Blanda mönster design

mönstrad fåtölj

När vi letar efter lite designinspiration gillar vi att hålla koll på banan. Oavsett designern eller säsongen kan du satsa på att någon mönsterblandning händer. Inte överraskande, vad som fungerar på banan fungerar också hemma. Blandningsmönster är ett sätt att lägga till visuellt intresse och djup i en design, men om du är nervös för att para plädar med blommor har våra designers några tips för perfektion av mönsterblandning.

Tänk på flera skalor

När du blandar mönster i ett utrymme vill du ha en blandning av stora överskalningsmönster och mindre mönster. För många små mönster och du får trötthet i ögonen. För många storskaliga mönster och du kommer att känna att du är en karaktär i Alice in Wonderland.

Glöm inte det negativa utrymmet

När du blandar mönster kommer det negativa utrymmet att ge dig en visuell andning.

Tänk kompletterande färger

En blandning av mönster i svart och vitt kan kännas elegant, liksom mönster som har alla gröna eller blå färger som den dominerande färgen. Behöver du några bilder? Se nedan.

Sovrumsmönsterblandningen

stor blommig väggkonst

San Francisco-lägenheten på 500 kvadratmeter i tapetföretaget Hygge & West grundare Christiana Coop är fylld med mönster. En överdimensionerad blommamålning, guld Diamante tapet och marinblå mönstrade sängkläder. Den olika skalan får allt att fungera. Via Lonny

Bakgrund + matta = Mönsterblandning Perfektion

blå och vit blommig accentvägg

Matta och tapetmönsterblandning

matta i blått och vitt mönster

Djurtryck

soffa med leopardtryck

Mattan är mönsterstjärnan

modern matta mönster vardagsrum