Decor Aid Featured Lightstyle Magazine

lightstyle-magazine

Det var ett designdilemma från början. Ägarna till en stadsbostad i New Yorks eleganta Turtle Bay-kvarter ville ha ett franskt lanthem för att påminna dem om deras franska arv, men de drogs också till en mer strömlinjeformad modern estetik från mitten av århundradet. Gå in i proffsen på ett av landets ledande inredningsföretag, Décor Aid, som sammanflätade båda stilinriktningarna med en lätt touch.

”I hela hemmet hämtade vi lågprofilerade och glansiga bitar, eftersom vi ville integrera möbler som skulle vara varma och utsmyckade utan att vara skrymmande”, säger Sean Juneja, grundare av Décor Aid. ”Alla belysningsarmaturer är vintagestycken från mitten av århundradet, och många möbler markerar det här temat från mitten av talet.”

När det gäller en nick till franska designelement kommer stadshusens utsmyckade detaljerade spegel och filigran ljuskrona i entrén att tänka på skönheten i en parisisk pied-a-terre, medan sillbenets trägolv verifierar den galliska känslan. Andra installationer var tidlösa och klassiska i sitt omfång. ”Den smala utformningen av detta radhus var en enorm designutmaning, så vi var tvungna att maximera det utrymme som vi fick”, sa Juneja. ”Vi installerade valnötpaneler i hela hemmet, vilket ger hela utrymmet en varm men ändå elegant känsla. Och i badrummet installerade vi Carrara-marmor från golv till tak för en lyxig finish. ”

För att framhäva det moderna designschemat från mitten av århundradet användes lågslungade möbler med enkla linjer, trä accenter och en neutral färgpalett som framkallade mitten av århundradets era för att förstärka den retro atmosfären. Matsalen representerar en perfekt balans mellan franska och mitten av århundradet stilar. En ljuskrona centrerar perfekt det moderna matbordet från mitten av århundradet, vilket kompletteras med buffén från mitten av århundradet. Massor av naturligt ljus och neutrala toner gör att rummet känns öppet och ljust som det franska landskapet.

”Vid utformningen av detta radhus var vi tvungna att överväga att vi skapade ett hem för en familj på fyra personer”, sa Juneja. ”Så vi ville köpa mattor och kuddar i plyschar som skulle återspegla hemmets färgglada konstverk. I barnrummet och plantskolan valde vi enkla, lättskötta möbelstycken som också innehåller mitten av århundradets stil som är konsekvent i hela hemmet. Vi har också ljudisolerat hemmet så att hela familjen kan sova lugnt. ”

Vid första anblicken ger sovrummet en lyxig fransk stil i den eleganta eldstaden och den tuftade huvudgaveln, men modernt från mitten av århundradet är också representerat. Ljuskronan och lamporna färdiga i mörkare glas och mässing understryker detaljerna från mitten av århundradet, medan de rika gröna draperierna visar upp ett av tidens mest populära färgscheman.

Decor Aid såg en privat fransk innergård för husägare med hjälp av geometriska former och trä accenter för att förbättra mitten av århundradets stil som finns i hela interiören. Detta lockande utomhusutrymme erbjuder en paus från det livliga stadslivet i en raffinerad bostadsmiljö som ligger ett stenkast från några av New Yorks mest kända byggnader.

”Turtle Bay skiljer sig inte från något annat kvarter i New York. Block av underbara förkrigsbruna stenar är blandade mellan höghus och skyskrapor, säger Juneja. ”Och eftersom radhuset ligger inom gångavstånd från några av New Yorks landmärken – Waldorf Astoria, Roosevelt och Chrysler Building för att nämna några – ville vi att den slutliga designen skulle matcha detta klassiska men ändå eklektiska kvarter.”