Blackout-gardiner

Livet är annorlunda framför barn. Du har fri tid att göra det när du vill, och i detta reservrum kan du inte förvara för mycket plastleksaker, men det är ett utrymme som du kan njuta av när du vill. Med andra ord kan du vara så självisk och slarvig som du vill eftersom du inte kallas av någon liten person någon gång på dagen eller natten.

Efter barnen ser livet ut som en virvelvind av blöjor, leksaker, kläder och skolrundor, men det finns några knep för att få så mycket ut ur ditt eget liv som möjligt. Smart, vi vet … men låt oss vara ärliga, att vara förälder är svårt. Så om du hittar några små tips och tricks för att komma igenom, bör du lägga dem på bordet.

Först investera i några anständiga, färdiga mörkläggningsgardiner. OK, så det är inte den mest uppenbara investeringen när en nyfödd är skyldig, men lita på oss, de kan hjälpa. Förberedda mörkläggningsgardiner är idealiska för användning under hela året i ditt barns rum. De blockerar solen när den stiger mycket tidigt på sommaren och blockerar den senare på dagen när den bara går ner efter att barnen har lagt sig. De är också en livräddare när klockorna går fram och tillbaka eftersom de inte släpper in störande solljus och väcker dina sovande skönheter. Och låt oss inse det, det är det vi verkligen syftar till – lite tyst tid innan grävare, bollar och plastdockor börjar kastas mot dig.

Bortsett från dessa viktiga, färdiga mörkläggningsgardiner, är några få smalsiffror också en klok investering. Du är –

• Ett naturligt fårskinn (perfekt för att sova för nyfödda) – lägg det bara under skydden och håll fingrarna korsade för en lugn natts sömn.

• En nattlampa (fjärrstyrd, med vaggstolar du kan spela, eller bara en plug-in.) Nattljus är bra för spädbarn och småbarn med livliga fantasi av monster i skåp.)

• Leksaker som fäster sig vid saker (du kommer att märka detta så snart ditt barn har nått scenen på minst 6 månader och kastar saker utanför hans räckvidd och sedan skriker för dem, ett lustigt förflutet).

För barn i huset är det också bra att måla väggar med tvättbar färg. Blyertsmärken förekommer ofta när du inte letar. Beväpna dig med trappportar där du behöver dem så att du kan hålla ett öga på dina små. Och se till att du har en anständig dammsugare – du kommer att absorbera minst en bit säd, lera och andra oidentifierbara ämnen under de kommande tio åren. Det är obestridligt att det är hårt arbete att vara förälder, men vi skulle inte ändra det för världen … eller hur?