Brooklyn möbler hantverkare

Skulpturell lampa

Precis tvärs över bron ligger en guldgruva av rå (eller, mer lämpligt, levande kant) talang för möbler. Bryggning sedan de tidiga åren (runt början av Bklyn Designs årliga utställning), designcentrerade butiker som The Future Perfect och STEWART / STAND® öppnade för att visa överflödet av hemvaror från lokala hantverkare. Under de senaste åren har mer och mer samtal om design flyttats utanför Manhattan för att omfamna Brooklyn som en riktig grogrund för tillverkare. Kolla in en sammanställning av 14 tillverkare som våra designers älskar att arbeta med och du behöver veta om.

Uhuru trädstambord

bagagepall i svart trä

Uhuru använder en blandning av återvunna och speciellt framställda skogar och metaller (med hållbarhet som kärnmärke) för att skapa unika bitar som laserskurna pulverlackerade stålschäslonger och Hono-pallen, som är handkolad med en gammal japansk facklingsteknik som heter Shou Sugi Ban.

Lindsay Adelman Bubble Ljuskrona

handblåst glaskrona

I nära samarbete med glaskonstnären Michiko Sakano och lokala metallingenjörer skapar Adelman luftiga och strukturellt ljudbelysningsstycken, nämligen Branching Bubble, hennes studios första genombrott.

Arbetsplatskrona

minimalistisk svart ljuskrona vardagsrumsdesign

Worksteads erbjudande består av läderstolar, minimalistisk, Mouille-inspirerad belysning och smycken i metallkedja. Den verkliga magin är dock i de offentliga utrymmen som de designar i storstäder och installationen fungerar för stora varumärken.

Asher Israelow mässings- och träbord

runt träbord inlagt mässing

Inlagd mässing, lokalt framställda material och en självutnämnd ”touch of conceit” utgör Brooklyn-baserade Israelows berättelser.

Apparat Vägglampa

skulpturell skulptur av metall och hår

Stiliserad skulpturell belysning som passar för en high fashion-ledare. Att genomföra moderna koncept från lyxiga material och en förkärlek för samarbeten gör studion mogen för framtida framgångar.

Roll and Hill Excel-ljuskrona

ljuskrona med rund trumma

Med en lista med Paul Loebach, Lindsey Adelman och Rich Brilliant Willing har denna on-demand produktionsstudio en djup hand i Brooklyn-belysningsscenen. På bilden Excel-ljuskrona för Rich Brilliant Willing.

Kännande möbler

levande kant matbord guldbas

Med en robust livekantkollektion fruktar Sentient inte när man införlivar oväntade material i designen. Titta bara på deras Long Wool Sofa, som parar lång isländsk lammull och återvunnen ek.

Kännande sekreterare

ljus ek sekreterare skrivbord

Rena linjer och lätt ek skiljer denna tillverkare ut. Ett starkt asiatiskt inflytande är också mycket tydligt.

Token Table

rent fodrad plåtbord

Med standardmaterial som pressformad plåt, tillverkat stål producerar TOKEN art-deco-inspirerade, handgjorda bitar.

Samko möbler

matbord järnbock bas

Med ett öga för det ovanliga och en pension för det surrealistiska har Palo Samkos linje snidade klockor, matbord med dolda fack och expert snickeriteknik och läderklädda sittplatser.

Äggkollektionskonsol

modern svart och marmorkonsol

Skarp men feminin design med ljuspolerade mässingsstansar gör Egg Collective speciell. Varje del är enkel med grafisk detaljrikedom som säkerställer, enligt deras webbplats, moderna möbler av arvskvalitet.

Bec Britain LED-ljuskrona

Ljuskrona med LED-rör och mässing

Bec Britain skapar modulära ljuskronor från LED-rör och borstad mässing. Innehåller handblåst glas, spegel och marmor för att skapa visuell glädje och balans, hennes produkter fortsätter att överraska.

Aaron Poritz soffbord i trä

bok förvaring trä soffbord

Aaron Poritzs passion för möbeltillverkning är förankrad i orkanavverkade skogar och Nicaraguas plantager, vilket skapar transparens i hans geometriskt drivna bitar.

Jason Miller möbeldesign

blå accentvägg röda matsalsstolar

Kanske den woodsiest av besättningen, Jason Miller kunde lätt inreda Snow White hittade stuga gömställe. Om det faktum att hans speglar redan återspeglar tunga träscener och han har en belysningslinje som kallas Antlers (baserat på hjorthornets form) inte räcker för att bevisa det, här är det här: en gång, när du blir ombedd att handla någon annan (för en Frankfurt konstutställning), valde han en Gnome.