Dekorera litet utrymme för semestern

små utrymmen juldekorationer

Skala är en av nyckelprinciperna i alla designplaner och är särskilt viktig i mindre utrymmen. Om din lägenhet inte har samma golvyta som ditt drömland, kanske du vill ha sätt att dekorera för den kommande semestern. Medan du kanske måste hålla ut med den sju-fots Douglas-granen kan du fortfarande få ut det mesta av ditt lilla utrymme med vår guide till att dekorera för vintersemestern.

Bild via Youtube.

Ljus

inomhus julbelysning

Bara för att du inte har den främre gräsmattan för en fullständig ljusshow betyder det inte att du inte kan bli kreativ med ditt semesterljusval. Om din hyresvärd inte låter dig täcka taket på din lägenhet med julbelysning, överväg att strama några lampor runt dörröppningarna eller över manteln och gå med på festligheterna.

Bild via Favim.

Ljus

julljus

Vi älskar att dekorera med ljus nästan när som helst på året, och semestern är en särskilt bra tid att lägga till några extra ljus runt huset. Om du inte har plats för hela menoran eller adventskransen kan du överväga att lägga till mindre ljus på bokhyllor, mantlar och bord. Det är lika festligt utan att ta upp så mycket utrymme.

Bild via lägenhetsterapi.

Ett smalare julgran

konstgjord julgran

Om du insisterar på att sätta upp ett julgran i år, överväg att gå efter ett konstgjort alternativ. De är inte bara mer miljövänliga, men konstgjorda träd finns i ett bredare utbud av former och storlekar än vad du kan hitta på trädpartiet. Detta Burberry Gran är särskilt smal men ser lika bra ut som alla andra träd med några presenter under.

Bild via trädklassiker.

Växter

julväxter

Om du inte har plats för ett julgran men ändå vill dekorera med lite grönska, överväga att plocka upp några semesteranpassade växter. Holly-växter är ett underbart tillskott som inte bryter banken och passar in i mindre utrymmen.

Och om du är orolig för hur dina växter kommer att klara sig i kallare väderlek, kolla in vår guide för att hålla dina växter levande under vintern.

Bild via Elle Decor.

Mistel

mistel kyssar boll

Julkransar är en klassisk helgdekoration och ser bra ut på ytterdörren. Men om du inte har plats eller plats för en krans i full storlek, överväga en bit mistel. Mistelten hänger från taket, så det kommer inte att hindra någon av dina andra dekorationer. Det kommer att ge lika mycket julcharme och kanske till och med lite romantik.

Bild via Elle Decor.

Nivå matbrickor

tiered brickor

Den som någonsin har underhållit vet att rymden är en värdefull resurs. Om du planerar att mata gäster under den kommande semestern kan du överväga att investera i tierade maträtter. Medan du inte ska försöka pressa julskinkan på en tierad matfat, är den perfekt för mindre rätter, som aptitretare och öknar.

Bild via Buzzfeed.

Strumpor

strumpa dekorera idéer

Om din lägenhet saknar en mantel eller om din mantel redan är full av semestervaror, överväg att placera strumpor någon annanstans i hemmet. Trappräcken, sängramar och fristående hyllor är alla bra ställen att fylla på strumpstoppare.

Bild via Pinterest.