soffgalleri vägg Mönster

Du kanske älskar alla enskilda element i ett rum, som en vintage fåtölj eller ett vackert inramat tryck, men tillsammans … de ser inte riktigt ut. Om du har problem med att få det att fungera är du inte ensam. Våra designers identifierade sex vanliga designfelter och kom med lösningar som tar ditt rum från ”eh” till fantastiskt.

Problem nr 1: Rummet är dåligt upplyst

MISSTAGET: Du använder bara en ljuskälla som gör att rummet känns kallt och oavslutat.

LÖSNINGEN: Belysning är en enkel uppgradering som har en djupgående effekt på det totala utrymmet. Skiktning av ljuskällor gör att du kan skapa olika atmosfärer hela dagen och kvällen, och genom att variera belysningen håller ögat på att röra sig i rummet på olika nivåer. En vintageinspirerad eller reproduktionshänglampa är ett utmärkt sätt att lägga till personlighet och atmosfär, medan arbetsbelysning, som en läslampa vid en fåtölj, är perfekt för kvällen. Vägglampor förbises ofta, men deras mjuka ljus ger en elegant finish.

Problem nr 2: Färgen passar inte resten av rummet

MISSTAGET: Du valde färgfärgen innan du bestämde dig för en färgpalett och köpte möbler.

LÖSNINGEN: Använd inspirationsbilder för att upptäcka dina perfekta färgkombinationer. När du har förfinat din färgpalett väljer du klädsel och tyg. Välj en områdesmatta som kompletterar din klädsel och hjälper till att jorda utrymmet. Välj sedan fönsterbehandlingar för att binda ihop möbler och matta. Hitta sedan möbler som soffbord och bokhyllor och besluta om finish; trä och mässing fungerar bra med en varm palett, medan nickel och rostfritt stål är perfekta för svala paletter. Slutligen väljer du en färgfärg som samlar alla element och harmoniserar utrymmet.

Problem nr 3: Konstverket hängs felaktigt

MISSTAGET: Du hängde konst antingen för högt eller för lågt, och inte enligt skalan.

LÖSNINGEN: Häng mitten av konstverket i ögonhöjd, cirka 65 till 70 tum från golvet, beroende på din höjd. Om du hänger något över möbler, till exempel en konsol, credenza eller soffa, bör konstverkets botten vara sex till åtta tum ovanför kanten på stycket.

En gallerivägg kan få ett litet utrymme att kännas större. Bygg en mall genom att skära slaktpapper i storleken på varje ram och tejpa den på väggen. För att bibehålla den totala kompositionen, se till att utrymmet mellan ramarna inte överstiger två tum. På så sätt kan du välja en layout du gillar innan du bryter ut hammaren och naglarna.

Problem nr 4: Mattan har fel storlek

MISSTAGET: Du köpte mattan före möblerna eller innan du mätte layouten på ditt utrymme.

LÖSNINGEN: Innan du köper en matta ska du känna till dina möblers mått såväl som sittplatsens layout och storlek. Helst borde en matta passa alla dina möbler. Men om en matta i den storleken är för dyr kan möbelbenen sitta halv på och hälften av (men vara konsekventa). För ett mindre rum, flyta mattan framför alla möbler. I ett stort rum bör det vara sex till nio tum mellan mattans kant och kanten på rummet. Oavsett storlek du väljer, placera en tjock matta under för att förhindra att kanterna krullar sig.

Problem nr 5: Skalan och andelen av möblerna är avstängd

MISSTAGET: Du köpte möbler som är för stora eller för små för utrymmet, eller så varierade du inte storlekarna och formerna på bitarna.

LÖSNINGEN: Tänk på storleken på rummet när du väljer möbler. Skapa en kontur av bitarna på golvet med tejp för att bestämma mängden utrymme varje föremål upptar. Om du redan äger ett stort möbel, gör det till din kontaktpunkt och bygg resten av rummet runt det. För många små saker i ett rum gör att det känns rörigt, medan för många stora föremål får ett rum att se fyllda och små ut. Det perfekta utrymmet har en kombination av olika höjder, storlekar och former.

Problem # 6: Ditt utrymme är rörigt och oorganiserat

MISSTAGET: Du investerade inte i objekt för att lagra de saker du vill dölja och visa de objekt du vill visa upp.

LÖSNINGEN: Mindre är mer när det gäller att organisera och visa dina saker. Placera arv, minnesmärken och dina mest uppskattade bitar på bokhyllor och étagères, eller forma dem på ditt soffbord. För allt annat, försök att installera billiga garderober som en prisvärd lagringslösning. Anpassa med färg, tapeter och hårdvara för att integrera dem i din design.