Dekorera färgscheman för väggkonst

Innan du köper en bild bör du tänka på några saker. Kommer konst att passa in i ditt hem? Kommer det att blandas så bra tills det går obemärkt? Eller kommer det att sticka ut som en öm tumme och kräva uppmärksamhet? Att köpa ett konstverk bara för att du gillar det kan leda till onödig besvikelse när det är dags att hänga det på väggen. Fortsätt läsa medan den här artikeln kort beskriver andra faktorer som du bör tänka på innan du går iväg med dina pengar.

Rätt väggfärg

Innan du hänger dina bilder på väggen, tänk på vilka nyanser som ska markeras på bilden. Du vill inte ha en bild på väggen som går obemärkt, eftersom väggens färg avleder din uppmärksamhet från konsten. Undvik att hänga en ljus bild på en vägg med ljusa färger, till exempel B. gul färg. Om en stark färgbild hängs på en annan stark färgvägg, är rummet i balans. Om du har en vägg med starka färger kan du prova att använda konst med ljusare och mjukare färger. På samma sätt är konst med djärva färger bra för väggar som är mjuka eller pastellfärgade.

Dekorera med tillbehör

Genom att skickligt ordna tillbehören nära en målning, kan du markera vissa nyanser eller toner i konstverket. Tillbehör inkluderar mattor, gardiner, kuddar och andra små samlarföremål som antikviteter och statyer. Tänk på färgkombinationerna på dessa tillbehör för att bäst få fram målarfärgerna. Till exempel vill du markera rödbruna och bruna färger i den abstrakta målningen du just har köpt. Försök att placera föremål med liknande färger i rummet. Kudden på soffan nära målningen kan till exempel vara mörkbrun eller beige. Det behöver inte vara exakt samma färg, utan bara liknande nyanser som subtilt indikerar färgschemat. Du kan också ordna om elementen och spela med en kombination för att få ut mesta möjliga av din bild.

Hitta det bästa stället

Har du någonsin gått hem till någon annan och sedan av misstag märkt en målning på väggen i ett mörkt hörn, nästan obemärkt och livlös? Du kan undvika detta genom att noggrant hitta det bästa stället för att få ut mesta möjliga av konstverket. Välj ett område i ditt hem där färgkombinationerna fokuserar på din konst utan att vända din uppmärksamhet bort från den. Istället för att helt enkelt köpa ett konstverk och sedan bestämma var du ska hänga på det, bör du studera de olika platserna i ditt hem i form av färgsammansättning och sedan välja ett lämpligt konstverk. Tänk också på hur ljuset faller på konstverket i rummet, särskilt solljuset. Morgon- och eftermiddagsbelysning får färger att se annorlunda ut. Användningen av konstgjort ljus som strålkastare i rummet ger livets bästa färger.

Glöm inte ramarna och mattorna

Färgerna på mattor och ramar påverkar också hur en betraktares ögon riktas mot konstverket. Till exempel förbättrar en mörk matt färgerna på bilden, medan mattor med mjukare färger möjliggör en större interaktion mellan bildens färger och miljön. Ramens färg ska inte vara densamma som väggfärgen, annars kommer ramen att vara svår att skilja från omgivningen. Kom ihåg att bildens ram också är en del av konstverket och att ramfärgen också bör beaktas när du väljer konstverk.