Dekorera misstag

Oavsett om du håller på att dekorera ett nytt hem eller tittar på en rumsuppdatering, här är en checklista med dekorationsfel som du bör undvika för att hjälpa dig att hitta framgång under processen.

Håller sig strikt med en designstil

design stil dekorera misstag

Visst, en dedikerad designstil hjälper dig att vägleda dig under inredningen, men det kommer också att hålla dig begränsad till bara en inredningsstil som i slutändan känns oinspirerande att titta på. Skapa istället en visuellt intressant övergångsmix av perioder och stilar för ett oväntat tillvägagångssätt som ger dig mer frihet att arbeta med.

Håll det för uppåt

dåliga dekorationsfel

Ett av de vanligaste inredningsfelen Décor Aid inredningsarkitekter ser alltför ofta är husägare som avstår från funktionalitet för formalitet. Men i verkligheten, ju mer värdefullt och orörligt ett rum känns, desto mindre glad blir det att använda. Och eftersom du inte bor på ett museum finns det ingen anledning att hålla känslan av ett rum för spänd.

Konst installerad för högt eller lågt

dekorera misstag konst

När du installerar konst i ditt hem, ta en kö från moderna konstgallerier och häng upp bitarna så att de är perfekt i ögonhöjd för bästa möjliga påverkan. För i verkligheten borde ingen behöva fortsätta titta upp för att ta in det du har tagit in.

En dåligt planerad layout

dekorera misstag samtalsområden

Från en störande gångväg till möbler som placeras jämnt mot väggarna till brist på konversationsområden, möbler kan verkligen hjälpa till att definiera ett rum när det är gjort bra. Var medveten och praktisk med möbelplacering för att hålla känslan välutrustad.

En matta som är för liten

dekorera misstag matta

När du dekorerar ett utrymme föreslår de flesta inredningsarkitekter att du börjar från grunden. Så tänk på golv som en grundläggande utgångspunkt och var inte blyg när det gäller skala. Gå för så stor matta som möjligt för att verkligen göra ett stort uttalande.

Att köpa allt från en källa

dekorera misstag shopping

Människor håller sig vid ett varumärke alltför ofta eftersom det är lättare och du kan få allt du behöver på ett tag. Men genom att göra det riskerar du att ditt hem ser ut som ett showroom. Så om du inte har vunnit en tävling från ett varumärke, välj en mängd olika inredningar från betrodda varumärken för en unik känsla.

Undvik skådespel

skala dekorationsfel

Var kreativ med lekfulla kontraster och djärva sidopositioner för att hålla ögat i rörelse och inspirerad av det oväntade. Precis som när det gäller dekorationsfel, kommer det att bli tråkigt att ta in bitar av samma storlek och höjd.

En TV är inte en kontaktpunkt

brännpunkt dekorera misstag

Det kan vara fantastiskt att samlas runt din TV för en mysig natt i, men det borde inte på något sätt vara en viktig kontaktpunkt i något rum. I själva verket desto mer dolt desto bättre, eftersom det inte finns något sofistikerat med utseendet på en TV. Men om du måste ha en, överväg att spela slingor av kortfilmer medan den inte används.

Bli för trendig

trendiga dekorationsfel

Pinterest och Instagram kan vara bra för inköp av inspirerande bilder, men genom att hålla dig för nära det du ser kommer du att få bitar som alla har sett en miljon gånger. Använd istället Pinterest-trender som dekorativa ledtrådar och utforska hur du kan göra delar av dem unika för dig.

Hoppar över flerfunktionsstycken

multifunktionsdekorationsfel

Visst, det finns några bitar som helt enkelt handlar om en fantastisk estetik, men oavsett storleken på ditt hem, de flesta bitar bör ha en mångsidig funktion. Detta kommer i sin tur att hjälpa dig att utnyttja ett utrymme med funktionella och praktiska element på bästa sätt.

Förlitar sig bara på takbelysning

belysning dekorera misstag

När det gäller att tända ditt hem är ett av de mest drastiska inredningsfelen vi ofta ser brist på skiktad belysning. Istället för att förlita dig på den kalla och kliniska känslan av standardbelysning, skapa tröstande ljusskikt via golvlampor, vägglampor, bordslampor och till och med ljus placerade i olika höjder.

Bilder via Pinterest