Dekorera med rött

dekorera med rött

Rött är färgen på passion, självförtroende och aggression. Till skillnad från många andra färger dras det mänskliga ögat omedelbart till rött. Detta kan förklara varför rött är en trendig färg från 2018. Brinnande och djärvt, att välja att dekorera ditt hem med vilken nyans av denna intensiva färg som helst är ett säkert sätt att bryta isen med alla gäster du kan vara värd inom en snar framtid. Även om det finns många positiva effekter när du dekorerar med rött, tro oss när vi säger att det finns olika sätt att gå fel med denna färgstarka färg. Så om du funderar på att ta detta djärva inredningsbeslut, vill du läsa vidare eftersom våra inredningsarkitekter har kommit ihop och listat vad du inte ska göra när du har röda designidéer i åtanke.

Stick med One Shade

röda accentdekorationer

En vanlig missuppfattning är att du måste hålla fast vid en viss färgskugga när du väljer ett färgschema för ditt rum. Du vill undvika detta även med dämpade färger som gråtoner, blått och vitt, men du vill särskilt undvika detta olycksfall i designen när du införlivar rött i ditt heminredning. Om du bara använder samma nyans av rött eller vilken färg som helst i ett utrymme som du designar blir överstimulerande ganska snabbt för dig och dina gäster. När du vill dekorera med rött, överväga en mängd olika nyanser, från mjukare val som Picture Gallery Red till mer flamboyanta alternativ som Red Obsession. Att använda flera nyanser ger ditt rum en känsla av djup och variation, vilket inte kommer att göra ditt utrymme visuellt överväldigande. .

Bild via: Trendir

Över betoning

röda dekor badrum idéer

Som du säkert har märkt nu är design och dekorering med färgen röd en konstant balans mellan att använda för lite och att använda för mycket. Du kan börja med att ställa dig själv en av två frågor: Har jag tillräckligt med rött? Eller har jag för mycket? Om du befinner dig frågar det senare vill du ta ett steg tillbaka och identifiera var du överbetonar färgen röd. Om du känner att du är överväldigad och dina väggar ännu inte är röda, försök att måla rummets väggar i jordtoner eller mörkbruna. De jordiga nyanserna hjälper till att markera alla röda i rummet och ger också en kompletterande kontrast, vilket alltid är perfekt för alla inredningsdesignprojekt.

Bild via: Pinterest

Minimalism

dekorera med röda idéer

Ja, att lägga till färgstycken till en interiör utformad i en mycket minimalistisk mening kommer vanligtvis att ge en extra kontrast. Men när du dekorerar med röd dekor eller röd färg vill du vara motsatsen till minimal. Kom ihåg att röda rumsdesigner kommer att vara väldigt visuellt dramatiska. Betydelse guld, speglade föremål och djärva fönsterbehandlingar kommer att komplettera det drama som finns i nyanser av rött du har bestämt dig för i ett rum. Rött lyser i stilar som är överst, glamorösa och eleganta. Om du vill ha motsatt effekt, använd over-the-top röd accent dekor för att spela upp en djärv rumskärm, så kommer du att ha en fantastisk design och ett vågat utrymme i ditt hem.

Bild via: BLOGLOVIN ’

Att vara blyg

röd sovrum design

Precis som att hålla fast med en nyans kommer inte en bit röd inredd dekor att lägga mycket mer än en liten färgfärg till ett område. Var lika djärv som själva färgen röd. Rött sägs stimulera attraktion och aptit, så varför inte integrera rött i ditt kök och matsalar? När du dekorerar ditt hem inredning med någon röd dekor eller färg måste du ta en risk och vara säker på dina val. Om du inte är redo att åta dig att måla, flera röda dekorativa tillbehör kommer att ha samma effekt. Röda rumsdesigner kommer ofta över som varma, inbjudande och dramatiska. Så var inte rädd och vet att det du kan behärska när du använder rött är att hitta mellanvägen mellan skönhet och funktion.

Bild via: Conceptsandcolorways.com

Så när du väl har fattat beslutet att dekorera med rött införliva flera nyanser, var noga med att vara djärv, dramatisk och självsäker, detta kommer att återspegla i hur du utformar din interiör. Ta dig tid, hitta din egen mittväg, och om du känner att du överbelastar färgen, slå tillbaka den, men ändå få tillgång till mer än vad minimalistiska stilar kräver. När du dekorerar med rött, design ett utrymme du kommer att älska att leva i så mycket som du älskade att designa det!