Capiz Shell Chandelier

Tidigare tänkte vi bara på ljuskronor som de intensiva lamporna med kristall- och glasornament av trä, smidesjärn, brons och mässing. Men filippinska hantverkare har motbevist denna tro genom att skapa en elegant lampa gjord av material som utvunnits från havet runt den filippinska skärgården. Capiz Shell Chandelier är namnet på denna lampa.

Många ljuskronaälskare har beskrivit Capiz Shell Chandelier som en del av stranden precis i sitt hem, helt enkelt för att lampans huvudsakliga ornament är gjord av skal. Vanligt använda material vid tillverkningen av denna ljuskrona inkluderar ostron och pärlemorsskal som skördas av hantverkare från staden Capiz på de grunda kusterna runt Panay Island. För att en ljuskrona från Capiz ska vara äkta bör den vara gjord helt och hållet av kapsyler (eller en blandning av andra filippinska material från havet). Även om ljuskronan redan betraktas som billig av många som köpt den, bestämmer de som inte har råd med den för sin snäva budget istället för imiterade ljuskronor av Capiz, som har skalformade PVC-delar som prydnad. Dessa falska ljuskronor kan emellertid inte duplicera den dämpade genomskinligheten hos de skångtunna Capiz-skalen, vilket gör Capiz-ljuskronor unika belysningsarmaturer. Faktum är att de som ägde en eller två ljuskronor, dess skimrande glöd, liknade starkt den varma röda solnedgången över havets horisont.

En enkel online-sökning ger dig en översikt över de många typerna av tillgängliga Capiz Shell-ljuskronor. För att begränsa dina val bör du alltid tänka på din personliga smak, den mängd ljus du behöver i rummet och interiören och möblerna du för närvarande har i ditt rum. Välj en ljuskrona i modern, minimalistisk stil för en avslappnad strandatmosfär. Å andra sidan, om du vill förvandla ditt rum till ett tropiskt paradis a la Copacabana, välj ljuskronor med flera vågor eller flerarmar. Capiz Shell-ljuskronor är inte bara en rädsla för ögonen, de är också en glädje för öronen, eftersom de skapar en mild klingning i en lätt bris. Medan de flesta ljuskronor är monterade med mässings- eller kopparkablar finns det varianter där Capiz-ornamenten har fästs på ramen med fiskelinjer.

Med Capiz Shell-ljuskronor i din favoritbutik online snabbt uttömd av hög efterfrågan, bör du beställa din egen ljuskrona idag!