Canal Dover sovrumsmöbler

Sovrumsmöblerna från Canal Dover Furniture Company är tillverkade av hårt amerikansk lövved och tillverkas av erfarna träbearbetningspecialister. De 28 kollektionerna – ja, 28 kollektioner – erbjuder dig ett fantastiskt urval av möbler, oavsett dekoreringsstil i ditt sovrum.

Här beskriver vi två av dem från motsatta ändar av spektrumet. -Den första är Jamestown-samlingen, som återspeglar de gamla kolonitiderna då våra förfäder samlades för att utvisa engelsmännen och hävda denna stora nation som sin egen – tack vare dem är vi nu online.

Den andra är Pacific-kollektionen, en modern snygg samling av svarta och vita sovrumsmöbler som har mycket rena linjer och kontraster och kan till och med fånga de avundsjukliga blicken från dina tonårsbarn – vem vet vad de tänker! Det är emellertid ett alternativ som du kan erbjuda dem, även om de är möbler av hög kvalitet som är handgjorda enligt strikta hantverkskrav.

Jamestown möbelkollektion

Jamestown sovrumsmöbelkollektionen är en möbelkollektion i kolonistil som finns i lönn, ek och körsbär med olika träfinisher. De använda träfläckarna förbättrar naturligt träs spannmål och vackra mönster. Sortimentet består av åtta delar, varav två är Murphy-sängen och smidesjärnbädden, varvid skillnaden är i huvudgavlarna.

Panelsängens 60 tum höga huvudgavel består av en övre skena över tre små paneler, under vilka det finns två stora paneler. Alternativet har en längd med vackra smidesjärnrullar istället för topppanelerna. Du måste ha sett det för att uppskatta det. Varje säng finns i storlekar Queen, King och California King. Löpbrädorna är 24 cm höga.

Dessutom ingår en byrå med en 42-tums fyrkantig spegel och en byrå med en 59-tums lång x 25-tums hög spegel. Kommode består av sex lådor i halvbredd, medan byrå har sex lådor och tre smala lådor.

Det finns också två 56-tums höga bröst – en 26-tums bred underkläderbröst och en 38-tums vanlig bröstkorg. Lägg till ett sängbord och nattduksbord så har du den kompletta uppsättningen. Designen är traditionellt kolonial och denna uppsättning skulle se bra ut i alla sovrumstil.

Pacific Rally

För detta test tittade vi på Maple Canal Dover Pacific-kollektionen med väderbitna vit tvålstenfinish och svart satin ek. Det var den slående svarta och vita kontrasten som fångade vårt öga. Dina barn kommer säkert att föredra detta framför kolonialsamlingen. Som regel är lådorna vita och facket svart.

Sängen är en våningssäng, även i storleken Queen, King och California King. Plattformen är 10 tum hög och de fyra valfria rektangulära släta headboards är mellan 46 och 52 inches hög och börjar nära botten.

7-lådens underkläderkod är 54 tum hög, och en vanlig 6-låda 48-tums bröst är också ett alternativ. Lägg till en svart-vit byrå med 6 lådor och ett unikt designat nattduksbord, så har du en snygg möbler med sovrum som passar de yngre elementen och de som föredrar att gå bort från traditionella träytor.

Andra sovrumssamlingar

Om du tittar på dessa två kollektioner av Canal Dover sovrumsmöbler, kan du föreställa dig de andra kollektionerna som ligger mellan dem, till exempel de underbara Shaker- och Brooklyn-kollektionerna. I händelse av att du inte kan se något online eller i utställningslokalen för att locka uppmärksamhet kan du välja mellan en rad träytor. Ofta är skillnaden i träytan och färgfärgen den enda skillnaden mellan gammaldags och modernt sovrumsmöbler!

Konstruktion av Canal Dover-möbler

Liksom de flesta handgjorda möbler, är Canal Dover möbler tillverkade av högkvalitativt hållbart trä och traditionella rumstekniker. De flesta skenfogar är gjorda med manliga och tenonfogar medan skåpets och lådans främre, baksida och sidor är förenade med tunga svettsteglar. De använda katalysatorbeläggningarna erbjuder en mycket hård yta som bättre tål chocker och värme än konventionella färger. Katalyserade härdade beläggningar i sju steg är de mest hållbara i branschen.

Sovrumsmöblerna i Canal Dover är bättre än någonsin. Varje bit är handgjord av hantverkare och kvinnor med de bästa rumsteknikerna som finns idag. Urvalet är enormt och kvaliteten fantastiskt – du kan se det genom att titta på det och röra vid det. Kännare kan känna igen kvaliteten på sin känsla – alla Canal Dover-möbler har denna känsla och är 100% tillverkade i Amerika!