Designer Styles soffset

Ligger på en bekväm och rymlig soffa, ryggen mot ett dämpat armstöd. Benen sträckte ut, oblåsade. Medan du gäspar är alla glada efter att du är klar med dagen. Är det inte det perfekta sättet att använda din soffset?

Den moderna marknaden har utvecklat så många mönster som inte bara ger komfort utan också förtrollar vardagsrumets estetik på ett unikt sätt. Det finns många alternativ för soffastilar på marknaden, men majoriteten av människor är oinformerade.

Dyk in i soffans värld och ta reda på det.

Chesterfield soffa: Europas soffa

Detta är en påkostad soffadesign som blev populär av hertigen av Chesterfield runt tidigt 800-tal. Sedan dess pryder det palats och kungliga bostäder.

Eftersom armstöd och ryggstöd är samma höjd på denna soffa, gör den slående designen denna soffa lätt att känna igen.

Obs: Armstöden kan vara valsade eller raka.

Tyget har ett djupt knäppt tuffmönster. Kuddstolarna är tillräckligt stora för att ge extra komfort.

Multifunktionssoffa med sängar

Som namnet antyder är det en mångsidig möbler som kan användas både som en soffa och som en säng. Det finns i både trä- och tygvarianter.

Från kudslådan kan ett litet sovfack dras ut. På vissa andra modeller kan soffan fällas ut så att den blir en bäddsoffa.

Vikbara tofflor

Ordet "futon" har traditionellt använts i Japan för en hopfällbar madrass som kan användas för att sitta efter vikning.

I väst används termen idag för en hopfällbar säng. Futons är enkla soffakonstruktioner som kan vikas ut i en enkelsäng. Det gör det till en speciell typ av bäddsoffa.

Dessa är klädda soffor med tuftat lock.

Smala och eleganta schäslonger

Denna soffa ger en modern, kunglig look och passar perfekt in i den moderna interiören. En bil kan också användas i sovrum. Det kan ha eller inte ha ett ryggstöd och armstöd – eller det kan ha en och en halv ryggstöd.

Detta är en stoppad soffa, som också finns med djupknappade och tuftade mönster.

Sektionssoffor: Ordna din fantasi

Dessa soffor har flera separata områden som kan ordnas i olika positioner efter personliga behov. Dessa kan arrangeras för att ge soffan en U- eller L-form.

Vissa av sektionerna kanske inte har ryggstöd eller armstöd. Sådana avsnitt kallas osmanska sektioner. Dessa typer av soffor finns vanligtvis endast i tygalternativ.

L-formade hörnsoffor för extra komfort

Som namnet antyder är dessa soffor L-formade och kan placeras i hörnet. Denna soffakonstruktion har två eller tre utökade säten. Utvidgningarna kan vara antingen vänster eller höger.

Den utdragna sidan kan användas för bekvämt sittande. Ottomans kan användas som fotstöd.

Denna soffa är mycket användbar för vardagsrum med kompakta eller små ytor.

Ge divanerna en orientalisk look

Den sista typen av soffor i vår lista är Divaner. Det är en soffa utan ryggstöd eller armstöd. Dessa soffor är platsbesparande och kan också användas för att sova.

Divans kan dekoreras med kuddar och kuddar. Dessa möbler representerar en orientalisk look på rummets dekor. Vissa varianter på marknaden är designade i etnisk stil.