåvorna när du upptäcker billiga möbler eftersom du kan se skillnaden mellan en lack eller polermedel av god kvalitet. Färgdjupet på det använda träet är ett annat tecken.

Möter alla anslutningar ordentligt? Är allt i jämnhöjd? De flesta billigt tillverkade möbler har helt enkelt inte ett kvalitetsutseende – det finns inget hantverk i det och det kan inte förnekas känslan av billiga lägenhetsmöbler byggda för att hålla bara några år om det.

Känn dina material

eleganta billiga möbelidéer

Genom att lära sig vilka material som ofta används för billiga möbler (tänk formica, spånskivor och liknande) blir det lättare att räkna ut kvaliteten på det du köper direkt. MDF, laminat, barrved och melamin är också kännetecken för billiga möbler.

Naturligtvis är dessa material bra för mindre använda utrymmen och barns sovrum, men om du upptäcker dessa material i billiga sovrumsmöbler, var noga med att veta att det inte kommer att vara av hög kvalitet.

Ta en provkörning

billiga möbler shopping idéer

Försök innan du köper och testkör dina möbler. Om du vill köpa en säng, se till att du lägger på den och se till att den är bekväm för dig – det är ingen mening att välja något som en sängsats helt baserat på utseende. Om det finns mycket att ge i det och det finns några överraskande knep, leta någon annanstans.

Öppna och stäng lådor, placera dina handflator ordentligt på ett bord eller en yta, och flytta möblerna runt för att se till att aspekterna stängs ordentligt, inte är otäcka och är utformade för att flytta. Sätt igen vikt på hyllor och enheter för att se till att de kan ta trycket och se till att allt fungerar precis som du förväntar dig.

Väg upp det

billiga möbler shopping tips

När du tittar på en möbel bör du ha en uppfattning om hur mycket den kan väga. När du befinner dig i billiga möbelaffärer kanske du upptäcker att föremålen väger lättare än du trodde, eller mycket tyngre. Om du tar upp det du tycker är en gjutjärnslampa och du nästan kastar den över axeln – då är den inte av hög kvalitet.

På baksidan av det är oväntat tunga föremål inte heller bra alternativ. Ett elegant sidobord borde inte väga ett ton; om det gör det kan det vara tillverkat av lågt och tätt material.

Handgjorda möbler / antikviteter

handgjorda billiga möbler shopping råd

Ditch billiga möbler och överväga antikviteter som redan har klarat tidens test, så du vet att de är artiklar av god kvalitet till ett överkomligt pris för ett alternativ till moderna billiga möbelaffärer. Om vintagefynd inte är något för dig, välj handgjorda möbler. Hantverkare som tillverkar möbler firas för att de med god anledning har lagt stor vikt vid detaljer och producerar fantastiska kvalitetsstycken.

En stor mängd omsorg går till att skapa handgjorda möbler och billiga möbelbutiker har ingenting om vikten av att investera i handgjorda varor som säkert blir framtida arv.

Plan och budget

råd om billiga möbler

Planera och budget för dina möbler; shoppa och ge dig själv en uppfattning om hur mycket kvalitetsinredning kostar. När du väl har en uppfattning om hur mycket en genomsnittlig bit kostar, kan du ställa in en budget för dina köp.

Tänk på om du har råd att köpa något dyrare, eller om du behöver välja billiga möbler när du först har en uppfattning om kostnaden, kan du leta efter erbjudanden för att spara bort.

Hoppa inte ut online

billiga möbler online

Det är ganska lätt att suga in erbjudanden på konst och billiga möbler online som ser bra ut, men du har ingen aning om kvaliteten på vad du köper om du inte redan känner till varumärket.

Det är alltid värt att se något personligen innan du gör ett stort köp, särskilt när vi pratar hundratals dollar. Om du inte kan se något personligen, se till att webbplatsen du köper från har en rimlig returpolicy – om du inte gillar den när den anländer, skicka tillbaka den. Och registrera dig för varumärkesbrev för framtida rabattnyheter och testa försäljningsprover för exklusiva erbjudanden. 

Bli resursstark

billig billig inspiration till möbler

Om du inte har en budget just nu och du måste spara pengar på lite inspirerande möbler, ta tag i något för ingenting under tiden, snarare än att slösa bort pengar på billiga möbler.

Avstå från billiga möbelwebbplatser och sätt dig in på onlinemarknadsplatser där du kan hämta något gratis – som Craigslist och Marketplace eftersom folk alltid ger bort billiga möbler online lokalt.

Nu när du vet hur man ska säga billiga möbler bortsett från de dyrare fynden av bättre kvalitet, låt oss titta på var du kan spara pengar och var du ska investera.

Spendera dina pengar på …

En bra tumregel är att spendera pengar där du spenderar din tid. De möbler du använder mest du borde spendera mest pengar på – det är ingen mening att gå till billiga möbler från billiga möbelaffärer om du bara kommer att sluta byta ut dem om ett år – och värre, om du hamnar att vara obekväm.

Soffan

billiga möbler idé soffa

Din soffa är den viktigaste delen av ditt vardagsrum och det är där du tillbringar mest av din tid. Att köpa billiga möbler kommer bara att kosta mer pengar i det långa loppet – soffor av dålig kvalitet hänger, slits, tyget sträcker sig och de ser mindre än fräscha ut på kort tid.

Att välja en soffa av högre kvalitet kommer att hålla längre, och om du väljer en klassisk och flexibel stil kan du få den omklädd för snabb uppfriskning av rummet.

Din säng

billiga billiga möbler sovrum

Eftersom vi tillbringar mycket tid i våra sängar – ungefär en tredjedel av vår dag – måste du vara bekväm. En dålig säng kan orsaka kaos på ryggen och spela spel med din komfort och humör.

Spendera klokt här och investera i komfort och stöd; se till att du har en bekväm sänggavel och en stabil sängbotten. Du vill ha något du kan lita på – något billigt sovrumsmöbler kan bara inte göra.

Kaffe och matbord

billiga möbler soffbord idéer

Eftersom soffbord och matbord får en enorm mängd dagligen bör du inte köpa billiga möbler som lätt repas och suddas, så hoppa över billiga möbler med snabb inredning online och investera smart i kaffe- och matbord av hög kvalitet.

Tänk på det här sättet, du får mycket mer nytta för din budget från inredning som är av obestridlig kvalitet än med billiga möbler som inte tål daglig användning.

Spara pengar på …

Inte allt behöver vara dyrt och högkvalitativt – om du behöver spara finns det några bra alternativ till Ikea och snabba inredningsbutiker som säkert kommer att inspirera din sökning efter billiga möbler som fortfarande innehåller ett visuellt slag.

Sidobord och nattstativ

bästa billiga möbelidéer

Du kan hitta snygga nattduksbord, sidobord och konsoler genom att söka efter ”billiga möbeluppsättningar” och ”rabattmöbler nära mig” online för att få riktiga fynd.

Och eftersom de inte får samma vardagliga användning som ett soffbord behöver sidobord och nattduksbord inte vara supertåliga – de är ofta mer för utseendet än för praktiska, så gör det inte frukta billiga lägenhetsmöbler när det gäller föremål som används mindre ofta.  

Belysning

billiga möbelbelysning idéer

Billig belysning kan se lika bra ut som mer dekadenta sprickor så länge du väljer klokt och spenderar lite tid på jakt på billiga möbelaffärer. Om du har en budget, är det ingen mening att splurga på kristallarmaturer samtidigt som du måste skrapa på viktigare aspekter av inredningen.

Om du hittar bitar i billiga möbelbutiker online som du inte är helt nöjd med, kan du alltid ge dem en träff för en skräddarsydd billig möbelförnyelse.

Tillbehör

billiga möbelidéer

Du behöver inte spendera stort för att lysa upp ett rum och lägga till en personlig touch. Sparsamhetsbutiker och onlinemarknadsplatser är utmärkta för inköp av prydnadssaker och dekorativa föremål som finns runt ditt hem, eftersom  välplacerade tillbehör kan hjälpa till att förvandla billiga möbler till ett dyrt utseende direkt.

Andra sätt att lägga intresse billigt …

Nu när vi har täckt vad du borde sköta med dig och enkla billiga möbelidéer, här är några smarta tillägg som du kan lägga till i varje rum för att få det att se dyrare ut och känna sig mycket lyxigare med lätthet.

Hårdvara

När det gäller att uppdatera billiga moderna möbler så att det känns anpassat till ditt hem, var våra inredningsarkitekter snabba med att föreslå att de köpte billiga men ändå vackert designade hårdvarubyten som kan göra en värld av skillnad. Nyckeln här är att leta efter hårdvara som är sofistikerad och vuxen upp i överklagande för att få de billiga fynden att se ut och känna sig mer lyxiga. Med det sagt, var noga med att undvika hårdvaror med tema, oavsett hur söta de är eller hur nära de slår hem.

Ändra om vad du har

Innan du börjar handla billiga moderna möbler föreslår våra dekoratörer att du snabbt skannar ditt hem från rum till rum för att se vad du kan flytta runt och ge ett nytt liv åt.

För när det gäller att besluta om billiga möbler kontra dyra möbler, bör det senare och alltid vinna eftersom ingenting kommer innan kvalitet, välgjorda möbler. Så innan du donerar byrån Queen Anne, fundera på var det annars kan se bra ut och vara vettigt i ditt hem.

Ta med konst

För att ge ditt hem en känsla av att det förverkligas med dyra möbler, överväga sätt att lägga till vardagsglamour i varje rum, till exempel med prisvärd och lätt att källa inramad konst och skulpturer.

Konst kan göra vilket utrymme som helst mer energiskt, ljusare och bäst av allt dyrare och lyxigare. Dessutom, eftersom det finns ett oändligt utbud av konsttryck som är lätt tillgängliga till en mängd priser, har du många fler alternativ att välja mellan till skillnad från billiga möbler. Så gå för djärvt och klä ditt hem med uttalande utskrifter ihop med spännande ram silhuetter och finish.

Ta med nya lampskärmar

För att få dina nyinköpta billiga vardagsrumsmöbler att se ännu mer förfinade ut, är ett annat knep du enkelt kan hantera med framgång att stänga av de vanliga generiska lampskärmarna för lampskärmar med en mycket rikare känsla. Och med det menar vi att det bokstavligen kan ta bara ett enkelt svart band för att få någon lampskärm att se ännu mer lyxig ut.

Kuddar och kast

Lätt att källa och stänga av när tiden går och din smak förändras. Att lägga till kuddar och kast är ett säkert sätt att enkelt höja billiga möbelidéer för varje rum i ditt hem. Dessutom kommer de att arbeta för att ge en känsla av personlighet, mönster och lek till de enklaste enkla, grundläggande möblerna.

Från att täcka en generisk Ikea-soffa med en livlig textil till att placera puffar och kast runt kan dessa tillägg göra skillnad när man enkelt överväger billiga möbelidéer till vardagsrummet.

Handdukar

En annan väg när man överväger billiga möbelidéer till ditt badrum är färgglada mönstrade handdukar. Oavsett om de är randiga, grafiska eller solida, är uttalande handdukar ett fantastiskt billigt och praktiskt sätt att lägga till dekorativa element i detta mycket använda rum.

Fönsterbehandlingar

En annan smart väg för att bemästra billiga möbelidéer för vardagsrummet är att klä dina fönster med behandlingar som kommer att öka rummets sofistikeringsfaktor direkt. Snarare kan du lämna dina fönster orörda, överväga fönsterbehandlingar som ligger inom budgeten.

De kommer att arbeta för att lägga till integritet och minska dagsljuset samtidigt som de höjer rummet med vacker design.

Stack Soffbord Böcker

Använd ett urval av soffbordsböcker för att lägga till personlighet till billiga möbelidéer som kommer att lyfta fram din samling och arbeta för att lägga till lager och färg på ett konstnärligt sätt i alla rum.

Dekorativa föremål

Har du en tom mantel eller en bordsskiva som behöver lite färg och dekor? Uppgradera billiga möbelidéer genom att ta med vaser, kärl, uppsamlingsfack och liknande med en gemensam färg som binder samman allt för ett konsekvent uttalande.

Skapa en kontaktpunkt

Varje rum behöver en och dina borde också. Skapa minst en kontaktpunkt för att hålla ögat fokuserat på ett stort dekorativt element som ett konstverk eller ett gobeläng för att få billiga möbelidéer till vardagsrummet att se desto dyrare samtidigt som det hjälper ögat att undvika inte så betydelsefulla möbler.

Lägg till en accentvägg

Ett annat sätt att få billiga möbelidéer att se desto dyrare är att lägga till en oväntad färgad accentvägg i ett rum för mer lager och djup. Dessutom kan du enkelt och billigt uppdatera en accentvägg efter eget tycke.

Speglar

Även om speglade möbler ofta är dyra, är speglar ett utmärkt alternativ för billiga möbelidéer eftersom de omedelbart kommer att öka glamourfaktorn, lägga till mer ljus, få ett rum att se större ut och i allmänhet lura ögat att tänka de billiga möbelidéerna för vardagsrum är mycket dyrare än vad de faktiskt är.

Växter

En annan billig och lätt att köpa dekorativ bonus, växter kan omedelbart lägga till livfull energi och lysande färg i alla rum, och vissa kan till och med göra dubbla arbetsuppgifter eftersom de också kommer att arbeta för att rena luftkvaliteten i ett rum.

Bilder via Pinterest