Bokhyllor Designidéer

Om du funderar på att lägga till bokhyllor till ditt hem kommer du snart att upptäcka att möjligheterna är oändliga. Oavsett vilken typ av utrymme du behöver, det finns en god chans att du hittar en bokhylla som är perfekt för den.

Det finns sju huvudtyper av bokhyllor, alla tillgängliga i olika storlekar, former och finish. Oavsett vilket dekorativt system du vill uppnå, kan en bokhylla ge ett snyggt och praktiskt komplement till alla rum i ditt hem.

Med dessa mångsidiga möbler kan du visa bilder, lagra barnleksaker, dela ett stort rum, organisera din garderob och mycket mer. Du kan placera en bokhylla var som helst där du har plats att fylla, behöver en organisation eller vill ha en presentation.

Läs nedan för att lära dig mer om olika typer av bokhyllor för att avgöra vilka stilar som är bäst för ditt hem.

De sju huvudtyper av bokhyllor

Kom ihåg att alla typer av bokhyllor kan anpassas till dina behov. Hyllorna är vanligtvis justerbara och du kan variera storleken beroende på utrymmet som ska fyllas.

Nedan beskrivs de sju huvudtyper av bokhyllor:

  • Lutande bokhyllor Lägg ett visuellt intresse i ett rum medan du lutar dig mot väggen. Deras ram har formen av en "A" och de har olika storlekar hyllor från topp till botten.
  • bokhyllor är den vanligaste sorten. Det finns modeller med två till sex hyllor eller fler. Dessa hyllor är vanligtvis justerbara och rymmer föremål i alla former och storlekar.
  • Modulära bokhyllor Det finns uppsättningar som kan staplas, sträckas eller till och med användas individuellt. Du kan använda dem för att skapa en traditionell bokhylla, eller så kan du dekorativt fästa dem på väggen. Dessa bokhyllor finns också i olika storlekar och finish, så du kan använda dem praktiskt taget var som helst.
  • Barrister bokhyllor ha glasdörrar som skyddar varje hylla. Varje dörr har sitt eget gångjärn så att du enkelt kan skjuta glaset ur vägen vid behov. Dessa bokhyllor är i allmänhet ganska stora och är perfekta för att skydda dina favoritböcker, klockor och visselpipor, samlarföremål och andra viktiga memorabilia.
  • Inbyggda bokhyllor är utformade för att installeras i ett rum. När de blir en del av väggutrymmet ger de ett utmärkt sätt att öppna ett utrymme. Du måste dock planera noggrant om du bestämmer dig för att använda dessa bokhyllor, eftersom de inte rör sig som andra modeller.
  • Hörnbokhyllor De är utformade för att ta plats i små utrymmen genom att ge massor av stor lagringsutrymme i hörnen. Genom att dekorera ditt hörn kan du lägga till massor av praktisk organisation och stilfull stil.
  • Chef för bokhyllor De är smala och fristående, vilket gör dem till en utmärkt dekoration för ditt hem. De har en ganska modern design och är idealiska för trånga utrymmen.

D Glöm inte att vart och ett av dessa bokhyllor finns i olika ytor för att belysa den aktuella inredningen i varje hem. Ta dig tid att fundera över vilka sorter som är bäst för ditt hem och dra fördel av mångsidigheten i att använda bokhyllor idag.