Gröna chicago växter

På 1800- och 1900-talet var Chicago ett av Amerikas tillverkningscentra. Och nyligen har det skett en uppgång i lokala hantverkstillverkare som är baserade i Chicagos blomstrande designscen. Om du letar efter semestergåvainspiration, kolla in vår guide till den 7 Chicago-designern du borde känna till.

Circa Keramik

circa keramik chicago djur

Circa Ceramics har producerat keramiska hemvaror från popkultur sedan 2007. Företaget drivs av Andy Witt och Nancy Pizarro, ett par i Chicago som producerar all sin keramik i egen regi. Alla deras bitar är gjorda på beställning och har ljusa, men smakfulla färger som är en modern känsla för klassisk Americana.

Bild via en unik Chicago.

flipbin

flipbin vinylskivor Chicago

Om du vill organisera eller visa upp din vinylplatesamling, leta inte längre än det nyligen lanserade och Chicago-baserade företaget flipbin. Lika delar visas och lagras, dessa soptunnor finns i ljusa, djärva färger och är gjorda av en rejäl aluminium. Deras soptunnor är för närvarande tillgängliga för förbeställning på Kickstarter.

Bild via Kickstarter.

Ikon modern

ikon modern återvunnen trä chicago

För anpassade, unika återvunna träprodukter, kolla in Chicagos alldeles egna Icon Modern. Från kontorsmöbler, matbord till anpassade trägolv, dessa robusta men ändå moderna produkter ger en manlig känsla i alla hem eller kontor.

Bild via ikon Chicago.

Tatine ljus

tatinljus chicago

Dessa rock-and-roll-ljus har handgjorts i Chicago sedan 2001 och erbjuder rökiga dofter i tankeväckande förpackningar. Tatine-ljus är perfekta strumpor för rock-and-roll-fläkten i ditt liv.

Bild via Tatine Candles.

Verdant Matter

grönskande materia växter keramisk chicago

Förutom att sälja husväxter som (förhoppningsvis) klarar nästa vinter, erbjuder Verdant Matter krukmakare, planteringsmaskiner och keramik som är handgjorda i deras Chicago-studio. Dessa färgglada mönster är en klar uppgradering jämfört med de vanliga plastkar som rymmer dina nya suckulenter och kaktusar.

Bild via Pinterest.

Upp i luften någonstans

upp i luften någonstans minimal keramik chicago

För minimalistiska keramiska mönster, kolla in Susan Dwyers webbutik, Up in the Air Somwhere. Dessa handgjorda pappersmaskiner och keramiska produkter är inspirerade av de industriella arkitektoniska elementen som är integrerade i Chicagos skyline och historia.

Bild via upp i luften någonstans.

Fältanteckningar

fält anteckningar anpassade bärbara datorer chicago

Dessa utilitaristiska anteckningsböcker är baserade på en klassisk, men ändå försvinnande, 1950-talets mittvästra stil. Fältanteckningar är perfekta för den blivande författaren som vill resa på vägen med något mer robust och snyggare än den vanliga anteckningsboken med spiralring.

Bild via Ed Jelley.