Designade äggstolar

När Arne Jacobsen utformade äggstolen i lobbyn på Radisson SAS 1958 visste han inte att han var symbolen för sofistikerat liv. Äggstolar har visats regelbundet i annonser, filmer och på TV sedan de skapades till idag. Naturligtvis har dessa stolar hängts från kontor och orter som symboler för hög livslängd, vilket ger sina boende högsta komfort.

Äggstolarna tillverkas av Fritz Hansen sedan de designades. Vid tillfället av stolens femtioårsjubileum producerades ett begränsat antal jubileumsstolar i specialutgåva.

Äggstolen har en unik design som ger intrycket av att vara inlåst i en säker kokong. Äggformen uppnås genom att stoppa stolen med kallt skum. Basen är aluminium och locket kan vara tillverkat av tyg eller läder. Rörelsen är lätt eftersom stolen lätt kan lutas eller lutas. Att lata sig i en äggstol är väldigt avslappnande där.

Original äggpallar kan vara dyra, men de är verkligen fantastiska och kan lämna intryck av överflöd och lyx. Originalstolar har vissa kännetecken. Stolens botten har en 4-stjärnig design och är gjord av gjuten aluminium. Plastglider fästs på golvet för att skydda golvet. Ramen är gjord av glasfiber. Dessa stolar kan lutas och justeras efter personens vikt.

Originalstolar är inte för alla. De kostar ett riktigt paket på 3.500 till 10.500 euro! Det är därför de har rykte att vara bäst!

Om du vill njuta av stolarnas skönhet och stil, men inte kan spendera pengarna, kan du välja reproduktioner. Dessa stolar är ganska överkomliga och kostar i allmänhet mindre än 1 000 dollar. Det enda kravet är att du handlar hos ansedda leverantörer eftersom du betalar mycket pengar och hög kvalitet för dessa kopior, både vad gäller design och material.

Äggstolar kan placeras var som helst i huset. De är perfekta i vardagsrummet eller i biblioteket där du vill träffas i en mysig miljö. De kan också placeras mot en vägg för en fantastisk look. Dessa stolar ska se ut och må bra. När allt kommer omkring är de en av de mest kända representanterna för dansk möbelstil.