Dekorativ matbord

Matsalen är det enda stället där du tillbringar tid med din familj och vänner när du träffas till middag. Du kan förbättra utseendet på din matplats genom att välja en måltid som du väljer och önskar. Särskild omsorg krävs för att behålla det nya utseendet under lång tid.

Med tiden förlorar varje bord sin glans och ser tråkig ut. Matrester och överdriven användning kan få ditt matbord att se oattraktivt ut. Men med rätt rengöringstekniker kan du hålla den glansiga ytan längre. Samma rengöringsteknik kan inte användas för alla typer av platsmattor.

Matbord av glas

Ett glasbord ger varje matplats stil och elegans. Men det är väldigt känsligt och benäget för repor. Till och med en liten repa kan påverka bordets totala utseende. Skötsel av ett glasbord kräver särskild skötsel. Du kan rengöra det med vanligt vatten med en pappershandduk, glasrensare eller trasa. En luddfri trasa och tvålvatten är också idealiska för att ta bort smuts, matpartiklar och andra ämnen från bordet.

Fast mat och fingeravtryck är vardagsartiklar som påverkar skönheten i matsalen. Skrubba bordets yta med olämpligt, grovt eller hårt material kan orsaka repor. Rengör det med utspädda slipmedel speciellt designade för glasbord. Du kan också förbereda en hemmagjord rengöringslösning genom att blanda en kopp vatten med en kopp alkohol och en matsked vinäger. Torka av bordet med denna blandning för att få tillbaka glansen.

Trä matbord

Rengöring av ett matbord i trä kräver en helt annan metod än att rengöra ett glas. Du kan rengöra den med en ren trasa med en trärensare eller en träbalsam. Om du gör det två gånger om året kommer ditt matbord att vara glansigt under lång tid. Användningen av träbalsam bör begränsas till två gånger om året, medan det är viktigt att torka matbordet en gång i veckan. Med en bra möbelpolish kan du alltid få dina möbler att se nya och blanka ut. Rengör ditt bord omedelbart med en fuktig trasa om något spills ut på det.

Jag hoppas att du är tillräckligt säker på att investera i en bra möbel som innehåller tips för att ta hand om matbord. Du kan välja mellan ett brett urval av matbord av kända märken som Jofran, Canterbury, Hillsdale, Sitcom Möbler och mer.